E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το χαρτί της δικαίωσής του παίζει ο Σαμαράς

Προσπαθεί να ξεπεράσει τα εσωτερικά προβλήματα εκμεταλλευόμενος τα όσα συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 24/2/2015 | 13:42

Το χαρτί της δικαίωσής του παίζει ο Σαμαράς

Εαυτόν δικαιωμένο αισθάνεται ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, με βάσει τα όσα διαπιστώνει να έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και των… θεσμών!

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην προσπάθειά του να βρει τα αντιπολιτευτικά του βήματα, κρίνει ότι η ιστορία θα τον δικαιώσει πολύ γρήγορα, φθάνει βέβαια να μην υπάρχει εσωτερική αναταραχή στο κόμμα του. Ο ίδιος, θα επιχειρήσει να ξεπεράσει τα εσωτερικά προβλήματά του, εκμεταλλευόμενος την κατάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ, όπου έχουν βγει τα μαχαίρια για τη συμφωνία.

Ο Αντ. Σαμαράς, τονίζει σε συνομιλητές του ότι αυτή τη στιγμή η ΝΔ πρέπει να επιδείξει σοβαρότητα, σωφροσύνη, νηφαλιότητα και υπευθυνότητα, ώστε να αξιοποιήσει την εσωτερική αναταραχή στο ΣΥΡΙΖΑ, με προφανή στόχο να μετατεθεί όλο και πιο μακριά και η εσωτερική συζήτηση στο κόμμα του για την εκλογική ήττα της 25ης Ιανουαρίου.

Η συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ έχει αναβληθεί, νέα δεν έχει ακόμα ορισθεί, ενώ στον «αέρα» είναι και η σύγκληση της Πολιτικής Επιτροπής και ως εκ τούτου «παγώνουν» και οι προσπάθειες αμφισβήτησης που οργανώνονταν από διάφορα κορυφαία στελέχη.

Η ηγετική ομάδα υπό τον Αντ. Σαμαρά μεταδίδει ότι αυτή την στιγμή δεν πρέπει η ΝΔ να δείξει ότι έχει θέμα στο εσωτερικό της και οφείλει να στείλει μήνυμα στην κοινωνία πως παραμένει η εθνική δύναμη ευθύνης.

Ως εκ τούτου, αυτό που διαρρέουν από τη ΝΔ είναι ότι «αυτή τη στιγμή αντιπολιτεύονται τα κυβερνητικά στελέχη την κυβέρνησή τους και άρα εμείς πρέπει να πείσουμε για την ορθότητα της πολιτικής μας, ανεξάρτητα εάν καταδικάστηκε στις εκλογές».

Παράλληλα από τη ΝΔ, προβάλλονται ιδιαίτερα οι απόψεις του Μανώλη Γλέζου, του Παναγιώτη Λαφαζάνη, του Γιώργου Κατρούγκαλου, του Αλέξη Μητρόπουλου, της Σοφίας Σακοράφα, του Κώστα Λαπαβίτσα κ.α. που ουσιαστικά θέτουν μια σειρά ενστάσεων για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο πρόσφατο Εurogroup.

«Τα ίδια τα στελέχη τους ακυρώνουν αυτό που από το Μαξίμου ονομάζουν μεγάλη επιτυχία», αναφέρουν κορυφαία στελέχη της ΝΔ και υποστηρίζουν ότι σταδαικά αναδεικνύονται οι πραγματικές διαστάσεις της συμφωνίας και τίθενται στο συρτάρι πολλές βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ με κεντρικό το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, η ΝΔ υποστηρίζει ότι ιδιαίτερη σημασία έχει και το γεγονός πως η υπόσχεση της κυβέρνησης να μην προβεί σε μονομερείς ενέργειες αναστέλλει εκ των πραγμάτων ένα σημαντικό τμήμα των προγραμματικών της δηλώσεων.

«Όλο και πιο έντονα γίνεται ξεκάθαρο, όσο περνάνε οι μέρες, πως όταν λες προεκλογικά ΅΅σκίζω τα μνημόνια και καταργώ το μνημόνιο με ένα άρθροΆΆ απέχει έτη φωτός από αυτό που βλέπουμε» υπογραμμίζουν κεντρικά στελέχη της ΝΔ.

Το μεγάλο πρόβλημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην παρούσα χρονική στιγμή είναι ότι δεν μπορεί να πείσει, ακόμα και εάν έχει δίκιο, καθώς το 80% περίπου των πολιτών, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, εγκρίνει τις κινήσεις της κυβέρνησης.

Ως εκ τούτου πρέπει να καταβληθεί πολύ μεγάλη προσπάθεια, όπως παραδέχονται κεντρικοί βουλευτές της ΝΔ, που δεν ανήκουν στην ηγετική ομάδα υπό τον Αντ. Σαμαρά, για να αλλάξει το κλίμα στην κοινωνία για την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Δεν σβήνονται μονοκονδυλιά τα όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια και η δικαίωση δεν έρχεται από τη μια στιγμή στην άλλη» αναφέρουν πιο ψύχραιμα στελέχη, ενώ σημειώνουν ως μελανό σημείο την αποκάλυψη της εφημερίδας «Δημοκρατία», ότι ο στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης έγραψε την ανακοίνωση του ΕΛΚ, ενώ ακόμα, δυόμιση μέρες μετά δεν έχει διαψευσθεί!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βέλγιο: Απετράπη τρομοκρατική επίθεση με drone κατά του πρωθυπουργού της χώρας

Κόσμος 09.10.2025
Οι αρχές εντόπισαν εκρηκτικό μηχανισμό που θα τοποθετούνταν σε drone που είχε στόχο τον Φλαμανδό Πρωθυπουργό της χώρας

Η Χαμάς κηρύσσει το τέλος του πολέμου στη Γάζα

Κόσμος 09.10.2025
Ο επικεφαλής της Χαμάς στη Γάζα: η οργάνωση έλαβε εγγυήσεις

Ντροπή: Βανδάλισαν προτομές Μακεδονομάχων στην Έδεσσα ‑ Σφοδρή αντίδραση από τοπικούς συλλόγους

Ελλάδα 09.10.2025
Ο Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων καταγγέλλει ότι οι επιθέσεις αυτές δεν είναι μεμονωμένες, αλλά εντάσσονται σε μια ευρύτερη προσπάθεια αλλοίωσης της ιστορικής μνήμης και της εθνικής ταυτότητας της Μακεδονίας

Χαμάς: «Όχι» στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ για τη Γάζα

Κόσμος 09.10.2025
Η Χαμάς απορρίπτει το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ για τη Γάζα, δήλωσε αξιωματούχος στο τηλεοπτικό κανάλι Al Araby

Διόδια: Τέλος στην υποχρεωτική απόδειξη ‑ Τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί

Ελλάδα 09.10.2025
Η ΑΑΔΕ καταργεί την εκτύπωση για περιβαλλοντικούς λόγους

Σοκ στην Κίνα: Το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα όλων των εποχών, αυτοκίνητα κολλημένα στην κίνηση έως και 24 ώρες!

Auto + Moto 09.10.2025
Εκατομμύρια Κινέζοι επέστρεψαν στα σπίτια τους, έπειτα από οκτώ συνεχόμενες ημέρες διακοπών λόγω εθνικής αργίας - «Βραχυκύκλωμα» στον σταθμό διοδίων Γουζουάνγκ, που διαθέτει 36 λωρίδες

Θεσσαλονίκη: Καθηγητής καταδικάστηκε για σeξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

Ελλάδα 09.10.2025
Ο καθηγητής έκανε λόγο για ψευδείς ισχυρισμούς - Είχε προηγηθεί και δεύτερη παρόμοια καταγγελία από άλλη μαθήτρια

Τροχαίο στην Πάτρα: ΙΧ συγκρούστηκε με δίκυκλο ‑ Εκτινάχθηκε γυναίκα οδηγός

Ελλάδα 09.10.2025
Σοβαρό τροχαίο στα της Μποζαΐτικα της Πάτρας

Νέα εποχή στις μεταφορές χρημάτων – Τι προβλέπει πανευρωπαϊκή οδηγία

Οικονομία 09.10.2025
Τι αλλάζει στις τραπεζικές συναλλαγές σε κράτη – μέλη της Ευρωζώνης

Πληθωρισμός: Αυξήσεις «φωτιά» σε καφέ και σοκολάτα

Οικονομία 09.10.2025
Στο 1,9% ανήλθε ο πληθωρισμός το Σεπτέμβριο

Οι Έλληνες γλυκάθηκαν από το ανοδικό «ράλι» του χρυσού και πωλούν τις λίρες τους

Οικονομία 09.10.2025
Η δυνατότητα αγοράς ή πώλησης χρυσών λιρών επίσημα γίνεται αποκλειστικά από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Τράπεζα Πειραιώς

Έκλεψε τυριά αξίας 25 ευρώ από σούπερ μάρκετ για να ταΐσει τον άρρωστο πατέρα του

Ελλάδα 09.10.2025
Ενας άνδρας οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, κατηγορούμενος ότι έκλεψε τυριά αξίας 25 ευρώ από σούπερ μάρκετ, προκειμένου να φάει ο ίδιος και ο ασθενής πατέρας του.