E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φρίκη: Βασάνισαν και σκότωσαν οικογένεια ομογενών στην Ουάσιγκτον

Πυκνό πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση

Δημοσίευση 20/5/2015 | 00:00

Φρίκη: Βασάνισαν και σκότωσαν οικογένεια ομογενών στην Ουάσιγκτον

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση δολοφονίας μίας οικογένειας Ελλήνων ομογενών στην Ουάσιγκτον.

Όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα, ο Σάββας Σαββόπουλος, ο οποίος κατείχε διευθυντική θέση στην κατασκευαστική εταιρεία American Iron Works, βρέθηκε νεκρός από τους άνδρες της αστυνομίας, μαζί με τη σύζυγό του, Amy, τον 10χρονο γιο τους, Philip, και την 57χρονη οικιακή βοηθό τους, Veralicia Figueroa.

Τα θύματα, που εντοπίστηκαν στην πολυτελή κατοικία τους, αξίας περίπου δύο εκατ. δολαρίων, στη βορειοδυτική Ουάσιγκτον, βρήκαν φρικτό θάνατο έπειτα από βασανισμό με μαχαίρι από τους δράστες.

Στη συνέχεια, σε μία προσπάθεια να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, οι δολοφόνοι πυρπόλησαν την κατοικία και έκλεψαν την Porsche της οικογένειας, η οποία ωστόσο βρέθηκε κατεστραμμένη σε μικρή απόσταση.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, τουλάχιστον τρία από τα θύματα έφεραν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, ενώ «η οσμή της βενζίνης πάνω στις σορούς τους ήταν έντονη».

Στο μεταξύ, οι δύο κόρες του ζευγαριού, Katerina και Abigail, σώθηκαν από θαύμα, καθώς τη στιγμή της φονικής επίθεσης δεν βρίσκονταν στο σπίτι, επειδή φοιτούν σε οικοτροφείο.

Οι γείτονες της οικογένειας Σαββόπουλου ειδοποίησαν την Πυροσβεστική, για να αναφέρουν την πυρκαγιά και μόλις έφτασαν στο σημείο οι άνδρες της υπηρεσίας, αλλά και της αστυνομίας, διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για δολοφονία.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η Washington Post, ο Σαββόπουλος μία ημέρα πριν το τραγικό περιστατικό είχε αφήσει μήνυμα στη μία από τις δύο οικιακές βοηθούς, καλώντας τη να μην μεταβεί στην κατοικία του την επομένη, καθώς η σύζυγός του ήταν άρρωστη. Μάλιστα, η ίδια η Amy Savopoulos έστειλε μήνυμα στη γυναίκα, επισημαίνοντάς της ότι δεν ήταν απαραίτητο να πάει στη δουλειά της την ημέρα εκείνη.

Η δεύτερη οικιακή βοηθός, ωστόσο, προσφέρθηκε να βοηθήσει «γιατί αντιμετώπιζαν κάποια προβλήματα με τον Philip», τον 10χρονο γιο του ζευγαριού.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί. Ο Θεός μού έσωσε τη ζωή», δήλωσε η οικιακή βοηθός που έλαβε το μήνυμα. Τρεις ώρες μετά, το σπίτι, που βρίσκεται κοντά στην κατοικία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, τυλίχτηκε στις φλόγες και οι εργοδότες της γυναίκας ήταν νεκροί.

Η επικεφαλής της αστυνομίας της Ουάσιγκτον, Cathy Lanier, δεν σχολίασε την επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι και την οικιακή βοηθό, ωστόσο τόνισε ότι διεξάγεται έρευνα.

Την ίδια ώρα, οι τοπικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο, στο οποίο καταγράφεται ένας άνθρωπος που φοράει κουκούλα να απομακρύνεται τρέχοντας από το σπίτι. Οι τοπικές αρχές, λοιπόν, διενεργούν έρευνα για να διαπιστώσουν αν ο άνθρωπος που έχει καταγραφεί στο βίντεο σχετίζεται με την τετραπλή δολοφονία και τον εμπρησμό του σπιτιού. Στο μεταξύ, δημοσιεύματα αναφέρουν πως δεν εντοπίστηκαν ίχνη παραβίασης στην είσοδο, ενώ ερευνάται αν πριν το φρικτό περιστατικό εκπλάπησαν χρήματα.

Η κηδεία των τριών μελών της οικογένειας θα τελεστεί την 25η Μαΐου στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό της Ουάσιγκτον.

Την ίδια στιγμή, οι τοπικές αρχές καλούν οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι για την υπόθεση ή παρατήρησε κάτι ασυνήθιστο την ημέρα της δολοφονίας να επικοινωνήσει με την αστυνομία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Κόσμος Χτες
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Κόσμος Χτες
Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Κόσμος Χτες
Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Καταδικάστηκε ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία

Ελλάδα Χτες
Η δίκη ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε με την έκδοση απόφασης μετά από πολλές αναβολές

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Κόσμος Χτες
Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Ελλάδα Χτες
Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Χαλκίδα: Ανήλικος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με 13χρονο που οδηγούσε πατίνι

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε πιο σοβαρά ενώ ο 13χρονος, έλαβε εξιτήριο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Κόσμος Χτες
Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Ελλάδα Χτες
Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Ρωσία: «Γαλλία και Βρετανία θέλουν να δώσουν μυστικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία» – Απειλές Πούτιν για αντίποινα

Κόσμος Χτες
Η έκθεση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών «άνοιξε» μια επικίνδυνη κουβέντα στην επέτειο συμπλήρωσης 4 ετών από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία