E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ελληνίδα σπούδασε στην Αυστραλία και κατέληξε η πιο πετυχημένη επιχειρηματίας της χώρας

Πήγε για τις σπουδές της εκεί και τελικά κατέκτησε την επαγγελματική κορυφή

Δημοσίευση 15/3/2015 | 00:00

Ελληνίδα σπούδασε στην Αυστραλία και κατέληξε η πιο πετυχημένη επιχειρηματίας της χώρας

Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η 30χρονη ομογενής Δήμητρα Μαρκογιαννάκη αποτελεί μια από τις καλύτερες επιχειρηματίες της Αυστραλίας κάτω των 40 ετών.

Γεννημένη στην Αθήνα, με καταγωγή από τα Καλάβρυτα και τα Χανιά, έφτασε στην Αυστραλία μόλις πριν 6 χρόνια, για μεταπτυχιακές σπουδές. Πριν από λίγες ημέρες κατατάχθηκε στην 29η θέση της λίστας του περιοδικού «Startup Daily» με τις κορυφαίες επιχειρηματίες της χώρας κάτω των 40 χρονών.

Αφού τελείωσε το μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, άρχισε να συνεργάζεται με την ιστοσελίδα «Νέος Κόσμος», ενώ την ίδια περίοδο κάποιος από τους φίλους της της πρότεινε να φτιάξουν μαζί με άλλα δικά τους άτομα μια ιστοσελίδα που θα αφορούσε όσους προσφέρουν ή ζητούν φροντιστηριακά μαθήματα ή θέλουν να μάθουν μια ασχολία, όπως η μαγειρική, η ζωγραφική, η φωτογραφία κ.ά.

Πάνω σε αυτήν την ιδέα εργάστηκαν για 6 μήνες, κάνοντας συνεχώς μετατροπές στα δεδομένα τους, μέχρι που βρήκαν τον τρόπο λειτουργίας που ήθελαν για τη σελίδα τους. Το «WeTeachMe» είναι μια πλατφόρμα, μια διαδικτυακή κοινότητα, που εκτός των άλλων παρέχει και συμβουλές για τη δημιουργία και την προβολή των νέων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με όσα είπε, η Μαρκογιαννάκη και η υπόλοιπη ομάδα μίλησαν με περισσότερους από 100 επαγγελματίες διαφορετικών τομέων, από καλλιτέχνες, μέχρι καθηγητές, θέλοντας να ανακαλύψουν παραπάνω λεπτομέρειες για τις δουλειές και τις δυσκολίες καθεμιάς από αυτές, ενώ όλες οι απαντήσεις αφορούσαν τα προβλήματα που προέκυπταν από τους οικονομικούς παράγοντες, που δεν επέτρεπαν την πρόσληψη υπαλλήλων, αφήνοντας όλη τη δουλειά σε εκείνους – πράγμα εξουθενωτικό, που οδηγούσε στο κλείσιμο των επιχειρήσεων.

Σκοπός της 30χρονης Ελληνίδας και των συνεργατών της ήταν να καλύψουν ακριβώς αυτά κενά των Αυστραλών επιχειρηματιών, αφού στην ιστοσελίδα τους μπορεί να βρει κανείς πάνω από 12.000 διαφορετικά μαθήματα. Η πλατφόρμα αυτή δημιουργεί την επαφή ανάμεσα στον καθηγητή και στον μαθητή και το πώς και πότε θα συναντηθούν είναι στο δικό τους χέρι, καθώς τα μαθήματα δεν γίνονται μέσα από το διαδίκτυο.

Οι δημιουργοί της ιστοσελίδας κερδίζουν το 3% από την συνολική αμοιβή του κάθε διδάσκοντα. Επιπλέον, με μια μηνιαία συνδρομή η σελίδα παρέχει ένα αυτόματο και ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα γραμματειακής υποστήριξης σε όλες τις επιχειρήσεις που προσφέρουν τα μαθήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια μέρα ο ουρανός «σπάει» τα δεδομένα; Έξι πλανήτες σε σπάνια ευθυγράμμιση

Περιβάλλον 24.02.2026
Ερμής, Αφροδίτη, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας σχηματίζουν πλανητική «παρέλαση» σε ένα εντυπωσιακό οπτικό φαινόμενο που δε συμβαίνει συχνά

Το ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει γιατί μια ολόκληρη γενιά έμαθε να μισεί το σώμα της

Stories 24.02.2026
Το σκοτεινό παρασκήνιο του America’s Next Top Model που μας σημάδεψε

Γνώριζε ότι είναι φορέας HIV και το έκρυβε – Η υπόθεση που κατέληξε σε 5 χρόνια κάθειρξη

Stories 24.02.2026
Ραντεβού από τα social media και μήνυμα-βόμβα την επόμενη μέρα

Τέλος εποχής για τον «Ελ Μέντσο»: Ο θάνατος του ισχυρότερου βαρόνου και η αιματηρή κληρονομιά του CJNG

Stories 24.02.2026
Μια αυτοκρατορία δισεκατομμυρίων και η «πρόκληση» της εθνικής ασφάλειας

Ο 59χρονος που βγάζει 1,3 εκατ. τον χρόνο δουλεύοντας μόλις 2 ώρες την ημέρα

Πρόσωπα 24.02.2026
Ο Steve Barsh δεν είχε αρχικά σκοπό να γίνει διαχειριστής ακινήτων-ήθελε απλώς να νοικιάσει το εξοχικό του.

Έπεσε νεκρός πάνω στη σκηνή: Το συγκλονιστικό τέλος του ηθοποιού από το «The Κόπανοι»

Stories Χτες
Το κοινό νόμιζε ότι ήταν ατάκα του ρόλου – αλλά ήταν η τελευταία του ανάσα

Το μοντέλο που πόζαρε για τους μεγαλύτερους ζωγράφους και το τραγικό τέλος της

Πρόσωπα Χτες
Η δραματική ζωή του supermodel του 19ου αιώνα

Οι Απόκριες που βάφτηκαν στο αίμα: Το έγκλημα που πάγωσε την ελληνική κοινωνία

Ιστορικά Χτες
Ο Νίκος Κοεμτζής σκοτώνει τρεις ανθρώπους για ένα ζεϊμπέκικο

Τι γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα και ποια είναι τα έθιμα της

Stories Χτες
Η προέλευση της ονομασίας και των εθίμων

Τι είναι τα «Κούλουμα» που γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα

Ιστορικά Χτες
Πού «στήθηκε» για πρώτη φορά γλέντι Καθαράς Δευτέρας