E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραγουδίστρια σε καροτσάκι θα εκπροσωπήσει την Πολωνία στη Eurovision

Η συμμετοχή που κάνει τη διαφορά

Δημοσίευση 18/5/2015 | 00:00

Τραγουδίστρια σε καροτσάκι θα εκπροσωπήσει την Πολωνία στη Eurovision

Φαίνεται, πως στη φετινή Eurovision η Πολωνία αποφασίζει να κάνει τη διαφορά, στέλνοντας ως εκπρόσωπό της την 35χρονη τραγουδίστρια Monika Kuszynska, η οποία είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι και πρόκειται να στείλει το δικό της μήνυμα εμψύχωσης σε όλους τους ανθρώπους με αναπηρία. Όπως ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις της, η Kuszynska θέλει να δείξει, μέσα από τη δική της μαρτυρία, πως ο κόσμος δεν θα πρέπει να πτοείται ακόμα και από τα μεγαλύτερα χτυπήματα της ζωής, αλλά πρέπει να ζει κάθε της λεπτό.

Η ίδια καθηλώθηκε στο καροτσάκι μετά από ένα τροχαίο ατύχημα που είχε, το οποίο διέκοψε βίαια τη μουσική της καριέρα, όμως όπως λέει, μετά από αυτό το συμβάν το τραγούδι έγινε η αποστολή της. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1999, ως στιχουργός και τραγουδίστρια, ενώ το 2002 κέρδισε στον διαγωνισμό Baltic Song Contest με την μπάντα της στη Σουηδία και το 2006 συνέβη το μοιραίο ατύχημα, όταν το όχημα που οδηγούσε ο αρχηγός του συγκροτήματος ξέφυγε από την πορεία του και εκείνη τραυματίστηκε στη σπονδυλική στήλη. Έπειτα από πολλές επεμβάσεις, έμεινε τελικά ανάπηρη και της πήρε αρκετό χρόνο να αναρρώσει.

Πέντε χρονιά μετά, επέστρεψε στο τραγούδι, ενώ το 2012 κυκλοφόρησε τον σόλο δίσκο της, με τίτλο «Ocalona», πους σημαίνει «Διασωθείσα». Από τότε, η θαυμαστή τραγουδίστρια έχει συμμετάσχει σε πολλές καλλιτεχνικές και φιλανθρωπικές δράσεις, προσπαθώντας να εμψυχώσει με τον δικό της τρόπο τους ανθρώπους, αλλά και να ενισχύσει την αποδοχή και την ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία.

Όσον αφορά τον διαγωνισμό της Eurovision, παραδέχεται πως αρχικά δίστασε να δεχτεί την πρόταση που της έγινε για εκπροσώπηση, μιας και οι διαγωνισμοί τραγουδιών δεν της αρέσουν, όμως σκέφτηκε πως η εν λόγω διοργάνωση αποτελεί ένα καλό πεδίο για τη δράση της, που θα έχει απήχηση σε ένα ευρύτερο κοινό.

¶λλωστε, όπως είπε, τα πάντα έχουν το νόημά τους μέσα στη ζωή, η οποία κάθε φορά προσφέρει διαφορετικά δώρα. Έτσι, στις 23 του Μάη θα εμφανιστεί στη Βιέννη με το τραγούδι «In the Νame of Love», που έγραψε μαζί με τον σύζυγό της.

Ως σύνθημά της έχει τη φράση «building bridges», που αφορά τις γέφυρες που πρέπει οι άνθρωποι να χτίσουν, ώστε να ξεπεράσουν τους φόβους τους, που είναι η χειρότερη μορφή αναπηρίας, σύμφωνα με την καλλιτέχνιδα.

Όμως και η Φινλανδία πρόκειται να σας εκπλήξει, καθώς εκπρόσωποί της θα είναι μια πανκ μπάντα, της οποίας τα μέλη πάσχουν από σύνδρομο Down.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διάσημοι του Hollywood με σπίτια στην Ελλάδα

Tabloid 20.05.2024
Τα πολυτελή καταφύγια διασημοτήτων

Αυτή top model, αυτός ο διασημότερος μάγος: Η παθιασμένη σχέση και ο πενταετής αρραβώνας

Celebrity Stories 20.05.2024
Ήταν στο απόγειο της καριέρας τους και οι δυο

Αντιγόνη Κουλουκάκου: Ο λόγος που δεν παντρεύομαι είναι γιατί ο πατέρας μου δεν είναι πια στη ζωή για να με συνοδεύσει

Tabloid Χτες
Έχω μια βέρα, αλλά δεν έχω παντρευτεί ποτέ, είπε συγκινημένη η ηθοποιός

Θέμης Γεωργαντάς: «Όταν μέθυσα με τις ρακιές στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, δεν ήθελα να βγαίνω από το σπίτι»

Tabloid Χτες
Με έβλεπα έτσι και έλεγα Παναγία μου πως έγινε αυτό το πράγμα; Είχα φρικάρει

Λένα Δροσάκη: «Ένιωσα απόγνωση που πήρε τέτοιες διαστάσεις το διαζύγιο»

Tabloid Χτες
Την περίοδο της οικονομικής κρίσης θυμάμαι να έχω 50 λεπτά του ευρώ στην τσέπη μου για μέρες.

J2US: Η αλλαγή της Δέσποινας Βανδή που προκάλεσε έκπληξη – «Ποια είναι η κυρία;»

Tabloid Χτες
Η μεγάλη αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση της Δέσποινας Βανδή.