E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Δημοσίευση 17/6/2015 | 00:02

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Ημερομηνίες: από 19/8/2015 έως 21/8/2015
ΑΥΓ 2015
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31


Συναυλίες Κάστρου: ¤30, ¤20, ¤10, ¤8, ¤5 (φοιτητές & κάτω των 18)
Συναυλία Συνεδριακό Κέντρο Μηθύμνης: ¤5
Συναυλία για παιδιά & νέους: είσοδος ελεύθερη

Αν, κατηφορίζοντας τα σοκάκια του Μολύβου, συναντήσετε ένα τρίο να παίζει Μπραμς ή αν, κοντά στο λιμάνι, ακούσετε αποσπάσματα από την Tέταρτη συμφωνία του Μάλερ είναι γιατί αυτό το καλοκαίρι ένα ξεχωριστό φεστιβάλ κλασικής μουσικής γεννιέται στο Βόρειο Αιγαίο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (ΔιΦεΜΜ) | Molyvos International Music Festival (MIMF), που θα πραγματοποιηθεί στις 19, 20 & 21 Αυγούστου 2015 στον Μόλυβο της Λέσβου, στην εναρκτήρια χρονιά συγκεντρώνει 21 κορυφαίους ερμηνευτές κλασικής μουσικής από όλο τον κόσμο σε μια τριήμερη μουσική γιορτή με θέμα τις «Μεταμορφώσεις».

Ιδρύτριες & καλλιτεχνικές διευθύντριες του Φεστιβάλ είναι οι ελληνογερμανίδες πιανίστριες Δανάη και Κυβέλη Ντέρκεν, που, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, έχουν ήδη σημαντικές διακρίσεις στο ενεργητικό τους αλλά και ένα ξεχωριστό ταπεραμέντο. Ο συνδυασμός αυτός τις ώθησε να δημιουργήσουν ένα Φεστιβάλ που στον πυρήνα του συνυπάρχει η διαχρονικότητα της κλασικής μουσικής με τη φρεσκάδα του σήμερα, η δεξιοτεχνία στην ερμηνεία με την ελευθερία στην προσέγγιση.

Συνιδρυτής & αρωγός του Φεστιβάλ είναι ο Δημήτρης Τρύφων, νεαρός επιχειρηματίας με καταγωγή από τη Λέσβο.

Για αυτή την πρώτη χρονιά του Φεστιβάλ δημιουργούν ένα συναρπαστικό πρόγραμμα με θέμα τις «Μεταμορφώσεις» καλώντας ταλαντούχους και ήδη διάσημους ερμηνευτές της γενιάς τους, όπως o Γερμανός κλαρινετίστας Σεμπάστιαν Μαντς, η Αμερικανίδα βιολονίστρια Κάρολαϊν Γκούλντινγκ, ο Γερμανός βιολοντσελίστας Μπένεντικτ Κλέκνερ και ο Βρετανός διευθυντής ορχήστρας Τζουλζ Γκέηλ να συμπράξουν με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας κλασικής μουσικής σκηνής, όπως η Γερμανίδα σοπράνο Μάρλις Πέτερσεν και ο διεθνής μας σαξοφωνίστας Θεόδωρος Κερκέζος, σε συναυλίες και μικρά ιντερλούδια που θα δοθούν στο πανέμορφο κάστρο αλλά και σε γραφικά σημεία-έκπληξη του οικισμού.


Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Αξιοποιώντας την διαχρονική σαγήνη του Μολύβου, το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον για να βιώσει κανείς την κλασική μουσική σε ένα μαγευτικό τοπίο. Σε μια περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, το Φεστιβάλ είναι έμπρακτη απόδειξη πως η μουσική μπορεί να εμπνεύσει, να συνδέσει και να ενώσει τους ανθρώπους, κοινό και μουσικούς από όλο τον κόσμο.

Πολύτιμος συνεργάτης του Φεστιβάλ είναι ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου “The Other Aegean”.

Όπως αναφέρουν η Δανάη και η Κυβέλη Ντέρκεν «Οι Μεταμορφώσεις δεν είναι μόνο το μουσικό θέμα του Φεστιβάλ, αλλά και ο στόχος του. Επιλέξαμε έργα στα οποία είτε ο συνθέτης είτε η ίδια η σύνθεση βιώνουν ένα είδος μεταμόρφωσης. (π.χ. Μεταμορφώσεις του Στράους, Από τη Ζωή μου του Σμέτανα, Τέταρτη συμφωνία του Μάλερ) Αυτά τα κομμάτια μας επιτρέπουν μια κλεφτή ματιά στις σκέψεις και τα συναισθήματα του συνθέτη και μας δείχνουν διαφορετικά μονοπάτια που μπορούμε να επιλέξουμε. Επιπλέον, το ρεπερτόριο και οι τίτλοι των τεσσάρων μας συναυλιών αντιπροσωπεύουν διαφορετικά στάδια μεταμόρφωσης μέσα στη ζωή.

Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ επιδιώκουμε η μεταμόρφωση να συμβεί μέσα από τη μουσική σε πολλά επίπεδα. Ο Μόλυβος μεταμορφώνεται μέσα από το Φεστιβάλ σε τόπο κλασικής μουσικής, ο καλλιτέχνης μεταμορφώνεται μέσα από τη μοναδική ομορφιά του Μολύβου, ο ακροατής μεταμορφώνεται και αντλεί έμπνευση μέσα από τη μουσική που παρουσιάζεται με μια φρέσκια προσέγγιση».

Στους στόχους του Φεστιβάλ είναι να κάνει την κλασική μουσική πιο προσιτή σε ανθρώπους όλων των ηλικιών με πρωτότυπες εκδηλώσεις, διαδραστικά δρώμενα μέσα στο χωριό του Μολύβου, ειδικά διαμορφωμένες συναυλίες και μουσικά εργαστήρια για παιδιά και νέους. Επίσης, να αποτελέσει σημαντικό θεσμό κλασικής μουσικής στη χώρα μας και δημοφιλή μουσικό προορισμό παγκοσμίως.

Το Φεστιβάλ υποστηρίζεται από διεθνώς καταξιωμένους μουσικούς όπως ο Βρετανός διευθυντής ορχήστρας Σερ Ρότζερ Νόρρινγκτον και ο Γερμανός πιανίστας και διευθυντής ορχήστρας Λαρς Φογκτ (μέλη γνωμοδοτικής επιτροπής ΔιΦεΜΜ).

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου ευχαριστεί την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για την ευγενική της υποστήριξη.

 

Καλλιτέχνες 2015

 

Κάρολαϊν Γκούλντινγκ, βιολί
Νοέ Ινουί, βιολί
Νταντζούλο Ισιζάκα, βιολοντσέλο
Ελένη Καμβυσίδη, κρούστα
Μίχαελ Κάουλαρτς, φαγκότο
Θεόδωρος Κερκέζος, σαξόφωνο
Μπένεντικτ Κλέκνερ, βιολοντσέλο
Εύα-Νίνα Κόζμους, φλάουτο
Σεμπάστιαν Μαντς, κλαρινέτο
Σελίν Μουανέ, όμποε
Μαρκ Μπούτσκοφ, βιολί
Δανάη Ντέρκεν, πιάνο
Κυβέλη Ντέρκεν, πιάνο
Χάιγιουν Παρκ, βιολί
Μάρλις Πέτερσεν, σοπράνο
Τίμοθυ Ριντάουτ, βιόλα
Λιονέλ Σπεσιάλ, κόρνο
Γκόραν Στεφάνοβιτς, ακορντεόν
Τζαεμπόκ Τσο, κόντρα μπάσο
Λεχ Αντόνιο Ουσζύνσκι, βιόλα
Τζουλζ Γκέηλ, διευθυντής ορχήστρας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιώργος & Νίκος Στρατάκης στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική 12.08.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ17/09

U‑Theatre – Sword of Wisdom στο Θέατρο Πάλλας

Θέατρο+Χορός 30.07.2025
ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ28/09

Παύλος Παυλίδης live στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική 29.07.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ27/09

The Monsters I Live With ‑ Έκθεση Design στον πρώτο όροφο του Provellegios

Τέχνες 24.07.2025
Διάρκεια: 17 Ιουλίου – 28 Σεπτεμβρίου 2025

Faithless live στο ΟΑΚΑ

Μουσική 24.07.2025
Ο.Α.Κ.Α.από 06/09 έως 07/0945

Το κρητικό χωριό που μεταμορφώνεται σε σκηνή, κι εσύ είσαι ο θεατής ‑ περιηγητής

Φεστιβάλ 23.07.2025
H απίθανη περίπτωση της Κερά Μια Σκηνή

Ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα το Μουσείο Ακρόπολης για την Πανσέληνο του Αυγούστου

Τέχνες 22.07.2025
Υδάτινες διαδρομές: το νερό από τη φύση στον μύθο και την πόλη

To Αγοραφοβικό Φεστιβάλ 2025 ανακοινώνει το φετινό πρόγραμμά του

Μουσική 20.07.2025
ΠΟΛΛΑΠΛΟΙ ΧΩΡΟΙαπό 26/09 έως 27/09

Sneakerness Athens 2025

Cityλάιφ 17.07.2025
ΓΗΠΕΔΟ TAE KWON DO ΦΑΛΗΡΟαπό 10/10 έως 12/106

Το νέο διεθνές τζαζ φεστιβάλ του καλοκαιριού στο Θέατρο Πέτρας

Φεστιβάλ 16.07.2025
ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣαπό 20/07 έως 22/07

Αποστολή εξετελέσθη στο Plastiras Lake Festival: Τρία μερόνυχτα μουσικής, φύσης και ανεμελιάς

Φεστιβάλ 15.07.2025
Μουσική, λίμνη και camping: Το φεστιβάλ που έγινε η νέα μας καλοκαιρινή συνήθεια