E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εντοπίστηκαν μέσω Google οι bloggers‑υβριστές του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Kάποιοι είναι από την Κρήτη και δεν αποκλείεται να τον γνώριζαν

Δημοσίευση 17/3/2015 | 13:10

Εντοπίστηκαν μέσω Google οι bloggers‑υβριστές του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Οκτώ είναι προς το παρόν οι αδίστακτοι bloggers-υβριστές της μνήμης του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη. Κάποιοι από αυτούς είναι από την Κρήτη, ενώ δεν αποκλείεται να γνώριζαν ακόμη και προσωπικά τον άτυχο φοιτητή, κάτι που ερευνούν οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

«¶τομα με ρητορική μίσους για ένα πεθαμένο παιδί μπορεί να του είχαν επιτεθεί και όταν ήταν ζωντανό. Εξετάζουμε το κατά πόσο κάποιοι από αυτούς τους bloggers γνώριζαν τον Βαγγέλη και εάν είχαν ασκήσει και εκείνοι bullying σε βάρος του», υποστήριζει στέλεχος της αρμόδιας υπηρεσίας.

Τα συγκεκριμένα άτομα –άριστοι γνώστες ηλεκτρονικών υπολογιστών– για τα οποία διαπιστώθηκε ότι έβριζαν χυδαία σε διάφορες ιστοσελίδες τον Βαγγέλη είναι μέχρι στιγμής οχτώ. Εντύπωση προκαλεί ότι κάποιοι από αυτούς είναι κάτοικοι Κρήτης. «Οι διαχειριστές που έχουμε εντοπίσει γνωρίζονται μεταξύ τους και βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της χώρας. Έκαναν χαβαλέ με χυδαιότητες κατά του νεκρού. Η Google ανταποκρίθηκε, προς τιμήν της, γρήγορα στο αίτημά μας και έτσι προκρατήθηκαν τα ηλεκτρονικά τους ίχνη. Έτσι, όταν κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες και μπορούσαμε και τυπικά να τους εντοπίσουμε, δεν είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος», προσθέτει αξιωματικός της αστυνομίας.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε χθες ποινική δίωξη σε βάρος τους για «δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους μέσω διαδικτύου, από κοινού και κατ' εξακολούθηση». Η δικογραφία εστάλη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ανακάλυψη των δραστών.

Όπως ανακοινώθηκε, τα ηλεκτρονικά ίχνη των επιτήδειων εντοπίστηκαν και τα σχόλια, που ξεπερνούν κάθε όριο προσβολής και ύβρης, κατέβηκαν.

Η κινητοποίηση των Αρχών έγινε μετά από πολλές καταγγελίες στο Κέντρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού «Cyber Alert». Οι καταγγελίες που κατακλύσανε το Κέντρο ήταν τόσο τηλεφωνικές, όσο και μέσω e-mail.

Για τις ενέργειες αυτές ενημερώθηκαν οι γονείς του Βαγγέλη, οι οποίοι μπορούν παράλληλα να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους για προσβολή μνήμης νεκρού. Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παραμένει σε ετοιμότητα, συνεχίζοντας την αναζήτηση και άλλων όμοιων αναρτήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Κόσμος 18.08.2025
Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Ελλάδα 18.08.2025
O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Κόσμος 18.08.2025
Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά σε βίντεο την εμφύτευση ανθρώπινου εμβρύου στη μήτρα

Tech + Science 18.08.2025
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής της Καταλονίας (IBEC), σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus της Βαρκελώνης, που παρείχε τα έμβρυα

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Ελλάδα 18.08.2025
Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Κόσμος 18.08.2025
Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Φλόριντα: Η σοκαριστική στιγμή που οδηγός νταλίκας και προκαλεί τροχαίο με τρεις νεκρούς

Κόσμος 18.08.2025
Ο Σινγκ βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ από το 2018 - Κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα 18.08.2025
Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Ελλάδα 18.08.2025
Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Ανετράπη ιδιωτικό ασθενοφόρο στου Γουδή ‑ Nεκρός ο ασθενής που μετέφερε

Ελλάδα 18.08.2025
Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο