E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Mέχρι τώρα, της Κατερίνας Μαυρογεώργη

Για 2η χρονιά

Δημοσίευση 17/4/2015 | 13:44

Mέχρι τώρα, της Κατερίνας Μαυρογεώργη
ΑΘΗΝΑ - Skrow Theater
Αρχελάου 5, Παγκράτι, Tηλέφωνο: 2107235842
Ημερομηνίες: από 16/10/2015 έως 21/11/2015
ΟΚΤ 2015
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ΝΟE 2015
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Ωρα προσέλευσης: 21:15

10 ¤ γενική είσοδος, 8 ¤ μειωμένο, φοιτητικό & 5 ¤ ΑΜΕΑ, ανέργων, ατέλεια

Μια δεύτερη, καινούρια ανάγνωση στο θεατρικό έργο «Μέχρι Τώρα» παρουσιάζεται στο Skrow Theater, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15, από τις 16 Οκτωβρίου 2015 και για λίγες μόνο παραστάσεις.

Τα κορίτσια της ομάδας του Skrow Theater Group, Κατερίνα Μαυρογεώργη και Μαρία Φιλίνη συμπράττουν με τη Βάσια Ατταριάν, συνεργάτη της ομάδας Blitz, και ανεβάζουν για δεύτερη χρονιά μια νέα εκδοχή της θεατρικής παράστασης που παρουσιάστηκε με επιτυχία τον περασμένο Μάιο.

Το «Μέχρι Τώρα» είναι πρωτίστως μια γυναικεία υπόθεση . Η σχέση των δύο ηρωίδων αντανακλά την πολυμορφία των σχέσεων μεταξύ γυναικών και τις εναλλαγές των ρόλων που διαρκώς ενσαρκώνουν. Το έργο εμβαθύνει στο γυναικείο ψυχισμό και επιχειρεί να παρουσιάσει τη γυναικεία ματιά απέναντι στο θάνατο. Πρόκειται για μια φρέσκια ανάγνωση της έννοιας του τέλους, με την οποία όλοι διαπραγματευόμαστε, ενδεχομένως σε μεγαλύτερο βαθμό εν μέσω των κοινωνικοπολιτικών εξελίξεων της εποχής μας. Η παράσταση , με καυστικό χιούμορ και ανάλαφρη διάθεση, μιλά για τον αγώνα στη ζωή, τη μάχη με το χρόνο και την αγωνία μας για το επόμενο βήμα.

Η Κατερίνα Μαυρογεώργη που μόλις τιμήθηκε με το βραβείο Drama Pitching Lab, για τη συμμετοχή της στη συγγραφή του σεναρίου στην ταινία After You, υπογράφει το κείμενο , ενώ η Μαρία Φιλίνη, επίσης πρόσφατα βραβευμένη με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού στις Νύχτες Πρεμιέρας, συνυπογράφει τη σκηνοθεσία με τη Βάσια Ατταριάν. Η Νικολίτσα Ντρίζη και η Κατερίνα Μαυρογεώργη ερμηνεύουν τους δύο ρόλους της παράστασης, ενώ μαζί τους επί σκηνής βρίσκεται η συνθέτρια-θεατρολόγος ¶ννα Παπαϊωάννου δημιουργώντας ζωντανά το ηχητικό περιβάλλον του έργου.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο θεατρικό έργο που βασίζεται στις κινηματογραφικές φόρμες, τόσο  κατά τη συγγραφή του κειμένου, όσο και κατά τη σκηνοθεσία. Ο φωτισμός, τον οποίο επιμελείται ο Τάσος Παλαιορούτας, δημιουργεί συστηματικά κινηματογραφικά κάδρα, ενώ η ίδια η σκηνή του θεάτρου, αναποδογυρίζει και μετατρέπεται σε μια πίσω αυλή με φόντο την οδό Αρχελάου και τους περαστικούς της. Τα πλάνα που εναλλάσσονται συνθέτουν ένα απόκοσμο φιλμ, που εκτυλίσσεται ζωντανά στα μάτια των θεατών.

ΣΥΝΟΨΗ

Η ¶ννα είναι μια νεαρή πρώην πρωταθλήτρια στην κολύμβηση. Βρίσκεται στο τελικό στάδιο μιας ανίατης ασθένειας και πολύ σύντομα θα πεθάνει. Παρόλα αυτά οι αισθήσεις της λειτουργούν ακόμη άψογα και δε δείχνει σημάδια κατάρρευσης. Καθώς πλέον βρίσκεται στο σπίτι της για τις τελευταίες μέρες της ζωής της, την επισκέπτεται η Νοσοκόμα που θα την προετοιμάσει σωματικά και ψυχολογικά για το θάνατό της. ΣΆ αυτό τον κρίσιμο τελευταίο αγώνα για την ¶ννα, η Νοσοκόμα αποδεικνύεται το ιδανικό ταίρι για την αθλήτρια: είναι ένα τέρας ψυχραιμίας, πρωτοποριακή στον τομέα της, πειθαρχημένη, με τεράστια φαντασία και χιούμορ και με εντελώς αλλοπρόσαλλη μέθοδο. Αλλάζοντας συνεχώς μορφές, προσωπεία και διαθέσεις, οδηγεί την ¶ννα μέσα από ένα λαβύρινθο ασκήσεων στον τελικό της προορισμό. Πρόκειται δηλαδή για μια προπόνηση μέχρι θανάτου.


Σκηνοθεσία: Μαρία Φιλίνη, Βάσια Ατταριάν
Κείμενο: Κατερίνα Μαυρογεώργη
Επιμέλεια κίνησης / χορογραφίες: Έλενα Γεροδήμου
Σκηνικά / κοστούμια: Αλεξία Χρυσοχοΐδου
Σχεδιασμός φωτισμών: Τάσος Παλαιορούτας
Ηχητικό περιβάλλον:  ¶ννα Παπαϊωάννου
Φωτογραφίες / Trailer: Γιάννης Καραμπάτσος
Βοηθοί σκηνοθέτη: Γιάννης Λατουσάκης, Δανάη Επιθυμιάδη, Έφη Χριστοδουλοπούλου
Επικοινωνία: Κατερίνα Αποστολοπούλου

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Νικολίτσα Ντρίζη, Κατερίνα Μαυρογεώργη

Διάρκεια: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Γιώτα Νέγκα στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Μουσική 20.06.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ23/0615

Plastiras Lake Festival 2025

Φεστιβάλ 20.06.2025
ΚΑΡΔΙΤΣΑαπό 11/07 έως 13/07

MOMus X Street Mode Festival: Solmeister ‑ Mazoha ‑ Melentini

Φεστιβάλ Χτες
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ27/06

Μπλε + Rous live στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Μουσική Χτες
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ25/0615

Οι Σκιαδαρέσες στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Μουσική Χτες
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ26/0615

Zagori Mountain Running 2025

Cityλάιφ Χτες
Όπως έχει γραφτεί «μία ζωή δε φτάνει για να γνωρίσεις το Ζαγόρι», αλλά στις 18, 19 και 20 Ιουνίου μπορείς να είσαι εκεί!

Thessaloniki Pride 2025: Pride Forum

Cityλάιφ Προχτές
Στο καθιερωμένο πια Pride Forum του Thessaloniki Pride ανοίγει ο δημόσιος διάλογος για τη βασική θεματική του φεστιβάλ

Anilio Park Festival

Φεστιβάλ Προχτές
Σου θυμίζουμε γιατί πρέπει να είσαι και εσύ στο Anilio Park Festival

Έναρξη 13ου Thessaloniki Pride

Φεστιβάλ Προχτές
Θεσσαλονίκη, 17/6/2025

Francis Mercier & Nitefreak στο Official Pre‑Primer Event

Μουσική 16.06.2025
ΑΘΗΝΑ26/06

Thessaloniki Pride 2025

Φεστιβάλ 15.06.2025
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗαπό 16/06 έως 21/06

Μην χάσεις την ευκαιρία να γίνεις μέρος του Official Pre‑Primer Event

Cityλάιφ 13.06.2025
Πέμπτη 26 Ιουνίου. Ιnternational co-headliners, σε μια βραδιά γεμάτη big reveals, exclusive content & uplifting music.