E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξεκίνησε η δίκη Παπακωνσταντίνου: «Είμαι αθώος» δήλωσε ο πρώην υπουργός

Για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

Δημοσίευση 25/2/2015 | 14:01

Ξεκίνησε η δίκη Παπακωνσταντίνου: «Είμαι αθώος» δήλωσε ο πρώην υπουργός

«Είμαι αθώος. Αρνούμαι κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες», είπε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενώπιον της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου. «Καθίστε και να αισθάνεστε άνετα», του είπε ο πρόεδρος της έδρας, Νίκος Πάσσος.

Η εισαγγελέας της έδρας, Ξένη Δημητρίου, ζήτησε από το δικαστήριο να καταθέσουν ακόμη 8 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Διώτης, ο Γιάννης Καπελέρης, ο Ηλίας Πλασκοβίτης, ο Κωνσταντίνος Μπίκας και άλλοι. Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε  ο πρόεδρος του ΚΕΦΟΜΕΠ, Δημήτρης Μασίνας.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου έφτασε στο Ειδικό Δικαστήριο με το δικό του αυτοκίνητο, με τον συνήγορό του να ζητάει από την έδρα να αποχωρήσουν οι φωτογράφοι και οι κάμεραμεν. Όταν οι τελευταίοι αντέδρασαν, επετράπη στους φωτογράφους να τραβήξουν για 1 λεπτό φωτογραφίες, όπως και στο συνεργείο της ΝΕΡΙΤ να πάρει μερικά πλάνα, και μετά να αποχωρήσουν. Στον χώρο παραμένουν οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι μπορούν να ηχογραφούν τη δίκη, ωστόσο απαγορεύεται ρητά το υλικό να βγει προς τα έξω.

Μασίνας: Μεγαλύτερος ο φόρος που οφείλουν οι συγγενείς Παπακωνσταντίνου

Μεγαλύτερος είναι ο φόρος που οφείλουν οι συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου μαζί με τις προσαυξήσεις, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΚΕΦΟΜΕΠ, Δημήτρης Μασίνας, υποστηρίζοντας ωστόσο, ότι η εφορία μεγάλου πλούτου έχει καταλήξει σε κάποιες διαπιστώσεις οι οποίες όμως δεν έχουν κοινοποιηθεί στους συγγενείς. Όπως είπε ο κ. Μασίνας, αυτό θα γίνει αύριο, το αργότερο μεθαύριο. Ωστόσο, οι συγγενείς έχουν το δικαίωμα να θέσουν τις αντιρρήσεις τους στο ΚΕΦΟΜΕΠ. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο φόρος με τις προσαυξήσεις για τον Ανδρεα Ροσώνη και τη Μαρίνα Παπακωνσταντίνου είναι 2.132.870 ευρώ και για τον Συμεών Σικιαρίδη και την Ελένη Παπακωνσταντίνου ανέρχεται στα 5.782.935 ευρώ. Σημείωσε ωστόσο, ότι στις 20 ημέρες που θα κληθούν μπορεί να δικαιολογήσουν τα ποσά και να μην υπάρχουν τα προαναφερόμενα ποσά.

Μετα την ολιγόλεπτη διακοπή, το δικαστήριο αποφάσισε να καλέσει ως μάρτυρες τους Γιάννη Καπελέρη, Ηλία Πλασκοβίτη, Κώστα Μπανο, Γιώργο Στασινόπουλο και Γιάννη Διώτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΕΘ: Σενάρια φορολογικής ελάφρυνσης των εσόδων από ενοίκια

Οικονομία Χτες
Πιθανά μέτρα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης

Εντοπίστηκε το πρόβλημα στον Βιολογικό της Πάτμου

Ελλάδα Χτες
Συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ για την ποιότητα του νερού

Βόλος: Η στιγμή που ο 40χρονος συλλαμβάνεται από τους αστυνομικούς

Ελλάδα Χτες
Με απατούσε η γυναίκα μου, τι να έκανα» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς

Γυναικοκτονία σοκ στον Βόλο: «Καλά της έκανα» είπε ο δολοφόνος

Ελλάδα Χτες
Την σκότωσε, άλλαξε ρούχα, πέταξε τα δικά του και κρυβόταν

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κτηνοτρόφος στον Τύρναβο δήλωσε 4.000 πρόβατα και είχε 1.500

Ελλάδα Χτες
Κτηνοτρόφος από τον Τύρναβο είχε δηλώσει περίπου 4.000 ζώα, με τον έλεγχο να καταγράφει μόλις 1.500

Λαμία: Δύο προσαγωγές για εμπρησμό – Τους είδαν να αδειάζουν μπιτόνι με πετρέλαιο σε χωράφι

Ελλάδα Χτες
Προσήχθησαν δύο νεαροί στη Λαμία, ως ύποπτοι για απόπειρα εμπρησμού

Σοβαρό τροχαίο στη Χαλκιδική – Τραυματίας υπέστη ακρωτηριασμό

Ελλάδα Χτες
Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, ο τραυματίας υπέστη πλήρη ακρωτηριασμό κάτω άκρου

Πέθανε σε ηλικία 28 ετών διάσημος TikToker ‑ Σε σοκ οι εκατοντάδες χιλιάδες fans

Κόσμος Χτες
Ο 28χρονος είχε περισσότερους από 250.000 ακόλουθους στο TikTok, ενώ παρουσίαζε επίσης μια εκπομπή στο YouTube με τίτλο The Unpopular Party

Βόλος: Ανήλικος οδηγός παρέσυρε 8χρονο και τον εγκατέλειψε

Ελλάδα Χτες
Πεζός ήταν ο οκτάχρονος ήταν χτυπήθηκε, ενώ αυτή τη στιγμή συνεχίζει να νοσηλεύεται

Τραγωδία στους Παξούς: Δίωξη στους γονείς και τον παππού του 4χρονου κοριτσιού

Ελλάδα Χτες
Ανείπωτη τραγωδία με τον θάνατο της 4χρονης, που πνίγηκε σε πισίνα

Τραυματίστηκε 9χρονος σε θαλάσσιο πάρκο στην Καβάλα – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης

Ελλάδα Χτες
Σε βάρος της σχηματίζεται δικογραφία για σωματικές βλάβες από αμέλεια