E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η χήρα που κέρδισε 1 δισ. δολάρια μέσα σε μία μέρα

Η γνωριμία με τον Steve Jobs, η αμύθητη περιουσία και ο νέος έpωτας

Δημοσίευση 17/3/2015 | 00:00

Η χήρα που κέρδισε 1 δισ. δολάρια μέσα σε μία μέρα

Είναι όμορφη, μορφωμένη και πλούσια. Η χήρα του Steve Jobs,  Laurene Powell Jobs, θεματοφύλακας της κληρονομιάς του, φιγουράρει στις λίστες με τις πλουσιότερες δισεκατομμυριούχους του κόσμου.

Δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου επιβεβαιώνουν ότι από τις μετοχές της Walt Disney που κληρονόμησε από τον πρώην σύζυγό της κέρδισε μέσα σε μία μέρα περισσότερα από 1 δισ. δολάρια, με το περιοδικό Forbes να την κατατάσσει στις πιο πλούσιες γυναίκες του κόσμου.

Η περιουσία της 51χρονης κληρονόμου έφτανε τα διόλου ευκαταφρόνητα 19,6 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο του 2015 και, σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο τραπεζικός της λογαριασμός αναμένεται να φουσκώσει κι άλλο τα επόμενα χρόνια. Αυτό συμβαίνει γιατί συνεχίζει να δραστηριοποιείται στον χώρο των επιχειρήσεων και των επενδύσεων, με την απόδοση των μετοχών της Disney και της Apple να της αποφέρουν αρκετά κέρδη για να συνεχίσει να επενδύει.

Οι σπουδές και η γνωριμία με τον Steve Jobs

Η 51χρονη σήμερα Laurene Jobs από το Νιου Τζέρσεϊ έχει κάνει λαμπρές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Γνώρισε τον σύζυγό της μετά τη λήξη συνεδρίου, όταν έκανε το μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο του Stanford. Η επιλογή του συγκεκριμένου πανεπιστημίου δεν ήταν και τόσο τυχαία.

Σύμφωνα μ' έναν βιογράφο, επέλεξε το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο επειδή, όπως είχε εκμυστηρευτεί σε μια συμφοιτήτριά της, «ήθελε να γνωρίσει έναν εκατομμυριούχο στη Silicon Valley, όπως ο Steve Jobs». Στη συνέχεια εργάστηκε σε μεγάλες διεθνείς εταιρείες, όπως η Merrill Lynch και η Goldman Sachs.

Από την πρώτη στιγμή που γνώρισε τον γκουρού της τεχνολογίας, έμεινε δίπλα του. Μοιράστηκε μαζί του τη δόξα, τη μεγάλη ζωή, αλλά στάθηκε και βράχος απέναντι στο πρόβλημα με την υγεία του και τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο στο πάγκρεας.

Χορτοφάγος, όπως κι εκείνος, η Laurene ασχολήθηκε επιχειρηματικά με τα βιολογικά προϊόντα. Επίσης, δημιούργησε κι ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, προκειμένου να βοηθάει φοιτητές χαμηλού εισοδήματος και να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών.

Με τον Steve Jobs απέκτησαν τρία παιδιά. Ο Steve είχε ακόμα μία κόρη, την Lisa Brennan-Jobs, την οποία είχε αποκτήσει πριν τον γάμο του με τη Laurene.

Ήταν η Laurene και τα τρία παιδιά τους, Erin Sien, Eve και Reed, που έπεισαν τον Jobs να αναγνωρίσει την κόρη που είχε αποκτήσει πριν από τον γάμο του, με τη ζωγράφο Chris-Ann Brennan. Ο Jobs είχε αρνηθεί την πατρότητα της Lisa, λέγοντας πως είναι στείρος.

Μάλιστα όχι μόνο την αναγνώρισε, αλλά την πήρε και στο σπίτι όπου ζούσε με τη Laurene. Μάλιστα, έδωσε το όνομά της στον υπολογιστή «Lisa», που δημιούργησε η Apple το 1984.

Η χήρα του Steve Jobs για την απώλεια

Η Laurene Powell αποφάσισε κάποια στιγμή να σπάσει τη σιωπή της και να μιλήσει για την απώλεια του συζύγου της. Πέρασαν 20 ολόκληρα χρόνια μαζί. Όπως λέει η ίδια, ήταν εξαιρετικός σύζυγος και πατέρας και η απουσία του δεν είναι κάτι που ξεπερνιέται εύκολα.

«Μας λείπει κάθε μέρα. Βλέπουμε κάθε μέρα τι άφησε πίσω του αυτός ο άνθρωπος. Τα προϊόντα για τα οποία ο ίδιος νοιαζόταν τόσο πολύ, για τον τρόπο που λειτουργούμε και επικοινωνούμε ως άνθρωποι στην καθημερινότητά μας. Έριχνε όλη του την προσοχή πάνω σε αυτά, ήταν η ζωή του», δηλώνει με δάκρυα στα μάτια.

Και συνέχισε: «Αυτό που ήθελε να κάνει στη ζωή του, ήταν να μπορέσει να δημιουργήσει εργαλεία για τη ζωή των ανθρώπων, ώστε εκείνοι να μπορούν να δουλεύουν με αυτά και να πιάνουν την κορυφή των δυνατοτήτων τους, χωρίς κόπο, εύκολα και απλά. Και το έκανε πραγματικότητα. Αυτή η κληρονομιά που μου άφησε, με κάνει να μπορώ να συνεχίσω το έργο του. Δεν θέλω να αλλάξω τη φιλοσοφία του».

Ο νέος έρωτας

Η Laurene Powell-Jobs δεν παύει όμως να είναι μία νέα και πολύ όμορφη γυναίκα. Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο του Steve Jobs, φαίνεται πως ο έpωτας της χτύπησε ξανά την πόρτα.

Τα δημοσιεύματα τη θέλουν να βγαίνει με τον Adrian Fenty, πρώην δήμαρχο της Ουάσιγκτον, ο οποίος είναι κατά εφτά χρόνια μικρότερός της. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2011, σε ένα συνέδριο για την εκπαίδευση, στο Χιούστον των ΗΠΑ. Αρχικά η σχέση τους ήταν φιλική, γρήγορα όμως πέρασε σε άλλο στάδιο.

Οι δυο τους συνεργάζονται επαγγελματικά στο College Track, έναν μη κυβερνητικό οργανισμό που ίδρυσε η ίδια, με σκοπό να παρέχει ενισχυτική διδασκαλία σε άπορους μαθητές. Το ειδύλλιο δεν άργησε να ανθίσει. Υπήρχε όμως ένα εμπόδιο: ο γάμος του. Ο Fenty ξεκίνησε τις διαδικασίες διαζυγίου, αφήνοντας στη μητέρα τους τα τρία παιδιά του, φουντώνοντας και με το παραπάνω τις κακές γλώσσες που τον θέλουν ζευγάρι με τη χήρα του Steve Jobs.

Η 51χρονη δισεκατομμυριούχος απολαμβάνει τις διακοπές της στην Καραϊβική με τον 44χρονο Adrian Fenty. Το ζευγάρι απόλαυσε τον ήλιο στα νησιά Κέιμαν και μετά γευμάτισε με φίλους του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όταν ο Leonardo DiCaprio, η Lindsay Lohan και η Paris Hilton ήταν μάρτυρες ενός Hollywood δράματος

Celebrity Stories 24.09.2025
Βίντεο, κραυγές και celebrity θεατές σε ένα από τα πιο τρελά επεισόδια της δεκαετίας 2000

Richard Gere εναντίον Stallone, Stallone εναντίον Schwarzenegger – Τα σκάνδαλα που έγιναν viral πριν το Instagram

Celebrity Stories 24.09.2025
Από πάρτι του Elton John μέχρι Golden Globes, οι μεγαλύτερες αντιπαλότητες του Hollywood αποκαλύπτονται

Αννα Κορακάκη: Αποκάλυψε ότι παντρεύτηκε τον σύντροφό της

Tabloid Χτες
Η τρυφερή ανάρτηση και η επέτειος γάμου

Γιώργος Μαζωνάκης: Το νέο βίντεο στο TikTok ‑ «Αλλο μοναξιά και άλλο μοναχικότητα»

Social Χτες
Στο κλιπ που δημοσίευσε τραγουδά το κομμάτι «Ανήκω σ` εμένα»

Η Ντούα Λίπα απέλυσε τον μάνατζέρ της γιατί τον θεωρεί υποστηρικτή του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα

Tabloid Χτες
Ο Ντέιβιντ Λέβι είχε ζητήσει την απομάκρυνση του φιλοπαλαιστινιακού συγκροτήματος Kneecap από το Γκλάστονμπερι

Απίστευτο ξέσπασμα Μικρούτσικου κατά Πορτοσάλτε: «Είναι αλήτης»

TV Buzz Χτες
Αποχώρησε έξαλλος από το πλατό, φωνάζοντας

Πρίγκιπας Χάρι: Ποιος ο ρόλος του στην οικογένεια μετά την επανένωση με τον βασιλιά Κάρολο

Tabloid Χτες
Ο 40χρονος συναντήθηκε με τον πατέρα του για πρώτη φορά μετά από 18 μήνες, στην κατοικία του βασιλιά Καρόλου στο Λονδίνο

Η Ντούα Λίπα απέλυσε τον μάνατζέρ της γιατί τον θεωρεί υποστηρικτή του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα

Tabloid Χτες
Ο Ντέιβιντ Λέβι είχε ζητήσει την απομάκρυνση του φιλοπαλαιστινιακού συγκροτήματος Kneecap από το Γκλάστονμπερι

Ανδρέας Μικρούτσικος: Τράκαρε η σύντροφός του, Ελένη

Tabloid Χτες
Το πολυτάραχο τριήμερο που πέρασε