E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τσακαλώτος: Υπήρχε καθυστέρηση γιατί δεν ήμασταν έτοιμοι

Απίστευτη παραδοχή από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών

Δημοσίευση 8/5/2015 | 00:00

Τσακαλώτος: Υπήρχε καθυστέρηση γιατί δεν ήμασταν έτοιμοι

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει δουλέψει πάρα πολύ σκληρά για το καλό σενάριο να βρεθεί μια λύση», επισήμανε στην ομιλία του στο συνέδριο της «Ναυτεμπορικής», το απόγευμα της Πέμπτης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας άσκησε έμμεση κριτική στους χειρισμούς του Γιάνη Βαρουφάκη, προκατόχου του στις συνομιλίες του με τους δανειστές, ενώ παραδέχθηκε δημοσίως ότι το προηγούμενο διάστημα η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε συγκεκριμένες προτάσεις!

«Νομίζω ότι αυτοί που λένε ότι υπήρχε καθυστέρηση γιατί δεν είμαστε έτοιμοι, δεν είχαμε ιδέες, δεν είχαμε προτάσεις συγκεκριμένες, νομίζω ότι σε ό,τι λένε υπάρχει μια βάση αλήθειας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

Μιλώντας σε σπαστά ελληνικά, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιχείρησε να δικαιολογήσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν είχε ιδέες και προτάσεις στις αρχικές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

«Όταν μια καινούργια κυβέρνηση έρχεται στην εξουσία, ιδιαίτερα όταν ήτανε εκτός εντελώς του πολιτικού συστήματος, ότι έχει και μια έλλειψη και τεχνογνωσίας, και διοικητική βοήθεια δεν έχει και τεχνοκρατική βοήθεια δεν έχει...», συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πρόσθεσε: «Αλλά νομίζω ότι τα βασικά προβλήματα ήταν πολιτικά».

Μεταξύ άλλων, πάντως, ο κ. Τσακαλώτος μίλησε για πρόοδο στη διαπραγμάτευση, σε ζητήματα όπως οι συλλογικές συμβάσεις, οι οποίες «αποτρέπουν το κέρδος πάνω στις εργασιακές σχέσεις».

«Πρέπει να αποκαταστήσουμε τον πλουραλισμό που έχει χάσει ο καπιταλισμός», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσακαλώτος.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι βρισκόμαστε πιο κοντά σε έναν έντιμο συμβιβασμό απ' ότι πριν από 20-30 ημέρες.

Όπως επεσήμανε, η ελληνική κυβέρνηση έχει δουλέψει πολύ σκληρά για την επίτευξη μιας λύσης, ενώ τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ένας έντιμος συμβιβασμός μεταξύ παλιού και καινούργιου. Συνεχίζοντας, εξέφρασε τη χαρά του για την κοινή δήλωση των θεσμών, η οποία, όπως εκτίμησε, μπορεί να ξεκλειδώσει τα πράγματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος Χτες
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος Χτες
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος Χτες
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος Χτες
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Κόσμος Χτες
Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Η νέα λειτουργία του WhatsApp ‑ Τι αλλάζει και πότε

Tech + Science Χτες
Η νέα λειτουργία του WhatsApp θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες, αλλά αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών