E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

H νέα μόδα στην Ελλάδα: Ανταλλαγή εξοχικών σπιτιών

Μια παγκόσμια τάση

Δημοσίευση 26/5/2015 | 00:00

H νέα μόδα στην Ελλάδα: Ανταλλαγή εξοχικών σπιτιών

Από τη μια τα χαράτσια, από την άλλη η οικονομική κρίση, γεννήθηκε ένα νέο είδος διακοπών, όπου οι ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών τις ανταλλάζουν, ώστε αφενός να εξασφαλίζουν έτσι τη συντήρησή τους, αφετέρου έχουν μια ανοιχτή πόρτα για ταξίδια σε όλον τον πλανήτη.

Έτσι λοιπόν, όσοι ανταλλάζουν τα εξοχικά τους, από τη μια κάνουν οικονομία, αξιοποιώντας παράλληλα την κατοικία τους, και από την άλλη έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν διάφορα μέρη. Μόνο για πέρυσι, στην Ελλάδα έγιναν πάνω από 300 ανταλλαγές σπιτιών, οι οποίες απέφεραν στους ιδιοκτήτες 1.264.000 δολάρια.

Όπως αναφέρει η Τζοάνα Παπαοικονόµου, επικεφαλής του ελληνικού παραρτήματος του Home Exchange, το να ανταλλάζεις το σπίτι σου είναι ένα οικονομικό πακέτο διακοπών, μιας και πέρα από τα έξοδα των μετακινήσεων και της διατροφής, ο ταξιδιώτης δεν πληρώνει για στέγη και μπορεί να ταξιδέψει έτσι παντού στον πλανήτη.

Επιπλέον, η ανταλλαγή μπορεί να γίνει και σε άλλα πράγματα, όπως αυτοκίνητα, σκάφη, ποδήλατα κλπ. Ήδη, μέχρι σήμερα στην Ελλάδα είναι ενεργές 156 καταχωρήσεις σπιτιών γι' αυτόν τον σκοπό, ενώ υπάρχουν 40 φορές περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως που ενδιαφέρονται να έρθουν στην χώρα με αυτόν τον τρόπο.

Σύμφωνα με έρευνα του δικτύου Home Exchange, η Ελλάδα αποτελεί τον νούμερο ένα προορισμό διακοπών και για φέτος, με τη Γαλλία και την Αμερική να ακολουθούν στις επόμενες θέσεις, ενώ τελευταία στη λίστα είναι η Σουηδία. Η πλειονότητα όμως των Ελλήνων μελών του Home Exchange προτιμούν να κάνουν τις διακοπές τους εντός της χώρας, ανταλλάζοντας σπίτια με άλλους ντόπιους.

Μέχρι στιγμής, το παραπάνω δίκτυο μετρά 50.000 μέλη, που πραγματοποιούν πάνω από 500.000 ανταλλαγές τον χρόνο, σε καταχωρήσεις που είναι διάσπαρτες σε 145 χώρες, κυρίως των πιο δημοφιλών προορισμών, όπως οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ, το Εκουαδόρ και ο Μαυρίκιος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Γιάννης Πλούταρχος: Ποινή 18 μηνών με αναστολή στην εμμονική του θαυμάστρια

Ελλάδα 18.11.2025
Είχε πάει προ ημερών στην πρεμιέρα του!

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος και για τη δεύτερη υπόθεση revenge ρorn

Ελλάδα 18.11.2025
Στον παρουσιαστή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή

Πέθανε η Μανουέλα Βαρδινογιάννη, σύζυγος του Νίκου Βαρδινογιάννη, ιδρυτή του επιχειρηματικού ομίλου

Ελλάδα 18.11.2025
Ο Νίκος Βαρδινογιάννης είχε ιδρύσει τον επιχειρηματικό όμιλο της οικογένειάς του, πριν φύγει από τη ζωή πρόωρα και αναπάντεχα