E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα μάγια της Πεταλούδας του F.G. Lorca σε μορφή μιούζικαλ, από την ομάδα θεάτρου δήλος

Η αναζήτηση της Ελευθερίας, ο Έρωτας, η Ανατροπή στην ευαίσθητη ποίηση που συναντά τη μοναδική ευαισθησία των νέων.

Δημοσίευση 28/5/2015 | 11:51

Τα μάγια της Πεταλούδας του F.G. Lorca σε μορφή μιούζικαλ, από την ομάδα θεάτρου δήλος
ΑΘΗΝΑ - Θέατρο Προσκήνιο
Καπνοκοπτηρίου 8, Tηλέφωνο: 210 8252242-3 , 210 8252243
Ημερομηνία: 29/05/2015
ΜΑΙ 2015
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ωρα προσέλευσης: 20:30

5 ευρώ, άνεργοι δωρεάν

Στην παράσταση, 17 νέοι ηθοποιοί όλοι απόφοιτοι της δραματικής σχολής δήλος-Δήμητρα Χατούπη μεταμορφώνονται στην πολύχρωμη κοινότητα των εντόμων του Lorca και μέσα από την πρωτότυπη μουσική, το τραγούδι και τον χορό, στήνουν έναν καινούργιο τρόπο αφήγησης του κλασικού αριστουργήματος του Λόρκα «Τα Μάγια της Πεταλούδας». Μετά από τις επιτυχημένες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο όλη την περασμένη σεζόν (Νοέμ. 2014 - Μάρτ. 2015) και τη συμμετοχή στο Bob theatre festival 2015 (7/5 στο Bios), η ομάδα θεάτρου δήλος παρουσιάζει «Τα Μάγια της Πεταλούδας» αυτή τη φορά στο Θέατρο Προσκήνιο (Καπνοκοπτηρίου 8 και Στουρνάρη, τηλ. 210-8211.855) στο πλαίσιο του 2oυ Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων Ο.Ε.Θ-Σ.Ε.Η την Παρασκευή 29/5/2015 και ώρα 8.30μμ.

Η αναζήτηση της Ελευθερίας, ο Έρωτας, η Ανατροπή -βασικές ανησυχίες των εφήβων και ζητούμενα του ποιητή, γίνονται οι άξονες της παράστασης και η θεατρική πράξη γίνεται η απάντηση στο δύσκολο αίτημα του ανθρώπου για ελευθερία. Μέσα από αυτό το σημαντικό κείμενο του Λόρκα ξεπροβάλλει ένας κόσμος φαντασίας γεμάτος χρώματα, αισθήματα και υψηλές αξίες, με την ευαίσθητη ποίηση να συναντά τη μοναδική ευαισθησία των νέων.

Ο Χρίστος Θεοδώρου έγραψε μια ευαίσθητη και ευφάνταστη μουσική πάνω στο λιμπρέτο του Μιχάλη Γελασάκη και μαζί με την χορογράφο και σκηνοθέτιδα Νικολέτα Ξεναρίου, τη συνέργεια της σκηνογράφου Κωνσταντίνας Κρίγκου και την ομάδα των ηθοποιών, δημιούργησαν μία παράσταση πρωτότυπη, γεμάτη φαντασία και ενέργεια. Η δραματουργική επεξεργασία είναι του Κωστή Καπελώνη και οι φωτισμοί της Κατερίνας Μαραγκουδάκη.

Λίγα λόγια για το έργο Τα μάγια της πεταλούδας

Είναι το πρώτο θεατρικό έργο του ποιητή F.G.Lorca. Πρόκειται για μια κωμωδία με πρωταγωνιστές τα έντομα που κατοικούν σ' ένα λιβάδι όπου η ζωή κυλά ήρεμα. Ο νεαρός Lorca ταυτίζεται με τον πρωταγωνιστή της κωμωδίας του, τον νεαρό Σκαθαράκο που διψά για μια ζωή γεμάτη ποίηση και ελευθερία.

Πάνω σ' αυτόν τον καμβά ο ποιητής πλέκει και ανατρέπει την καθημερινότητα της ζωής των εντόμων του, δημιουργεί μια κοινωνία που μπαίνει σε κρίση, εξαιτίας της παράξενης φύσης του Σκαθαράκου - ποιητή, που επιμένει στην αναζήτηση της Ελευθερίας. Όλα ανατρέπονται και η κρίση ανάμεσα στα έντομα βαθαίνει όταν εμφανίζεται μια πληγωμένη πεταλούδα. Ο Σκαθαράκος την ερωτεύεται και θέλει να την κρατήσει κοντά του. Όμως τελικά η πεταλούδα υπακούοντας στην ελεύθερη φύση της, πετά για τον δικό της κόσμο.

Μουσική: Χρίστος Θεοδώρου

Λιμπρέτο: Μιχάλης Γελασάκης

Σκηνοθεσία: Νικολέτα Ξεναρίου

Δραματουργική Επεξεργασία: Κωστής Καπελώνης

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Σκηνικά- Κοστούμια: Κωνσταντίνα Κρίγκου

Μουσική Διδασκαλία: Οδυσσέας Ιωάννου Κωνσταντίνου

Β. Σκηνοθέτη: Μαντώ Κεραμυδά

Παίζουν οι: Χριστίνα Απαννά, ¶ννα-Μαρία Βέλλη, Βαγγέλης Γαβριήλ, Μαρτίνα Δημοπούλου, Ισμήνη Κακούρα Βαρακλή, ¶ρης Κανέλλος, Ανδρέας Κανελλόπουλος, Μαρία Καρύδη, Ζωή Κατσαμάνη, Νίκος Κουρνιάτης, Χριστίνα Μαριάνου, Εμα Μαυρέλη, Παύλος Παυλίδης, Κατερίνα Πρωτονοταρίου, Μάριος Ράμμος, ¶ννα Χανιώτη, Βαρβάρα Χριστοφή.

Παίζουν οι μουσικοί: Χρίστος Θεοδώρου (πιάνο, μεταλλόφωνο), Θεοδόσης ¶γγελος Σμυρνιός (κρουστά), Παύλος Παυλίδης (ακορντεόν).

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Γιώτα Νέγκα στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Μουσική 20.06.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ23/0615

Plastiras Lake Festival 2025

Φεστιβάλ 20.06.2025
ΚΑΡΔΙΤΣΑαπό 11/07 έως 13/07

MOMus X Street Mode Festival: Solmeister ‑ Mazoha ‑ Melentini

Φεστιβάλ Χτες
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ27/06

Μπλε + Rous live στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Μουσική Χτες
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ25/0615

Οι Σκιαδαρέσες στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Μουσική Χτες
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ26/0615

Zagori Mountain Running 2025

Cityλάιφ Χτες
Όπως έχει γραφτεί «μία ζωή δε φτάνει για να γνωρίσεις το Ζαγόρι», αλλά στις 18, 19 και 20 Ιουνίου μπορείς να είσαι εκεί!

Thessaloniki Pride 2025: Pride Forum

Cityλάιφ Προχτές
Στο καθιερωμένο πια Pride Forum του Thessaloniki Pride ανοίγει ο δημόσιος διάλογος για τη βασική θεματική του φεστιβάλ

Anilio Park Festival

Φεστιβάλ Προχτές
Σου θυμίζουμε γιατί πρέπει να είσαι και εσύ στο Anilio Park Festival

Έναρξη 13ου Thessaloniki Pride

Φεστιβάλ Προχτές
Θεσσαλονίκη, 17/6/2025

Francis Mercier & Nitefreak στο Official Pre‑Primer Event

Μουσική 16.06.2025
ΑΘΗΝΑ26/06

Thessaloniki Pride 2025

Φεστιβάλ 15.06.2025
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗαπό 16/06 έως 21/06

Μην χάσεις την ευκαιρία να γίνεις μέρος του Official Pre‑Primer Event

Cityλάιφ 13.06.2025
Πέμπτη 26 Ιουνίου. Ιnternational co-headliners, σε μια βραδιά γεμάτη big reveals, exclusive content & uplifting music.