E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ζούσε με ένα παράσιτο 8 εκατοστών... στον εγκέφαλό της!

Τα βατράχια που έτρωγε μικρή οδήγησαν σε αυτό το πρόβλημα

Δημοσίευση 30/3/2015 | 00:00

Ζούσε με ένα παράσιτο 8 εκατοστών... στον εγκέφαλό της!

Το περιστατικό συνέβη στην Κίνα, σε νοσοκομείο της περιοχής Zhaoyang, στην επαρχία Yunnan, δυτικά της χώρας, με πρωταγωνίστρια μια 29χρονη κοπέλα.

Όλα ξεκίνησαν 6 χρόνια πριν, όταν η γυναίκα άρχισε να έχει ισχυρούς πονοκεφάλους, οι οποίοι παρέμεναν σταθεροί, μέχρι που τελικά, μια μέρα και ενώ εργαζόταν, κατέρρευσε.

Όπως ήταν φυσικό, μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν πως μέσα στον εγκέφαλό της αναπτυσσόταν κάτι, το οποίο όμως ούτε γνώριζαν τι είναι, ούτε μπορούσαν να βρουν έναν τρόπο για να το αφαιρέσουν και έτσι η 29χρονη πήρε εξιτήριο.

Επιπλέον, η κοπέλα ακολουθούσε και φαρμακευτική αγωγή ώστε να διαχειριστεί τους πονοκεφάλους και τις κρίσεις επιληψίας που είχε, μετά όμως από μια ακόμα λιποθυμία της ξαναμπήκε στο νοσοκομείο και τότε ήταν που οι γιατροί αποφάσισαν να τη χειρουργήσουν.

Κατά τη διάρκεια της εγχείρησης έβγαλαν ένα λευκό παράσιτο, μήκους 8 εκατοστών από το κεφάλι της, ενώ η διάγνωση που έκαναν ήταν πως η 29χρονη υπέφερε από σπαργάνωση, μια λοίμωξη που οφείλεται σε παράσιτα. Φαίνεται πως η εν λόγω λοίμωξη είχε επηρεάσει το νευρικό σύστημα της κοπέλας, γι' αυτό και είχε τα παραπάνω συμπτώματα. Συνήθως η σπαργάνωση οφείλεται στην κατανάλωση μολυσμένου νερού ή κάποιου ζώου που είχε το παράσιτο, όπως τα βατράχια και τα φίδια, και πλήττει κατά κύριο λόγο τον εγκέφαλο ή τα μάτια.

Μόλις η ασθενής ξύπνησε και έμαθε τα ιατρικά αποτελέσματα, αμέσως αντιλήφθηκε πως για το πρόβλημα της υγείας της έφταιγε το γεγονός ότι όταν ήταν παιδί, έτρωγε πολλά βατράχια. Μάλιστα, όπως ανέφερε, όταν ήταν 5 χρονών έτρωγε ακόμα και ζωντανά τα προαναφερθέντα αμφίβια, μαζί με τη γιαγιά της. Πάντως, όπως λέει το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, για την ιστορία της 29χρονης είναι ακόμα άγνωστο αν οι βλάβες στον εγκέφαλό της θα είναι μόνιμες ή θα υποχωρήσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το μυστικό ειδύλλιο των 90s που κανείς δε θυμάται: Ένας hot teen star και μια ... «μάγισσα»

Celebrity Stories 03.09.2025
Ο ηθοποιός που αγαπήσαμε στα 90s και η σχέση που συγκλόνισε το Χόλιγουντ

Πατέρας «εισέβαλε» νύχτα σε υδάτινο πάρκο για να χαρίσει στον 11χρονο γιο του αξέχαστα γενέθλια και η διεύθυνση τον συγχώρησε

Παράξενα Χτες
Οι κάμερες ασφαλείας του Brosko Volna, στη ρωσική πόλη Χαμπάροφσκ, τους κατέγραψαν να παίζουν αμέριμνα, να κάνουν βουτιές στις πισίνες και να κατεβαίνουν από τις νεροτσουλήθρες

Στάθης Μαντζώρος: «Οι πιθανότητες να ξυπνήσει είναι 50‑50», δήλωσε ο πατέρας του μετά το εγκεφαλικό

Tabloid Χτες
Ο ηθοποιός, τους τελευταίους μήνες, νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός

«Εμφύλιος» στην οικογένεια του Αλέν Ντελόν: O γιος του ζητά να ακυρωθεί η διαθήκη του πατέρα του

Tabloid Χτες
Ξαναρχίζοντας τον «εμφύλιο» που είχε ξεσπάσει πριν ακόμη από τον θάνατο του ηθοποιού, με την αδερφή του

Vogue: Ανακοινώθηκε η διάδοχος της Αννας Γουίντουρ

Media Χτες
Ποια είναι η 39χρονη Κλόε Μαλ που θα διαδεχτεί την Γουίντουρ που ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το «τιμόνι» του περιοδικού μετά από 37 χρόνια

Η Αννα Βίσση δημοσίευσε φωτογραφία της με τον Έλτον Τζον

Tabloid Χτες
Η τραγουδίστρια πόζαρε μαζί με τον 78χρονο καλλιτέχνη - Δείτε το στιγμιότυπο που μοιράστηκε

Super Katerina: Αυτή είναι η νέα ομάδα της Κατερίνας Καινούργιου

Media Χτες
Η εκπομπή του Alpha επιστρέφει στις 15 Σεπτεμβρίου

Η Νεφέλη Φασούλη ποζάρει με μαγιό στη θάλασσα ‑ Δείτε τη φωτογραφία

Tabloid Χτες
H τραγουδίστρια έκανε μία ανάρτηση στο Instagram για το τέλος του φετινού καλοκαιριού

Παράτησε το Χόλιγουντ για μια καλύβα – Ο ηθοποιός που ζει σαν ερημίτης

Tabloid Χτες
Ο ηθοποιός Τζος Ντουχάμελ προετοιμάζεται να επιβιώσει σε μια πιθανή καταστροφή, και δηλώνει 70% έτοιμος