E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η πανκ μπάντα που σπάει τα στερεότυπα στη Eurovision!

Τα μέλη της πάσχουν από σύνδρομο Down

Δημοσίευση 3/3/2015 | 00:00

Η πανκ μπάντα που σπάει τα στερεότυπα στη Eurovision!

Πριν από 11 χρόνια, η Φινλανδία είχε προκαλέσει αίσθηση στη Eurovision, στέλνοντας ένα γκρουπ... τεράτων στον διαγωνισμό, τους Lordi, οι οποίοι και κέρδισαν. Τώρα κάνει ξανά τη διαφορά, καθώς θα εκπροσωπηθεί από μία πανκ μπάντα, που τα μέλη της πάσχουν από σύνδρομο Down και αυτισμό.

Οι PKN σπάνε τα στερεότυπα, καθώς έχουν στρέψει επάνω τους τα βλέμματα εδώ και καιρό. Οι άνθρωποι του συγκροτήματος, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ως άτομα με ειδικές ανάγκες, αποδεικνύουν διαρκώς ότι ο καθένας δικαιούται να κυνηγήσει το όνειρό του και να το πραγματοποιήσει, όσα εμπόδια κι αν του βάλει η ζωή.

Οι Φινλανδοί τηλεθεατές τους ψήφισαν για να τους εκπροσωπήσουν τον Μάιο στη Βιέννη, στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, όπου θα γίνουν η πρώτη πανκ μπάντα που μετέχει και ήδη θεωρούνται φαβορί από τις στοιχηματικές εταιρείες. Εκεί θα ερμηνεύσουν το τραγούδι τους «Aina Mun Pitaa» (Πάντα Πρέπει).

«Κάθε άνθρωπος με ειδικές ανάγκες οφείλει να είναι πιο θαρραλέος», λέει τραγουδιστής, Kari Aalto. «Δεν θέλουμε να μας ψηφίσουν επειδή μας λυπούνται. Δεν διαφέρουμε τόσο πολύ από όλους τους άλλους. Είμαστε φυσιολογικοί τύποι, με ένα νοητικό μειονέκτημα», συμπληρώνει ο μπασίστας των PKN, Sami Helle, μιλώντας στον Guardian.

Τα μέλη του συγκροτήματος γνωρίστηκαν σε ένα φιλανθρωπικό εργαστήρι το 2009. Από τότε έχουν κάνει αρκετές εμφανίσεις, με μεγάλη ανταπόκριση, ενώ το 2012 αποτέλεσαν την έμπνευση για το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «The Punk Syndrome», το οποίο περιγράφει πώς ζουν και εκφράζονται άνθρωποι με ειδικές ανάγκες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Mad Max: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για ένα από τα πιο εμβληματικά franchise όλων των εποχών

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Για να γνωρίζεις για το δυστοπικό σύμπαν του George Miller

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου & Μαντώ: Νέο ντουέτο «Τα Καλοκαίρια Που Θα Ζήσουμε» με music video

Μουσική Χτες
Το κλασικό τραγούδι του 1995 επιστρέφει σε νέα ερμηνεία, συνοδευόμενο από ένα ολοκαίνουργιο music video σε σκηνοθεσία Αλεξ Κωνσταντινίδη.

Οι Γιαγκίνηδες έκαναν sold out την Τεχνόπολη με το «Γλέντι των Ονείρων μας»

Μουσική Χτες
Χιλιάδες θεατές έζησαν μια αξέχαστη βραδιά λαϊκού γλεντιού στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στις 7 Ιουλίου, με special guests τον Σπύρο Γραμμένο και τον Papazó.

Emmys 2026: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες

E-Daily 3.Left Προχτές
Η 78η απονομή των βραβείων Emmy θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου στο Λος Αντζελες

Γη της Ελιάς: Τι θα δούμε στο μεγάλο φινάλε που κλείνει 5 χρόνια ιστορίας

TV Σειρές Προχτές
Απόψε στις 22:00 στο Mega κλείνει η πιο μακροβιότερη ελληνική σειρά της τελευταίας εικοσαετίας, με 969 επεισόδια και αμέτρητες αναμνήσεις.

Αννα Βίσση: Ακούστε το teaser του νέου τραγουδιού «Όλο Πιο Πάνω» ‑ Ο ARGY επιβεβαίωσε τη συνεργασία τους

E-Daily 3.Left Προχτές
Ο διεθνούς φήμης DJ και παραγωγός επιβεβαίωσε επίσημα τη συνεργασία με την κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια, μοιράζοντας ένα πρώτο teaser από το κοινό τους single.

Όλοι το χόρεψαν, λίγοι ήξεραν γιατί γράφτηκε: Η σκοτεινή ιστορία του hit Children

E-Daily 3.Left 07.07.2026
Το πιο μελαγχολικό club anthem των 90s είχε πίσω του μια τραγωδία

5 σειρές που θα σε κάνουν να λατρέψεις το Apple TV

E-Daily 3.Left 07.07.2026
To «ποιότητα πάνω από την ποσότητα» φαίνεται πως δουλεύει

Pantera: Πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα στο Release Athens 2026

Exodos 06.07.2026
Η θρυλική μπάντα του groove metal εμφανίζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, στην Πλατεία Νερού, την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2026, μαζί με Trivium και Bodysnatcher.

Το σκάνδαλο της Disney με την ταινία « 101 σκυλιά της Δαλματίας» που έμεινε στην ιστορία

E-Daily 3.Left 05.07.2026
Από την ευαισθητοποίηση στην εγκατάλειψη και την κακομεταχείριση