E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτός είναι ο δολοφόνος των πλούσιων Ελλήνων ομογενών στην Ουάσινγκτον

Πώς η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του

Δημοσίευση 21/5/2015 | 09:09

Αυτός είναι ο δολοφόνος των πλούσιων Ελλήνων ομογενών στην Ουάσινγκτον

Το DNA του 34χρονου Αφροαμερικανού Ντάρον Ντίλον Γουίντ (Daron Dylon Wint) ταυτοποίησε η αστυνομία της Ουάσινγκτον ως το γενετικό υλικό του δολοφόνου που βασάνισε και σκότωσε τον Έλληνα ομογενή Σάββα Σαββόπουλο, τη σύζυγό του, Amy, τον μικρό τους γιο, Philip, και την οικιακή τους βοηθό, Veralicia Figueroa.

Οι αστυνομικοί βρήκαν τα ίχνη του στην κόρα μιας πίτσας, όπου ο 34χρονος είχε αφήσει γενετικό υλικό. Η πίτσα είχε παραδοθεί στην οικία το βράδυ της 13ης Μαΐου, όταν δηλαδή τα τέσσερα άγρια δολοφονημένα θύματα ήταν ακόμη όμηροι. Σημειώνεται επίσης, ότι οι ερευνητές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο δράστης να είχε συνεργούς, ενώ θεωρούν σχεδόν βέβαιο πως ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι δεν βρίσκονται πλέον εντός Ουάσινγκτον.

Επίσης, αυτό που προκαλεί συζήτηση στα αμερικανικά ΜΜΕ είναι πως σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν, επικαλούμενα πληροφορίες, ο προσωπικός βοηθός του 46χρονου ομογενή την επόμενη ημέρα, στις 14 Μαΐου, παρέδωσε στο σπίτι ένα πακέτο με 40.000 δολάρια σε μετρητά.

Ώρες αργότερα, η έπαυλη παραδόθηκε στις φλόγες και οι τέσσερις ένοικοί της είχαν σφαγιαστεί.

Η πληροφορία αυτή περιπλέκει ακόμα περισσότερο την υπόθεση που έχει αναστατώσει τις ΗΠΑ. Ο συνεργάτης αυτός φέρεται να βοηθούσε τον Σαββόπουλο με την ολοκλήρωση της κατασκευής μιας σχολής πολεμικών τεχνών και παραμένει αδιευκρίνιστο αν ήρθε σε κάποια επαφή με όποιον βρισκόταν μέσα στο σπίτι την ώρα που παρέδωσε τα χρήματα.

Υπενθυμίζεται, ότι η οικογένεια των ομογενών και η οικιακή βοηθός τους βρέθηκαν άγρια δολοφονημένοι την περασμένη Τετάρτη, στον δεύτερο όροφο της οικίας, έφεραν πολλαπλές μαχαιριές και ήταν απανθρακωμένοι.

Το ζευγάρι είχε και δύο μεγαλύτερες κόρες, τη 19χρονη Abigail και τη 16χρονη Katerina, οι οποίες είναι οικότροφες σε σχολείο και δεν βρίσκονταν στο σπίτι τη στιγμή της τραγωδίας.

Το άγριο έγκλημα έγινε στην πιο αριστοκρατική συνοικία της Ουάσινγκτον και σε μια από τις πιο καλά φυλασσόμενες περιοχές της χώρας. Απέναντι από την οικογένεια Ελληνοαμερικανών, άλλωστε, βρίσκεται το σπίτι του Αμερικανού αντιπροέδρου, Joe Biden.

Η δεύτερη οικιακή βοηθός του ζευγαριού, η Nelitza Gutierrez, έχει δηλώσει στα μίντια και στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς πως ο Σαββόπουλος, γενικός διευθυντής μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας, τη μοιραία ημέρα που έπεσε θύμα ομηρίας τής έστειλε μήνυμα να μην πάει στο σπίτι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Ζωολογικός κήπος κλείδωσε λιοντάρια και αρκούδες στα κλουβιά τους για να μην δραπετεύσουν στις πλημμύρες που σάρωσαν την Κίνα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Τρία λιοντάρια πνίγηκαν ενώ περισσότερα από 100 ζώα αγνοούνται -  Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πράξη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονη έχασε τη ζωή της σε σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο πατέρας της ανήλικης ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο

Marfin: Το ανώνυμο email που άνοιξε ξανά τον φάκελο της υπόθεσης

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η αντιπαραβολή των στοιχείων έδειξε κοινά χαρακτηριστικά των υπόπτων με τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης

Νέος κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που δεν θα αρέσει σε πολλούς οδηγούς

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις ευρωπαϊκές οδούς

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια

Αργος: Στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 20χρονο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και ο τραυματισμός προήλθε από εξοστρακισμό, ενώ εκκρεμεί η βαλλιστική εξέταση για επιβεβαίωση.

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο Βραζιλιάνας influencer στο Ντουμπάι – Έπεσε από τον 27ο όροφο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Είχε χτίσει μεγάλο κοινό στο διαδίκτυο χάρη στο ταξιδιωτικό περιεχόμενο και τον πολυτελή τρόπο ζωής που παρουσίαζε στις αναρτήσεις της

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς το 2010

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι - Αναζητείται ακόμη μία γυναίκα, 46 ετών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

Ελλάδα 10.07.2026
Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων