E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βαρουφάκης: Μας ζητούν να πάμε τους μισθούς στο δημόσιο στα 700 ευρώ

«Είναι αδίστακτοι»

Δημοσίευση 14/5/2015 | 00:00

Βαρουφάκης: Μας ζητούν να πάμε τους μισθούς στο δημόσιο στα 700 ευρώ

Εξηγήσεις για την ατάκα του προς τις καθαρίστριες, που δημιούργησε ερωτηματικά, έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, καλώντας, πάντως, τους δημοσιογράφους να μην... διογκώνουν τις δηλώσεις του.

Το πρωί, όταν πολιορκήθηκε από καθαρίστριες έξω από το υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ άλλων τους ανέφερε ότι δεν ξέρει αν η κυβέρνηση θα μείνει στη θέση της έως τον Ιανουάριο. Λίγες ώρες αργότερα, έξω από το υπουργείο τον περίμεναν συγκεντρωμένοι εφοριακοί, αλλά και δημοσιογράφοι. Οταν ρωτήθηκε για την επίμαχη φράση, ο κ. Βαρουφάκης αντέδρασε.

«Ας σοβαρολογούμε επιτέλους μια φορά», τους απάντησε και εξήγησε: «Ρωτήθηκα εάν δεσμεύομαι ότι μετά τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο της συμφωνίας μας με τις συμβασιούχες καθαρίστριες, θα προχωρήσουμε σε μια κίνηση που να τις αποκαταστήσει. Είπα, βεβαίως και θα το κάνουμε. Και ρωτήθηκα ''Θα είστε υπουργός; Θα είστε κυβέρνηση;'' και λέω ''δεν μπορώ να δεσμευτώ για κάτι τέτοιο''. Δεν μπορώ να δεσμευτώ ότι θα ζω αύριο... «χτύπα ξύλο». Αλλά μην παίρνουμε το ''τόσο'' και το κάνουμε ''τόσο''».

Μιλώντας στους εφοριακούς, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι διαπραγμάτευση βρίσκεται στο πιο δύσκολο και επισφαλές σημείο της. «Είναι απαραίτητο να βοηθήσουμε όλοι μαζί να κλείσει», τους είπε και τους εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα όχι μόνο να λυθεί το πρόβλημα που απασχολεί εκείνους, αλλά και «να κρατήσουμε σε μια ισορροπία και αυτά τα οποία έχουν ήδη λυθεί. Όταν θα κλείσουμε τη διαπραγμάτευση θα κάτσουμε και θα το συζητήσουμε».

Ακόμη, ο κ. Βαρουφάκης τους μετέφερε ένα επιχείρημα το οποίο ακούγεται κάθε ημέρα στις διαπραγματεύσεις για εκείνους, όπως τους είπε. «Ότι έχουν δίκιο για την εξομάλυνση και την εξίσωση των μισθών. Να πάρουμε τους υπάρχοντες μισθούς που είναι πάνω από τα 700 ευρώ και να τους κατεβάσουμε όλους στα 700. Αυτό μας λένε. Απέναντι σε αυτή την αδίστακτη πολιτική και στάση εμείς εναντιωνόμαστε καθημερινά», τόνισε.

Ακόμη, σε ερώτηση εφοριακού για το αν εμπιστεύεται και στηρίζει τους εφοριακούς υπαλλήλους, ο κ. Βαρουφάκης του απάντησε «Απολύτως» και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να είναι υπουργός Οικονομικών αν δεν στηρίζεται στους εφοριακούς. «Το λέω δυνατά. Και επιτέλους στην Ελλάδα- όχι μόνο για τους εφοριακούς, αλλά και συνολικότερα- πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας», πρόσθεσε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γυναικοκτονία στην Πολωνία: Βίντεο με τις τελευταίες κινήσεις της 16χρονης Μάγια πριν εξαφανιστεί

Κόσμος 06.05.2025
Τα τελευταία μηνύματα που έστειλε η ανήλικη με τη φίλη της

Παιδί 12 ετών συνελήφθη για ξυλοδαρμό δύο αστυνομικών

Κόσμος 06.05.2025
Η αστυνομία πιστεύει ότι έδινε εντολές σε μεγαλύτερους του

Επεισοδιακή συνέντευξη Τραμπ – Κάρνεϊ: «Ο Καναδάς δεν πωλείται»

Κόσμος 06.05.2025
Επεισοδιακή η πρώτη συνάντηση του Καναδού πρωθυπουργού με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο

Οι ΗΠΑ «κατασκεύασαν υπόγεια πόλη αξίας 21 τρισεκατομμυρίων» για να επιβιώσουν οι πλούσιοι σε περίπτωση αποκάλυψης

Κόσμος 06.05.2025
Τι υποστήριξε η 74χρονη Catherine Austin Fitts με θητεία στον Λευκό Οίκο και πρώην βοηθός υπουργού στην κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου

Οι 9 παράγοντες που οδηγούν τους έφηβους σε προβληματική χρήση των social media

Tech + Science 06.05.2025
Σχεδόν όλα τα παιδιά ηλικίας 12-18 ετών διαθέτουν smartphone και περνούν πολλές ώρες καθημερινά συνδεδεμένα στο διαδίκτυο

Μητέρα έσφαξε με μπαλτά τα δύο παιδιά της για να εκδικηθεί τον σύζυγο

Κόσμος 06.05.2025
Ζητούσε λεφτά για να μετακομίσει

Εκλογή νέου πάπα: Πότε θα βγει ο πρώτος καπνός από την Καπέλα Σιξτίνα

Κόσμος 06.05.2025
Από μεθαύριο Πέμπτη, κάθε ημέρα θα διεξάγονται τέσσερις ψηφοφορίες

Παναθηναϊκός: Πυροτεχνήματα έξω από το ξενοδοχείο της Αναντολού Εφές τα ξημερώματα

Αθλητικά Νέα 06.05.2025
Σε λίγες ώρες το καθοριστικό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ

Ανακούφιση μετά το θρίλερ στη Γερμανία: Εξελέγη καγκελάριος ο Μερτς, στη δεύτερη ψηφοφορία

Κόσμος 06.05.2025
Εξελέγη τελικά καγκελάριος Γερμανίας ο Φρίντριχ Μερτς, στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας

Αναίρεση της αθώωσης του Γιάννου Παπαντωνίου από τον Αρειο Πάγο

Ελλάδα 06.05.2025
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα αποφασίσει αν ο πρώην υπουργός καθίσει ξανά στο εδώλιο

Ζαχαράκη: «Όποιος συμμετέχει σε επεισόδια θα χάνει τη φοιτητική ιδιότητα»

Πολιτική 06.05.2025
Η τοποθέτηση της υπουργού Παιδείας μετά τα επεισόδια στην Πολυτεχνειούπολη