E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φρίκη: Βασάνισαν και σκότωσαν οικογένεια ομογενών στην Ουάσιγκτον

Πυκνό πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση

Δημοσίευση 20/5/2015 | 00:00

Φρίκη: Βασάνισαν και σκότωσαν οικογένεια ομογενών στην Ουάσιγκτον

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση δολοφονίας μίας οικογένειας Ελλήνων ομογενών στην Ουάσιγκτον.

Όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα, ο Σάββας Σαββόπουλος, ο οποίος κατείχε διευθυντική θέση στην κατασκευαστική εταιρεία American Iron Works, βρέθηκε νεκρός από τους άνδρες της αστυνομίας, μαζί με τη σύζυγό του, Amy, τον 10χρονο γιο τους, Philip, και την 57χρονη οικιακή βοηθό τους, Veralicia Figueroa.

Τα θύματα, που εντοπίστηκαν στην πολυτελή κατοικία τους, αξίας περίπου δύο εκατ. δολαρίων, στη βορειοδυτική Ουάσιγκτον, βρήκαν φρικτό θάνατο έπειτα από βασανισμό με μαχαίρι από τους δράστες.

Στη συνέχεια, σε μία προσπάθεια να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, οι δολοφόνοι πυρπόλησαν την κατοικία και έκλεψαν την Porsche της οικογένειας, η οποία ωστόσο βρέθηκε κατεστραμμένη σε μικρή απόσταση.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, τουλάχιστον τρία από τα θύματα έφεραν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, ενώ «η οσμή της βενζίνης πάνω στις σορούς τους ήταν έντονη».

Στο μεταξύ, οι δύο κόρες του ζευγαριού, Katerina και Abigail, σώθηκαν από θαύμα, καθώς τη στιγμή της φονικής επίθεσης δεν βρίσκονταν στο σπίτι, επειδή φοιτούν σε οικοτροφείο.

Οι γείτονες της οικογένειας Σαββόπουλου ειδοποίησαν την Πυροσβεστική, για να αναφέρουν την πυρκαγιά και μόλις έφτασαν στο σημείο οι άνδρες της υπηρεσίας, αλλά και της αστυνομίας, διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για δολοφονία.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η Washington Post, ο Σαββόπουλος μία ημέρα πριν το τραγικό περιστατικό είχε αφήσει μήνυμα στη μία από τις δύο οικιακές βοηθούς, καλώντας τη να μην μεταβεί στην κατοικία του την επομένη, καθώς η σύζυγός του ήταν άρρωστη. Μάλιστα, η ίδια η Amy Savopoulos έστειλε μήνυμα στη γυναίκα, επισημαίνοντάς της ότι δεν ήταν απαραίτητο να πάει στη δουλειά της την ημέρα εκείνη.

Η δεύτερη οικιακή βοηθός, ωστόσο, προσφέρθηκε να βοηθήσει «γιατί αντιμετώπιζαν κάποια προβλήματα με τον Philip», τον 10χρονο γιο του ζευγαριού.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί. Ο Θεός μού έσωσε τη ζωή», δήλωσε η οικιακή βοηθός που έλαβε το μήνυμα. Τρεις ώρες μετά, το σπίτι, που βρίσκεται κοντά στην κατοικία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, τυλίχτηκε στις φλόγες και οι εργοδότες της γυναίκας ήταν νεκροί.

Η επικεφαλής της αστυνομίας της Ουάσιγκτον, Cathy Lanier, δεν σχολίασε την επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι και την οικιακή βοηθό, ωστόσο τόνισε ότι διεξάγεται έρευνα.

Την ίδια ώρα, οι τοπικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο, στο οποίο καταγράφεται ένας άνθρωπος που φοράει κουκούλα να απομακρύνεται τρέχοντας από το σπίτι. Οι τοπικές αρχές, λοιπόν, διενεργούν έρευνα για να διαπιστώσουν αν ο άνθρωπος που έχει καταγραφεί στο βίντεο σχετίζεται με την τετραπλή δολοφονία και τον εμπρησμό του σπιτιού. Στο μεταξύ, δημοσιεύματα αναφέρουν πως δεν εντοπίστηκαν ίχνη παραβίασης στην είσοδο, ενώ ερευνάται αν πριν το φρικτό περιστατικό εκπλάπησαν χρήματα.

Η κηδεία των τριών μελών της οικογένειας θα τελεστεί την 25η Μαΐου στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό της Ουάσιγκτον.

Την ίδια στιγμή, οι τοπικές αρχές καλούν οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι για την υπόθεση ή παρατήρησε κάτι ασυνήθιστο την ημέρα της δολοφονίας να επικοινωνήσει με την αστυνομία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Κόσμος 18.08.2025
Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Ελλάδα 18.08.2025
O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Κόσμος 18.08.2025
Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά σε βίντεο την εμφύτευση ανθρώπινου εμβρύου στη μήτρα

Tech + Science 18.08.2025
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής της Καταλονίας (IBEC), σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus της Βαρκελώνης, που παρείχε τα έμβρυα

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Ελλάδα 18.08.2025
Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Κόσμος 18.08.2025
Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Φλόριντα: Η σοκαριστική στιγμή που οδηγός νταλίκας και προκαλεί τροχαίο με τρεις νεκρούς

Κόσμος 18.08.2025
Ο Σινγκ βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ από το 2018 - Κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα 18.08.2025
Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Ελλάδα 18.08.2025
Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Ανετράπη ιδιωτικό ασθενοφόρο στου Γουδή ‑ Nεκρός ο ασθενής που μετέφερε

Ελλάδα 18.08.2025
Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο