E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σημαντική αύξηση του ELA κατά 2,3 δισ. αποφάσισε η ΕΚΤ

Θετικό μήνυμα από τη Φρανκφούρτη

Δημοσίευση 10/6/2015 | 18:15

Σημαντική αύξηση του ELA κατά 2,3 δισ. αποφάσισε η ΕΚΤ

Ιδιαίτερα γενναιόδωρη εμφανίστηκε η ΕΚΤ σε ό,τι αφορά τη στήριξη που συνεχίζει να παρέχει στις ελληνικές τράπεζες, καθώς προχώρησε σε αύξηση του ELA κατά 2,3 δισ. ευρώ.

Ο έκτακτος μηχανισμός διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή στο επίπεδο των 83 δισ. ευρώ, από 80,7 δισ. ευρώ που ήταν πριν, ενώ πηγές που γνωρίζουν πολύ καλά την κατάσταση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, υποστηρίζουν ότι η γενναία αύξηση της ΕΚΤ οφείλεται και στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών υπήρξε αθρόα εκροή καταθέσεων.

Με τα νέα δεδομένα, το μαξιλάρι ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα διαμορφώνεται στα 3 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, το ενδεχόμενο της επανεξέτασης των όρων χορήγησης έκτακτης ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες επισήμανε με συνέντευξή του ο κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, ¶ρντο Χάνσον, για την περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία. Μιλώντας στη Wall Street Journal ο κ. Χάνσον, είπε πως εάν επιδεινωθεί η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών και του ελληνικού χρέους, τότε η Φρανκφούρτη θα πρέπει να ελέγξει ξανά τον ELA προς την Αθήνα με βάση τους κανόνες.

«Εξαρτάται από δύο παράγοντες: Η βοήθεια δίνεται σε φερέγγυες τράπεζες με επαρκή ενέχυρα. Εξετάζουμε τα θέματα της φερεγγυότητας των τραπεζών και της ποιότητας των ενεχύρων κάθε εβδομάδα και, εάν αυτά είναι εντάξει, δεν νομίζω ότι υπάρχει οποιαδήποτε βάση να ληφθεί διαφορετική απόφαση. Αλλά αν τα πράγματα αλλάξουν, εάν η ποιότητα των ενεχύρων ή η (προοπτική) βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους αλλάξει, τότε αυτά τα λαμβάνεις υπόψη και επαναξιολογείς», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Ελλάδα Χτες
Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

«Κατεβάζουν ρολά» οι λαϊκές αγορές από τις 7 Ιανουαρίου ‑ Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ)

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Ελλάδα Χτες
Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Αγρότες από όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ‑ Σχέδια για 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων

Ελλάδα Χτες
«Οι δρόμοι δεν είναι δικοί τους, είναι δικοί μας. Τους πληρώνουμε με τη δουλειά και τους φόρους μας» διαμηνύουν

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Ελλάδα Χτες
Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες

Κώστας Γκίνης: Με το σταυρό στο στόμα βρέθηκε νεκρός ο διοικητής της Πυροσβεστικής Πορόιας

Ελλάδα Χτες
Τραγικό φινάλε στην εξαφάνιση του 45χρονου άνδρα

Παράλυση στα ελληνικά αεροδρόμια ‑ Τι ισχύει για τις αποζημιώσεις των επιβατών

Ελλάδα Χτες
Πολλοί επιβάτες να ταλαιπωρούνται και να αναζητούν διευκρινίσεις για τα δικαιώματά τους