E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Six d.o.g.s Records Showcase με τους Whereswilder, The East, Zebra Tracks και Felizol

6-months party

Δημοσίευση 21/5/2015 | 16:04

Six d.o.g.s Records Showcase με τους Whereswilder, The East, Zebra Tracks και Felizol
ΑΘΗΝΑ - Six D.O.G.S.
Αβραμιώτου 6, Tηλέφωνο: 2103210510
http://www.sixdogs.gr
Ημερομηνία: 19/06/2015
ΙΟΥΝ 2015
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Ωρα προσέλευσης: 22:00

Είσοδος ελεύθερη

Η six d.o.g.s records είναι ο βενιαμίν της δημιουργικής οικογένειας του six d.o.g.s. Η Gilda και ο Markos έκαναν τα πρώτα τους βήματα στις αρχές του περασμένου Οκτώβρη, η μεν κινούμενη στον χώρο της σύγχρονης χορευτικής, ηλεκτρονικής μουσικής, ο δε προσανατολισμένος στην οργανική φόρμα. Κοινό τους χαρακτηριστικό το προσεκτικά επιλεγμένο ρόστερ και η εκλεκτική αισθητική.

Από τότε μέχρι σήμερα μετρούν 6 κυκλοφορίες, που θεωρούν οτι αντιπροσωπεύουν επάξια τόσο την αρχική ιδέα πίσω από τη δημιουργία της six d.o.g.s records όσο και την ακμάζουσα νέα ελληνική σκηνή. Την Παρασκευή 19 Ιουνίου οι Whereswilder, The East, Zebra Tracks και Felizol, όλες οι μπάντες του Markos series δηλαδή, θα βρεθούν επί σκηνής six d.o.g.s για μια γιορτή προς τιμήν των έως τώρα κυκλοφοριών του label. Xρέη DJ θα αναλάβουν οι Μάριος Μπούμπης και Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος, ενώ στο χώρο θα στηθεί ένα pop-up shop με βινύλια, cd, κασσέτες και merch της six d.o.g.s records.

Whereswilder

Οι Whereswilder είναι ένα ψυχεδελικό ροκ κουαρτέτο. Σχηματίστηκαν το καλοκαίρι του 2013 στην Αθήνα και μέσα σε λίγους μήνες είχαν ήδη ηχογραφήσει το υλικό του πρώτου τους δίσκου “Yearling” σε παραγωγή ¶λεξ Μπόλπαση. Γρήγορα δημιούργησαν buzz γύρω από το όνομά τους, που «πάτησε» πάνω σε εξαιρετικές live εμφανίσεις, πολλές από αυτές στο six d.o.g.s. Την άνοιξη του 2014 συμμετείχαν ως support act στο θριαμβευτικό sold out live των Planet Of Zeus στο Gagarin και το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς ήταν ένα απο τα 24 συγκροτήματα που έλαβαν μέρος στο μνημειώδες «24 στο Τετράγωνο» που πραγματοποιήσε το six d.o.g.s στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Το ντεμπούτο album τους "Yearling" κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2015 από την six d.o.g.s records.

The East

Οι The East είναι μια μπάντα σύγχρονου, θορυβώδους, ηλεκτρονικού και ηλεκτρικού rock & roll που σχηματίστηκε στην Αθήνα το 2014 από μουσικούς με ετερόκλητες καταβολές και μακρά θητεία σε σημαντικές μπάντες της αθηναϊκής indie σκηνής. Έκαναν το πρώτο τους καταιγιστικό live στο pre-event του Plissken Festival 2014 και ήταν ένα από τα 24 συγκροτήματα που συμμετείχαν στο «24 στο Τετράγωνο» που διοργάνωσε  το six d.o.g.s στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Το ντεμπούτο EP τους "Slo Mo/Tripoli" κυκλοφόρησε από την six d.o.g.s records τον Οκτώβριο του 2014. 

Zebra Tracks

Τους βάφτισε το χειρότερο τραγούδι των Young Marble Giants. Είναι τέσσερις και τους αρέσει να μπλέκουν τους ήχους της post punk και της shoegaze. Το Silicone Valley/Borealis Fallacia ήταν το ντεμπούτο single τους που κυκλοφόρησε από την BuySomeRecords το 2006. Το 2007 ακολούθησε το ομώνυμο ΕΡ τους, ενώ το 2009 κυκλοφόρησαν τον πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο τους “A Family Picture From...” με τη στήριξη της Sonic Playground. Η οικογενειακή αυτή φωτογραφία παίρνοντας τα εύσημα των κριτικών εγκαινίασε μία δημιουργική περίοδο τριών χρόνων για τις Ζέβρες τόσο για προσωπικά projects όσο και για συναυλίες σε Ελλάδα και Ευρώπη, πλάι σε ονόματα όπως οι Placebo, Faith No More, Unkle, Yeasayer, Kaiser Chiefs, A Place To Bury Strangers, The Levellers, The Subways, Long Blondes, No Age, Good Shoes, Television Personalities, The Chap κ.α. Το φθινόπωρο του 2011 οι Zebra Tracks κυκλοφόρησαν τα singles ΅Isabelle CreepsΆ και ΅BicyclesΆ ενώ το LP “Collective Guilt” από την ανεξάρτητη Limited Fanfare (Miami, FL) και την UNDO αναστάτωσε ευχάριστα θαυμαστές και κριτικούς της μπλογκόσφαιρας το καλοκαίρι του 2012. Τον Μάϊο του 2014 κυκλοφόρησε το EP “Grains Of Sand”, προάγγελος του Waves. Το Waves κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2015 από την six d.o.g.s records.

Felizol

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε κινηματογράφο. Έχει σκηνοθετήσει τις μικρού μήκους ταινίες ΟΣΙΚΙ, Goal, Φωταγωγός, Τούγκο Τούγκο και τη μεγάλου μήκους Νορβηγία. Έχει γράψει μουσική για ταινίες όπως η Τετάρτη του Γιάννη Αλεξίου, Η Αιώνια Επιστροφή Του Αντώνη Παρασκευά της Ελίνας Ψύκου και η Ιστορία 52 του Αλέξη Αλεξίου. Δισκογραφεί με το ψευδώνυμο Felizol. Ανάμεσα στις κυκλοφορίες του είναι οι: Νορβηγία OST (six d.o.g.s records 2015), Felizol & The Boy / Like Cannibal Father Like Cannibal Son (Οptimo Music 2014), Πάρνηθα (Sportex Audio 2013), Mary & The Boy – Felizol / Timemachine (Inner Ear Rec. 2009), Birthdays (Puzzlemusik 2009)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Γιώτα Νέγκα στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Μουσική 20.06.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ23/0615

Plastiras Lake Festival 2025

Φεστιβάλ 20.06.2025
ΚΑΡΔΙΤΣΑαπό 11/07 έως 13/07

MOMus X Street Mode Festival: Solmeister ‑ Mazoha ‑ Melentini

Φεστιβάλ Χτες
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ27/06

Μπλε + Rous live στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Μουσική Χτες
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ25/0615

Οι Σκιαδαρέσες στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Μουσική Χτες
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ26/0615

Zagori Mountain Running 2025

Cityλάιφ Χτες
Όπως έχει γραφτεί «μία ζωή δε φτάνει για να γνωρίσεις το Ζαγόρι», αλλά στις 18, 19 και 20 Ιουνίου μπορείς να είσαι εκεί!

Thessaloniki Pride 2025: Pride Forum

Cityλάιφ Προχτές
Στο καθιερωμένο πια Pride Forum του Thessaloniki Pride ανοίγει ο δημόσιος διάλογος για τη βασική θεματική του φεστιβάλ

Anilio Park Festival

Φεστιβάλ Προχτές
Σου θυμίζουμε γιατί πρέπει να είσαι και εσύ στο Anilio Park Festival

Έναρξη 13ου Thessaloniki Pride

Φεστιβάλ Προχτές
Θεσσαλονίκη, 17/6/2025

Francis Mercier & Nitefreak στο Official Pre‑Primer Event

Μουσική 16.06.2025
ΑΘΗΝΑ26/06

Thessaloniki Pride 2025

Φεστιβάλ 15.06.2025
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗαπό 16/06 έως 21/06

Μην χάσεις την ευκαιρία να γίνεις μέρος του Official Pre‑Primer Event

Cityλάιφ 13.06.2025
Πέμπτη 26 Ιουνίου. Ιnternational co-headliners, σε μια βραδιά γεμάτη big reveals, exclusive content & uplifting music.