E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μηλιός: 300 ευρώ το όριο αναλήψεων

Καθυστέρηση πληρωμών τώρα, να τους εκβιάσουμε

Δημοσίευση 4/6/2015 | 01:19

Μηλιός: 300 ευρώ το όριο αναλήψεων

Καθυστέρηση πληρωμών της χώρας προς τους δανειστές τώρα, ως «μηχανισμό εκβιασμού», πρότεινε στην κυβέρνηση ο Γιάννης Μηλιός, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του «Κόκκινου Δικτύου» στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Η ώρα της αλήθειας για τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύγκρουση τώρα με τους δανειστές». Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πάτησε σε δύο βάρκες και, όπως είπε, έπρεπε να ελεγχθεί η φυγή καταθέσεων από τις τράπεζες, με όριο αναλήψεων στα 300 ευρώ!

«Είμαστε σε κρίσιμο σημείο, δεν ξέρω αν θα υπάρξει ενιαία συμφωνία, όπως θέλουμε, που να βασίζεται, μάλιστα, έστω και με μια κουτσουρεμένη αναδιάρθρωση του χρέους. Πάρα πολύ φοβάμαι ότι τα πράγματα θα πάνε πάλι με δόσεις, ώστε να καλυφθεί αυτό το πρόβλημα που υπάρχει, στις 22 Ιουνίου. Δεν υπάρχει νωρίτερα. Στις 22 Ιουνίου υπάρχει ένα πρόβλημα, διότι πρέπει να πληρωθούν 3,5 δισεκατομμύρια στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», είπε ο κ. Μηλιός και σημείωσε:

«Επομένως, λέω να εστιάσουμε σε αυτό το ζήτημα: γιατί δεν γίνεται μία καθυστέρηση πληρωμών τώρα. Αφού το ξέρουμε, το βλέπουμε, αυτός είναι ο μηχανισμός του εκβιασμού. Κι αυτός ήταν πάντα. Και δεν αρκούν οι προφορικές διαβεβαιώσεις –αν υπήρξαν τέτοιες– ότι υπογράψτε ό,τι θέλουμε και μετά θα σας δώσουμε κάποια χρήματα. Δεν υπάρχει άλλο όπλο. Για την υπεράσπιση των Ελλήνων και των Ευρωπαίων Εργαζομένων, πρέπει να μην υπάρξει ένας συμβιβασμός που να λέει τα πράγματα θα μείνουν όπως είναι τώρα και θα είμαστε ευχαριστημένοι επειδή άμεσα δεν θα κοπούν άλλο συντάξεις και μισθοί και που θα γίνει μια αναδιανομή μέσα στα μεσαία προς χαμηλά, μέχρι μεσαία προς υψηλά εισοδήματα, όπου κάποιοι θα πληρώσουν πολύ μεγαλύτερη εισφορά αλληλεγγύης από κάποιους άλλους».

Ο κ. Μηλιός είπε ότι έπρεπε να είχε ελεγχθεί η φυγή καταθέσεων από τις Τράπεζες, λέγοντας ότι αν είχε τεθεί όριο αναλήψεων στα 300 ευρώ, αυτό το ποσό είναι αρκετό για το 95% των Ελλήνων, δηλαδή να παίρνουν 300 ευρώ την ημέρα από τις Τράπεζες.

Για την κυβέρνηση τόνισε ότι βρίσκεται σε ολισθηρό δρόμο, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ «πάτησε σε δύο βάρκες» και επισήμανε πως το ζητούμενο δεν είναι απλώς η σημερινή κυβέρνηση να είναι καλύτερη από την προηγούμενη των Σαμαρά-Βενιζέλου.

Παρατήρησε ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν στελεχώθηκε από το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ και οι προεκλογικές επεξεργασίες του «μπήκαν στο περιθώριο» και «πέρασαν μπροστά άλλες».

¶σκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, για το ποσοστό 70% αποδοχής του προγράμματος και είπε χαρακτηριστικά πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει προεκλογικά για το 70%, ίσως να ήταν τρίτο κόμμα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Την εκτίμηση ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία με τα χαρακτηριστικά που αποφάσισε η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε το μέλος της Χρήστος Λάσκος, ο οποίος ήταν ομιλητής στην ίδια εκδήλωση.

Τάχθηκε και ο κ. Λάσκος υπέρ της καθυστέρησης πληρωμών και ζήτησε να αποδραματοποιηθεί η συζήτηση σχετικά με το capital control και το εναλλακτικό νόμισμα.

Χαρακτήρισε πολύ κακή μια διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και πρότεινε άμεσες νομοθετικές ρυθμίσεις στο εργασιακό και το φορολογικό. Για την κυβέρνηση τόνισε ότι κάνει χρήση και συντήρηση ισορροπιών αντί για ριζικό μετασχηματισμό στο κράτος και υπογράμμισε πως «η Παναρίτη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ απειλεί τις ΗΠΑ: Δεν θα έχετε πλέον ασφαλές καταφύγιο στον Κόλπο

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αναφέρει σε μήνυμά του πως το σύνθημα «θάνατος στην Αμερική» θα παραμείνει μόνιμα στόχος της Τεχεράνης

Λέσβος: Βίντεο ντοκουμέντο από το τραγικό δυστύχημα όπου δύο νέοι 16 και 18 ετών έχασαν τη ζωή τους

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Τα δύο παιδιά ήταν φίλοι με το δυστύχημα να σημειώνεται κατά την επιστροφή τους από Θέρμη για την πόλη της Μυτιλήνης

Οι μισοί δεν θα πάνε φέτος διακοπές, τι δείχνει νέα έρευνα του ΙΕΛΚΑ

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι καταναλωτές φαίνεται να υιοθετούν πιο οικονομικές λύσεις, με το 41% να δηλώνει ότι μαγειρεύει συχνά στις διακοπές και το 70% να επισκέπτεται συστηματικά σούπερ μάρκετ ή μίνι μάρκετ

Έως 36.000 ευρώ το νέο «Ανακαινίζω», όλες οι λεπτομέρειες

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Σε δύο φάσεις το νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 95%

Ανοίγει νέα «γραμμή» καταγγελιών για οικονομικά εγκλήματα

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Στο στόχαστρο φοροδιαφυγή, ξέπλυμα και λαθρεμπόριο

Συναγερμός για τον Έμπολα – «Τα χειρότερα έρχονται», προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Κόσμος 26.05.2026
Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να φτάσει εξοπλισμός και υλικό στην περιοχή που πλήττεται

Νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν εν μέσω κορύφωσης των συνομιλιών

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Αισιόδοξος ο Ρούμπιο για συμφωνία παρά τα πλήγματα

Συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν: Πότε θα μεταφραστεί σε πτώση τιμών στην αντλία;

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι ενισχυμένες προσδοκίες για μια επικείμενη διπλωματική λύση επέφεραν αισθητή υποχώρηση στις διεθνείς αγορές