E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στα Γιάννενα και στη σχολή του ψάχνει τον Βαγγέλη η Αστυνομία

Σημαντικά νέα στοιχεία έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ. για τα όσα πέρασε ο νεαρός

Δημοσίευση 6/3/2015 | 10:00

Στα Γιάννενα και στη σχολή του ψάχνει τον Βαγγέλη η Αστυνομία

«Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης δεν έφυγε ποτέ από τα Ιωάννινα, ίσως ποτέ και από τις εγκαταστάσεις της σχολής», αποκαλύπτουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που χειρίζονται την υπόθεση εξαφάνισης του νεαρού φοιτητή. Συμπληρώνουν πως οι καταθέσεις για τα καψόνια στα οποία τον υπέβαλλαν και τους τραμπουκισμούς έχουν γίνει περισσότερες όσο περνάει ο καιρός, αναδεικνύοντας σημαντικά στοιχεία για τους πρωταγωνιστές βίαιων συμπεριφορών εναντίον του.

Η κινητοποίηση είναι πρωτοφανής και εστιάζει πλέον στον νομό και στο εσωτερικό της σχολής, όπου από αύριο μεταβαίνει κλιμάκιο ερευνητών από την Αθήνα, με επικεφαλής τον ντετέκτιβ κ. Γιώργο Τσούκαλη. Για το Σαββατοκύριακο είχε προγραμματιστεί συλλογική δράση εθελοντών για τον εντοπισμό του Βαγγέλη. Συγκινητικό είναι ότι δήλωσαν συμμετοχή τουλάχιστον 250 άτομα για να χτενίσουν την πόλη. Χθες το απόγευμα, ωστόσο, η δράση αναβλήθηκε προς το παρόν, διότι, σύμφωνα με τον κ. Τσούκαλη, «βρισκόμαστε στο κρισιμότερο σημείο της έρευνας και υπάρχει πλήρης κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών, αφετέρου βρίσκεται σε εξέλιξη ένορκη διοικητική εξέταση για την υπόθεση».

Σήμερα ολοκληρώνεται η Ε.Δ.Ε. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στη Γαλακτοκομική Σχολή για την εξακρίβωση τυχόν ευθυνών για φαινόμενα εκφοβισμού ή και βασανιστηρίων. Τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου έχουν πάρει τουλάχιστον 25 καταθέσεις και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν συλλέξει καθοριστικά στοιχεία για την εξέλιξη των ερευνών. Το ίδιο σημαντική θεωρείται η κατάθεση πρωτοετή φοιτητή στην Ασφάλεια Ιωαννίνων, ο οποίος γνώριζε καλά τον Βαγγέλη και τις πιέσεις που δεχόταν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος νεαρός δεν είχε μιλήσει στις αρχές και αποφάσισε να το κάνει πριν από λίγο καιρό, φωτίζοντας ακόμα περισσότερο το γιατί ο φοιτητής μπορεί να θέλησε να φύγει από τη σχολή. Αυτό που προκάλεσε χθες τη δυσαρέσκεια της τοπικής κοινωνίας είναι η αποστράτευση στις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. του μέχρι πρότινος Αστυνομικού Διευθυντή Ιωαννίνων, Ανδρέα Παπιγκιώτη, ο οποίος είχε αναλάβει την έρευνα για τον αγνοούμενο φοιτητή. Πληροφορίες από τον περιβάλλον του κάνουν λόγο για απόφαση με βάση κομματικά κριτήρια, που δεν θα έπρεπε να παίζουν ρόλο στις κρίσεις.

Την ίδια ώρα, σκιές προκαλεί η επιστολή της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα, στην οποία αφήνονται υπόνοιες για εμπλοκή Κρητικού πολιτικού στην υπόθεση, ο οποίος φέρεται να παρείχε κάλυψη σε φοιτητές από την Κρήτη που μπορεί να βασάνισαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο πρώην βουλευτής Χανίων, κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, απάντησε: «Με τον διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής μίλησα το 2013, για μία τελείως διαφορετική υπόθεση που αφορούσε παιδί από τα Χανιά που αντιμετώπιζε πρόβλημα. Το παιδί αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Η κ. Ακρίτα για λόγους δημοσιότητας ή δεν ξέρω για ποιον άλλο λόγο, προσπαθεί να ρίξει λάσπη. Και μάλιστα κρύβεται, καθώς έχω προσπαθήσει να μιλήσω μαζί της και εκείνη το αποφεύγει. Από εδώ και πέρα, όποιος εμπλέκει το όνομά μου θα πρέπει να ξέρει ότι θα προσφεύγω εναντίον του δικαστικά».

Ο κ. Μαρκογιαννάκης έστειλε αναφορά-αίτηση στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων και επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Πανούση, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι εκείνος ο «πρωτοκλασάτος Κρητικός πολιτικός που εμπλέκεται στην υπόθεση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Κόσμος 24.02.2026
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Κόσμος 24.02.2026
Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Κόσμος 24.02.2026
Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Καταδικάστηκε ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία

Ελλάδα 24.02.2026
Η δίκη ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε με την έκδοση απόφασης μετά από πολλές αναβολές

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 24.02.2026
Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Κόσμος 24.02.2026
Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Ελλάδα 24.02.2026
Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Χαλκίδα: Ανήλικος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με 13χρονο που οδηγούσε πατίνι

Ελλάδα 24.02.2026
Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε πιο σοβαρά ενώ ο 13χρονος, έλαβε εξιτήριο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Κόσμος 24.02.2026
Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Αθλητικά Νέα 24.02.2026
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Ελλάδα 24.02.2026
Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Ρωσία: «Γαλλία και Βρετανία θέλουν να δώσουν μυστικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία» – Απειλές Πούτιν για αντίποινα

Κόσμος 24.02.2026
Η έκθεση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών «άνοιξε» μια επικίνδυνη κουβέντα στην επέτειο συμπλήρωσης 4 ετών από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία