E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιούνκερ: Η ελληνική κυβέρνηση λέει ψέματα

«Κεραυνοί» από τον πρόεδρο της Κομισιόν

Δημοσίευση 16/6/2015 | 20:59

Γιούνκερ: Η ελληνική κυβέρνηση λέει ψέματα

Επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση εξαπέλυσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατηγορώντας την ότι λέει ψέματα αφού -όπως υποστήριξε- δεν μετέφερε σωστά τις θέσεις του στους Έλληνες πολίτες.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Γιούνκερ αρνήθηκε ότι οι δανειστές έχουν ζητήσει να επιβληθούν ορισμένα από τα μέτρα που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

«Θα ήταν τεράστιο λάθος η αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα και το ηλεκτρικό ρεύμα» δήλωσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αύξησή του δεν ήταν κάτι που ζητήθηκε από τους θεσμούς.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, σε νέες του δηλώσεις για τη χώρα μας, ο κ. Γιούνκερ υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση διαστρέβλωσε τις θέσεις του, καθώς μετέφερε στους ψηφοφόρους της πράγματα, τα οποία ο ίδιος δεν είπε ποτέ στον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Η συζήτηση για την Ελλάδα, εντός της χώρας αλλά και εκτός, θα ήταν πιο εύκολη αν η ελληνική κυβέρνηση έλεγε ακριβώς αυτά που στην πραγματικότητα της έχει προτείνει η Κομισιόν», ανέφερε και πρόσθεσε: «Κατηγορώ την ελληνική κυβέρνηση ότι λέει στον ελληνικό λαό πράγματα, τα οποία δεν συνάδουν με τα όσα έχω πει στον Έλληνα πρωθυπουργό».

Μάλιστα, υποστήριξε πως η Κομισιόν ήταν ενάντια στην αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα και στον ηλεκτρισμό, ενώ, όπως σημείωσε, είχε προτείνει άλλους τρόπους για να βελτιωθεί ο ελληνικός προϋπολογισμός, μεταξύ των οποίων ήταν και μια «μικρή μείωση» στις αμυντικές δαπάνες.

«Αποφάσισα να σταματήσω να διαπραγματεύομαι με την Ελλάδα, γιατί οι διαπραγματεύσεις, δεδομένης της ελληνικής θέσης, δεν οδηγούν πουθενά» αποκάλυψε ακόμα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την ώρα που εντείνονται οι ανησυχίες αναφορικά με το μέλλον της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, ο κ. Γιούνκερ αποκάλυψε ακόμη πως δεν είχε επικοινωνία με τον κ. Τσίπρα μετά την Κυριακή, λόγω της έλλειψης προόδου στις διαπραγματεύσεις, ενώ μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι ενδιαφέρεται για τον ελληνικό λαό και όχι για την ελληνική κυβέρνηση.

«Δεν νοιάζομαι για τον ελληνική κυβέρνηση αλλά νοιάζομαι για τον ελληνικό λαό», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι πολλοί Έλληνες πολίτες υποφέρουν περισσότερο από ότι άλλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σουλτς: «Είμαι εκνευρισμένος από τα παιχνιδάκια της κυβέρνησης Τσίπρα»

Από την πλευρά του, σύνεση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών συνέστησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν γρήγορες και εύκολες λύσεις».

«Αν και μπορώ να κατανοήσω την αίσθηση του "φτάνει!", και ο ίδιος είμαι εκνευρισμένος από τα παιχνιδάκια της κυβέρνησης του Τσίπρα, πρέπει η καλή πολιτική να σκέφτεται το αποτέλεσμα» δηλώνει ο κ. Σουλτς στο «Spiegel online».

Αναφερόμενος στις προτάσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τόνισε ότι «αν ο Τσίπρας δεν συμφωνήσει σε αυτή τη δίκαιη προσφορά, αμαρτάνει έναντι του λαού του και θέτει σε κίνδυνο ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν ενεργεί έτσι ένας υπεύθυνος πολιτικός άνδρας».

Τέλος, σημείωσε πως ο κ. Γιούνκερ έκανε «κοινωνικά ανεκτές» προτάσεις και πρόσθεσε: «Καμία περικοπή των ελληνικών ελάχιστων συντάξεων, αλλά διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως πχ. μια υψηλότερη ηλικία για σύνταξη. Καμία αύξηση του ΦΠΑ σε φαρμακευτικά προϊόντα, αλλά υψηλότερη φορολόγηση των πλουσίων και εξοικονόμηση στον στρατιωτικό προϋπολογισμό».

Ο πρόεδρος των Γερμανών Φιλελευθέρων ζητά από τον Τσίπρα να... εκπαραθυρώσει τον Βαρουφάκη!

Την ώρα, δε, που ο υπουργός των Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, «σαρώνει» εκ νέου τα διεθνή ΜΜΕ, με δηλώσεις και συνεντεύξεις του για την πορεία της διαπραγμάτευσης, «φωνές» από τη Γερμανία εγείρουν εκ νέου ζήτημα απομάκρυνσής του από την κυβέρνηση.

«Ο πρωθυπουργός Τσίπρας θα έπρεπε να δείξει στην ευρωζώνη το σοβαρό του ενδιαφέρον για σταθεροποίηση της χώρας του, με το να απολύσει τον υπουργό Οικονομικών του» δήλωσε ο πρόεδρος των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP), Κρίστιαν Λίντνερ.

Ο κ. Βαρουφάκης μπλοκάρει με ύβρεις και κόλπα την πιθανότητα για μια συνεννόηση, σχολίασε ο κ. Λίντνερ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Προσέθεσε, δε, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός πρέπει να διαλέξει: «Θέλει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί με τον Βαρουφάκη την ευρωζώνη ως χώρο για παιχνίδι ή επιστρέφει στο τραπέζι των σοβαρών συζητήσεων;».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έως 36.000 ευρώ το νέο «Ανακαινίζω», όλες οι λεπτομέρειες

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Σε δύο φάσεις το νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 95%

Ανοίγει νέα «γραμμή» καταγγελιών για οικονομικά εγκλήματα

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Στο στόχαστρο φοροδιαφυγή, ξέπλυμα και λαθρεμπόριο

Συναγερμός για τον Έμπολα – «Τα χειρότερα έρχονται», προειδοποιεί ο ΠΟΥ

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να φτάσει εξοπλισμός και υλικό στην περιοχή που πλήττεται

Νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν εν μέσω κορύφωσης των συνομιλιών

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Αισιόδοξος ο Ρούμπιο για συμφωνία παρά τα πλήγματα

Συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν: Πότε θα μεταφραστεί σε πτώση τιμών στην αντλία;

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι ενισχυμένες προσδοκίες για μια επικείμενη διπλωματική λύση επέφεραν αισθητή υποχώρηση στις διεθνείς αγορές

ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 6,9 Ρίχτερ «ταρακούνησε» τη Χιλή – Τρομακτικές εικόνες

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Το 1960, η λατινοαμερικάνικη χώρα χτυπήθηκε από τον σεισμό που θεωρείται ως και σήμερα ο ισχυρότερος που καταγράφτηκε ποτέ

Χολαργός: Αντρας πυροβόλησε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Την αστυνομία φέρεται να την κάλεσε η ίδια η γυναίκα

Χανταϊός στην Ισπανία: Δεύτερος θετικός επιβάτης του MV Hondius εντοπίστηκε

Κόσμος Χτες
Το νέο κρούσμα είναι ο δεύτερος θετικός στον χανταϊό ανάμεσα στους 14 Ισπανούς που κατέβηκαν από το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο

Coming out ακροδεξιού βουλευτή: Γκέι και σε σχέση με μουσουλμάνο μετανάστη

E-Daily 3.Left Χτες
Ξέσπασε σε λυγμούς, μιλώντας στο βήμα της Βουλής