E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κυριακές στην Τεχνόπολη: Η τελευταία Κυριακή

Δημοσίευση 12/6/2015 | 14:27

Κυριακές στην Τεχνόπολη: Η τελευταία Κυριακή
ΑΘΗΝΑ - Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Tηλέφωνο: 2103475518, 2103461589, Fax 2103413228
http://www.technopolis-athens.com/
http://on.fb.me/1MtNZZ6
Ημερομηνία: 21/06/2015
ΙΟΥΝ 2015
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Ωρα προσέλευσης: 11.00

Η τελευταία από τις «Κυριακές στην Τεχνόπολη», έρχεται στις 21 Ιουνίου 2015, για να καλωσορίσει επίσημα το καλοκαίρι! Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων γεμίζει με μελωδίες και ρυθμό, σε μια γιορτή για τη μουσική με πρωταγωνιστές … τα παιδιά!

Το πρόγραμμα της Κυριακής ξεκινάει στις 11.00 το πρωί, με συναυλία από την Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Παράλληλα, πραγματοποιείται δωρεάν ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, για μικρούς και μεγάλους. Ακολουθεί στις 12.00 η παιδική διαδραστική παράσταση «Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα με τον ¶νθρωπο-Ορχήστρα»
με τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο, που συνδυάζει τη μάθηση με το θέατρο και τη μουσική.

Αναλυτικότερα:

• Συναυλία της Παιδικής Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Χώρος - Αίθουσα : Αεριοφυλάκιο 1 (Αμφιθέατρο)
Έναρξη : 11.00

Η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υπό τη διεύθυνση της καταξιωμένης Μάτας Κατσούλη, θα ερμηνεύσει τα τραγούδια που αγαπάει.Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει τραγούδια και χορωδιακά διάσημων συνθετών, όπως οι Purcell, Schumann, Verdi, Bizet, Rossini, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Κουρουπού κ.α.

* Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών και τους γονείς τους.

• Δωρεάν Ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Σημείο εκκίνησης: Κεντρική καμινάδα
Έναρξη : 11.00

Οι επισκέπτες μας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ή να θυμηθούν μια παλαιά μορφή ενέργειας που συνδέθηκε άρρηκτα με την ανάπτυξη της πρωτεύουσας το 19ο αιώνα. Θα περιηγηθούν στα κτίρια του παλαιού εργοστασίου φωταερίου και θα δουν μηχανήματα και αντικείμενα που δεν ήταν προσβάσιμα στο ευρύ κοινό για περίπου 30 χρόνια. Οι ατμομηχανές, οι φούρνοι, οι καμινάδες και τα αεριοφυλάκια αποτελούν ένα μόνο τμήμα μιας ωριαίας ξενάγησης που θα τους ταξιδέψει στο παρελθόν του χώρου. Με τη βοήθεια των ανθρώπων του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου θα ανακαλύψουν ένα σπάνιο δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής και τεχνολογίας του 19ου αιώνα, σε ένα από τα λίγα σωζόμενα και επισκέψιμα μνημεία βιομηχανικής κληρονομιάς της Αθήνας.

* Η ξενάγηση απευθύνεται σε εφήβους, ενήλικες και οικογένειες και διαρκεί περίπου μια ώρα.

• «Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα με τον ¶νθρωπο-Ορχήστρα» με τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο
Χώρος - Αίθουσα : Μηχανουργείο
Έναρξη : 12.00

Πρόκειται για μια παιδική διαδραστική παράσταση, που συνδυάζει τη μάθηση με το θέατρο και τη μουσική. Βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Ράνιας Μπουμπουρή (Εκδόσεις Ψυχογιός), που έχει τιμηθεί με τον Έπαινο Ποίησης της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, έχει μελοποιηθεί εκπληκτικά από τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα best seller της παιδικής λογοτεχνίας!

Κατά τη διάρκεια της παιδικής συναυλίας, ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος με τους συνεργάτες του θα παρουσιάσουν στα παιδιά μια πληθώρα μουσικών οργάνων, όπως: πιάνο, βιολί, μαντολίνο, κιθάρα, τύμπανα, τρομπόνι, κλαρινέτο, φλάουτο, σαξόφωνο, μπουζούκι κ.ά., και τους ήχους που μπορούν να παραχθούν από το καθένα.

Επίσης, θα ακουστούν οι φωνές της Σαβίνας Γιαννάτου, του Φοίβου Δεληβοριά, του Μάρκου Κούμαρη, του Διονύση Σαββόπουλου, του Σπύρου Σακκά και της Βικτωρίας Ταγκούλη.

Τέλος, θα προβάλλονται μέσω προτζέκτορα ειδικά επεξεργασμένα βίντεο και slide show του βιβλίου, σε εικονογράφηση της Χρύσας Σπυρίδωνος, ώστε τα παιδιά να μπορούν να τραγουδήσουν όλα τα γράμματα της αλφαβήτας μαζί με τους καλλιτέχνες.

Μαζί με τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο (¶νθρωπος-Ορχήστρα) παίζουν και τραγουδούν οι: Στέλιος Πασχάλης (τύμπανα), Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος (πλήκτρα), Χάρης Κωνσταντόπουλος (σαξόφωνο, κλαρινέτο) και η Ντίνα Καφτεράνη (εμψυχώτρια).
Βίντεο-προβολές: Θανάσης Κακαΐτσας.

* Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 2 ετών και τους γονείς τους.

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις και στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου είναι ελεύθερη
Κρατήσεις: 210 34.67.322 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 – 17.00)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιώργος & Νίκος Στρατάκης στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική 12.08.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ17/09

U‑Theatre – Sword of Wisdom στο Θέατρο Πάλλας

Θέατρο+Χορός 30.07.2025
ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ28/09

Παύλος Παυλίδης live στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική 29.07.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ27/09

The Monsters I Live With ‑ Έκθεση Design στον πρώτο όροφο του Provellegios

Τέχνες 24.07.2025
Διάρκεια: 17 Ιουλίου – 28 Σεπτεμβρίου 2025

Faithless live στο ΟΑΚΑ

Μουσική 24.07.2025
Ο.Α.Κ.Α.από 06/09 έως 07/0945

Το κρητικό χωριό που μεταμορφώνεται σε σκηνή, κι εσύ είσαι ο θεατής ‑ περιηγητής

Φεστιβάλ 23.07.2025
H απίθανη περίπτωση της Κερά Μια Σκηνή

Ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα το Μουσείο Ακρόπολης για την Πανσέληνο του Αυγούστου

Τέχνες 22.07.2025
Υδάτινες διαδρομές: το νερό από τη φύση στον μύθο και την πόλη

To Αγοραφοβικό Φεστιβάλ 2025 ανακοινώνει το φετινό πρόγραμμά του

Μουσική 20.07.2025
ΠΟΛΛΑΠΛΟΙ ΧΩΡΟΙαπό 26/09 έως 27/09

Sneakerness Athens 2025

Cityλάιφ 17.07.2025
ΓΗΠΕΔΟ TAE KWON DO ΦΑΛΗΡΟαπό 10/10 έως 12/106

Το νέο διεθνές τζαζ φεστιβάλ του καλοκαιριού στο Θέατρο Πέτρας

Φεστιβάλ 16.07.2025
ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣαπό 20/07 έως 22/07

Αποστολή εξετελέσθη στο Plastiras Lake Festival: Τρία μερόνυχτα μουσικής, φύσης και ανεμελιάς

Φεστιβάλ 15.07.2025
Μουσική, λίμνη και camping: Το φεστιβάλ που έγινε η νέα μας καλοκαιρινή συνήθεια