E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

The Limiñanas Live

Με την υποστήριξη του E-Daily.gr

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Drunken Gramophone

Δημοσίευση 3/3/2015 | 13:34

The Limiñanas Live
ΑΘΗΝΑ - Fuzz Live Music Club
Πειραιώς 209, Ταύρος, Tηλέφωνο: 210 3450817
http://www.fuzzclub.gr/
Ημερομηνία: 08/05/2015
ΜΑΙ 2015
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ωρα προσέλευσης: 20:00

Η προπώληση ξεκινάει στα 13 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 16 ευρώ. Στο ταμείο, το βράδυ της συναυλίας, η τιμή θα είναι 19 ευρώ.

Οι Limiñanas, η μπάντα από το Perpignan της Γαλλίας που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το psychedelic / garage rock με τη vintage pop, έρχεται στην Αθήνα για μία συναυλία, την Παρασκευή 8 Μαϊου στο Fuzz Live Music Club!

O Lionel και η Marie Limiñana - συνοδευόμενοι από τη Nika (φωνητικά), τον Martin (κιθάρα / keyboard / yekelele) και τον Mickey (μπάσο) - θα παρουσιάσουν κομμάτια από τα τρία albums της μέχρι στιγμής καριέρας τους, τα οποία έχουν κυκλοφορήσει μέσω της Hozac και της Trouble In Mind Records (Chicago, US).

Οι Limiñanas σχηματίστηκαν το 2009 και αποτελούν το πνευματικό παιδί του Lio (κιθάρα / μπάσο / keyboards / φωνητικά) και της Marie Limiñana (drums / φωνητικά). Ξεκίνησαν ηχογραφώντας στο σπίτι τους, αντλώντας έμπνευση από δίσκους του John Barry και του Ennio Morricone, παρακολουθώντας Noir films, διαβάζοντας βιβλία για την αρχιτεκτονική της Βικτωριανής Εποχής και... απολαμβάνοντας τον ήλιο της Νότιας Γαλλίας.

Από το πρώτο τους single (στη Hozac Recs του Σικάγο) έδωσαν ένα σαφές στίγμα, συνδυάζοντας fuzzy ψυχεδελικούς ήχους με την κλασική, ultra hip, French Pop των 60Άs. Με vintage παραγωγή και φωνητικά που μοιράζονται ανάμεσα στο τραγούδι και την απαγγελία, φέρνοντας στο νου τον Serge Gainsbourg, οι Limiñanas κατόρθωσαν να συλλάβουν τέλεια το κλίμα εκείνης της εποχής, ενώ την ίδια στιγμή ακούγονται σύγχρονοι, προσφέροντας ένα νέο φωτεινό χρώμα στη psych-rock σκηνή του σήμερα.

Ξεκινώντας από τον Απρίλιο του Ά10, με την κυκλοφορία του 2ου single τους “Je-ne-suis-pas-tres-drogue”, συνεργάζονται και με την Trouble In Mind από το Σικάγο των ΗΠΑ. Έκτοτε, έχουν στο ενεργητικό τους τρία albums (“The Limiñanas” / 2010, “Crystal Anis” / 2012, “Costa Blanca” / 2013), ενώ τον Φεβρουάριο του 2015 κυκλοφορεί στη Γαλλία (λίγο καιρό αργότερα σε ολόκληρη την Ευρώπη) το album που ηχογράφησαν σε συνεργασία με τον Γάλλο τραγουδοποιό Pascal Comelade, με τίτλο “ Traité De Guitarres Triolectiques (À L'usage Des Portugaises Ensablées)”.

Η μπάντα έχει κυκλοφορήσει και αρκετά, φοβερά και τρομερά, singles – τα πρώτα εκ των οποίων αποτελούν, μαζί με ορισμένες διασκευές σε κομμάτια των Beach Boys / Phil Spector / The Troggs / Jay Reatard, το υλικό του compilation album “(IΆve Got) Trouble In Mind: 7ΆΆ And Rare Stuff 2009/2014” -  με πιο γνωστά από αυτά το “Je mΆen vais” (με το επαναληπτικό όργανο να θυμίζει έντονα Suicide), το παρθενικό τους “IΆm Dead”, το προαναφερθέν “Je-ne-suis-pas-tres-drogue”, το “(IΆve Got) Trouble In Mind” και το (απίστευτα κολλητικό στο μυαλό) “Votre côté yéyé m'emmerde”, ίσως το πιο γνωστό τους τραγούδι, μία ιδιότυπη ονομαστική αναφορά σε ήρωες και προσωπικότητες του παρελθόντος, στον ήχο του οποίου το... φάντασμα του Serge Gainsbourg κάνει έντονη την παρουσία του.

Το επόμενο album των Limiñanas σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2015 και πιθανότητα θα φέρει τη μπάντα στο επόμενο επίπεδο, καθώς η δημοτικότητα και η αναγνώριση τους από τον μουσικό Τύπο συνεχώς ανεβαίνει.

“Αν οι Velvet Underground είχαν γράψει τραγούδια με τον Serge Gainsbourg, πιθανότατα θα ηχούσαν κάπως σαν αυτό το ντουέτο από το Perpignan. Όταν δεν γράφουν lounge, fuzzy garage-pop διαμάντια, τους φαντάζομαι να δοκιμάζουν κρασιά και τυριά και, γενικά, να είναι πολύ πολύ... Γάλλοι! / Vice Magazine

“Αν οι γνώσεις σας για το Γαλλικό rock εκτείνονται μόνο από το ΅Roller GirlΆ της Anna Karina μέχρι το ΅Melody NelsonΆ του Serge GainsbourgΆ – ή αν το ΅Feed-backΆ των Gruppo αποτελεί ότι ξέρετε για το avant-garde – τότε πρέπει να συναντήσετε αυτή τη μπάντα!” / Mojo Magazine

“Το εξαιρετικό ντεμπούτο του ντουέτου ήταν ένα καλειδοσκόπιο ήχων από τον Serge Gainsbourg, τον Beck, τους Stereolab και τα Nuggets, ενώ το επόμενο album τους εξευρενά νέες περιοχές, σε μία ημιφωτισμένη ατμόσφαιρα όπου οι παλιοί χαμένοι ήχοι από το Factory του Andy Warhol συναντιούνται με σύγχρονες noir αποχρώσεις.” / Liverpool Psych Fest

“Ήδη με τρία επίσημα albums στο ενεργητικό τους και ακόμα δεν υπάρχει αμφιβολία: οι Limiñanas παραμένουν φρέσκοι, διασκεδαστικοί και cool-as-hell!” / Active Listener

Παίρνουν τις κατευθύνσεις τους από τους πιο cool vintage ήχους: Gainsbourg, Γαλλικό new wave, The Velvet Underground.” / Pitchfork

“Τα ατονικά drones των Velvet Underground και η εξωτική lounge των Stereolab, όπως και ο Gainsbourg, είναι οι εύκολες αναφορές της μπάντας, με τους περαιτέρω πολύτιμους λίθους να προέρχονται από την αφρόκρεμα των Γαλλικών και Ιταλικών soundtracks των 60Άs, την avant-garde και την ιστορία της alternative μουσικής.” / www.leicesterbangs.blogspot.co.uk

“Η ιδιοφυϊα του Lionel Limiñana δεν περιορίζεται στην απορρόφηση cool επιρροών. Αυτό που πραγματικά κάνει τους Limiñanas να ξεχωρίζουν είναι ο επιτήδειος τρόπος με τον οποίο παίρνουν το καλύτερο από τα πιο απλά πράγματα: μπασογραμμές των New Order, ριπές κιθαριστικού distortion, μελωδικές γραμμές παιγμένες από φτηνά ηλεκτρικά όργανα μέχρι μπουζούκι και μπάντζο.” / www.blurtonline.gr

https://www.facebook.com/theliminanas

www.theliminanas.bandcamp.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Techstars Startup Weekend

Cityλάιφ Χτες
από 05/12 έως 07/12

Thessaloniki #JobFestival 2025

Φεστιβάλ 11.11.2025
Ήρθε η ώρα σου για να βρεις δουλειά!

Κωστής Μαραβέγιας Pre‑Xmas Party

Μουσική 11.11.2025
«Μία ίσον καμία» λέει ο λαός, και συμφωνεί και ο Κωστής Μαραβέγιας!

Το 19ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest επιστρέφει για μια ακόμα μεγάλη γιορτή στη Χαλκίδα!

Σινεμά 03.11.2025
Η Χαλκίδα Υποδέχεται το 19ο Docfest: Ντοκιμαντέρ που Προκαλούν και Εμπνέουν

TYGA Live in Athens 2025

Μουσική 03.11.2025
ΑΘΗΝΑ27/12

Athens Halloween Festival: Το φεστιβαλ που έρχεται για να φέρει το Halloween στην Ελλάδα!

Φεστιβάλ 17.10.2025
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΗΣαπό 30/10 έως 02/115

Open Secret Society Tour 2025: Dub Fx & Woodnote

Μουσική 15.10.2025
Support Act: SIGMATAF