E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Torobaka από τους Akram Khan και Israel Galván

Δημοσίευση 24/2/2015 | 15:56

Torobaka από τους Akram Khan και Israel Galván
ΑΘΗΝΑ - Στέγη Γραμμάτων Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση
Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Καλλιθέα, Tηλέφωνο: 30 210900580
http://www.sgt.gr/
Ημερομηνίες: από 10/3/2015 έως 15/3/2015
ΜΑΡ 2015
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ωρα προσέλευσης: 20:30

15 – 18 – 25 – 36 ¤
Μειωμ. 10 - 12 - 15 ¤ | ¶νεργοι 5 ¤

Όταν στη σκηνή συναντιούνται δύο ιερά τέρατα, και αυτά είναι ο Ισραέλ Γκαλβάν και ο ¶κραμ Καν, μόνο κάτι νέο μπορεί να γεννηθεί... Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών μας προσκαλεί στο Torobaka.

Ο πρώτος είναι ένας πολυβραβευμένος χορευτής και χορογράφος φλαμένκο, που έχει κερδίσει την αναγνώριση μέσα από την ανανέωση της τέχνης του. Ο δεύτερος είναι ένας χαρισματικός, ευρηματικός και ακούραστος σμιλευτής της διεύρυνσης των ορίων του κατάκ και του σύγχρονου χορού.

Οι τεχνικές τους έρχονται από τα βάθη των αιώνων, οι παραδόσεις τους ανοίγουν μια τεράστια βεντάλια πολιτισμών, κι όμως τα βήματά τους συνταιριάζονται με τόση φυσικότητα που μας εκπλήσσει. Ένα αόρατο νήμα συνδέει τη μακρινή καταγωγή των δύο χορών, με χτυπήματα στο έδαφος, κυκλικές κινήσεις των χεριών, αλλαγές ρυθμών και μουσική που παράγεται εν μέρει από το ίδιο το σώμα του χορευτή.

Οι δύο χορογράφοι επιχειρούν να υπερβούν τα προφανή, για να φτάσουν εκεί όπου μαζί θα σπάσουν τα καλούπια των πολιτισμών τους εκ των έσω για να δημιουργήσουν μέσα σε μια έκρηξη χορού και ζωντανής μουσικής μια παράσταση για δύο σώματα που γίνονται ένα, όπου όμως το καθένα διατηρεί τη γλώσσα του. Μια παράσταση-δώρο για τους θεατές , με ένταση, ακρίβεια και, στο βάθος, μια απολαυστική εμπειρία ελευθερίας.

Επισκεφτείτε τη σελίδα http://www.torobaka.com/#page_1  για να δείτε ντοκιμαντέρ για το TOROBAKA. (Διαδραστική ταινία, με δημιουργό και σκηνοθέτη τον ταλαντούχο Maxime Dos, μετά από κοινού ανάθεση του SadlerΆs Wells και του ψηφιακού πρότζεκτ The Space των οργανισμών BBC και Arts Council England).


Δημιουργία και Ερμηνεία: Israel Galván και Akram Khan
Ενορχήστρωση και Ερμηνεία Μουσικής: David Azurza, Bobote, Christine Leboutte, B C Manjunath
Σχεδιασμός Φωτισμών: Michael Hulls
Σχεδιασμός Κοστουμιών: Kimie Nakano
Ήχος: Pedro León
Διεύθυνση Προβών: Jose Agudo
Συντονισμός Παραγωγής: Amapola López
Διεύθυνση Παραγωγής: Sander Loonen
Τεχνικός Συντονισμός: Pablo Pujol
Φωτισμοί: Stéphane Déjours
Διεύθυνση Περιοδείας: Amapola López και Mashitah Omar

Εκτέλεση Παραγωγής: Farooq Chaudhry & Bia Oliveira (Khan Chaudhry Productions) και Chema Blanco & Cisco Casado (A Negro Producciones)

Συμπαραγωγή: MC2 (Γκρενόμπλ), SadlerΆs Wells (Λονδίνο), Mercat de les Flors (Βαρκελώνη), Théâtre de la Ville (Παρίσι), Les Théâtres de la Ville de Luxembourg (Λουξεμβούργο), Festival Montpellier Danse 2015 (Μονπελιέ), Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών (Αθήνα), Esplanade - Theatres on the Bay Singapore (Σιγκαπούρη), Prakriti Foundation (Ινδία), Stadsschouwburg Amsterdam / Flamenco Biënnale (Ολλανδία), Concertgebouw (Μπρυζ), HELLERAU – European Center for the Arts (Δρέσδη), Festspielhaus St. Pölten (Αυστρία), Romaeuropa Festival (Ρώμη)
Χορηγός: COLAS

Η παραγωγή έγινε στη διάρκεια φιλοξενίας των καλλιτεχνών στα Mercat de les Flors της Βαρκελώνης και MC2 της Γκρενόμπλ

Με την υποστήριξη του Arts Council England


Ο Ισραέλ Γκαλβάν είναι Εταίρος Καλλιτέχνης του Théâtre de la Ville στο Παρίσι και του Mercat de les Flors στη Βαρκελώνη.

Ο ¶κραμ Καν είναι Εταίρος Καλλιτέχνης του MC2 στην Γκρενόμπλ και του SadlerΆs Wells στο Λονδίνο, σε μια ειδική διεθνή συνεργασία.


Ιδιαίτερες ευχαριστίες: σε όλη την ομάδα του MC2 και στους Hervé Le Bouc, Sophie Sadeler, Béatrice Abeille-Robin, κ. & κα Khan, Yuko Khan, Aditi Mangaldas, Pedro G. Romero, Pandit Lachhu Maharaj, Shlomo και Jacob Galván

Παγκόσμια πρεμιέρα: MC2: Grenoble, Γαλλία, 2 Ιουνίου 2014
Ισπανική πρεμιέρα: XXXI Festival de Otoño a Primavera, Μαδρίτη, 27 Ιουνίου 2014
Βρετανική πρεμιέρα: SadlerΆs Wells Theatre, Λονδίνο, 3 Νοεμβρίου 2014


Παράλληλες εκδηλώσεις

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015
Συζήτηση μετά την παράσταση "TOROBAKA" Akram Khan και τον Israel Galván

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

11ο Edessa Short Film Festival: Η μαγεία του κινηματογράφου επιστρέφει στην πόλη των νερών

Φεστιβάλ 18.06.2026
4 & 5 Ιουλίου 2026 - Cine Καταρράκτες, Περιοχή Μύλοι, Έδεσσα - Είσοδος Ελεύθερη

Οι Σκιαδαρέσες στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: Μια βραδιά γεμάτη μουσική, χιούμορ και αυθεντική ενέργεια

Μουσική 18.06.2026
Το αγαπημένο μουσικό σχήμα επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για μια μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία την Πέμπτη 25 Ιουνίου

Ο 12ος Πίθηκος στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών – Παρουσιάζει ζωντανά το «Ζούγκλα»

Μουσική 18.06.2026
Ο κορυφαίος εκπρόσωπος της ελληνικής hip hop σκηνής ανεβαίνει στη σκηνή της Σταυρούπολης την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026.

ΜΠΛΙΠ ΦΕΣΤ 26: Ποιοι εμφανίζονται στο μεγάλο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής της Εύβοιας;

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Τρεις ημέρες non-stop μουσικής με δύο stages και πάνω από 50 καλλιτέχνες στο Platanenhof της Κύμης, από 3 έως 5 Ιουλίου 2026.

Avli Music Festival 2026: Ποιοι εμφανίζονται σε Ανδρο, Τήνο και Σύρο τον Ιούλιο;

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Έξι βραδιές με ζωντανή μουσική στις Κυκλάδες από τις 17 έως τις 22 Ιουλίου 2026, με εισιτήρια διαθέσιμα στο ticketmaster.gr.

Akylas – Press Start Tour στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική 17.06.2026
Ο καλλιτέχνης που έγινε viral με το «Ferto» φέρνει το πιο εκρηκτικό καλοκαιρινό party στη Θεσσαλονίκη

Πάνος Μουζουράκης στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών ‑ Τι να περιμένουμε τον Ιούνιο;

Μουσική 17.06.2026
Ο Πάνος Μουζουράκης εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2026, στις 21:05, παρουσιάζοντας live και το νέο του single «Τι Ωραίο».

14ο Thessaloniki Pride 2026: Ποιοι εμφανίζονται στη σκηνή και πότε γίνεται η πορεία

E-Daily 3.Left 15.06.2026
Το φεστιβάλ ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου και κορυφώνεται το Σάββατο 20 Ιουνίου με την πορεία υπερηφάνειας και μεγάλη συναυλία στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Οι Tripolism στο Bolivar Beach Club με τους Mayans

E-Daily 3.Left 15.06.2026
BOLIVAR BEACH BAR18/06

Οι Einstürzende Neubauten έρχονται στη Μονή Λαζαριστών

E-Daily 3.Left 15.06.2026
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ17/06