E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φυλή στην Αφρική δεν υπολογίζει την ημερομηνία γέννησης ενός παιδιού από τον τοκετό

Ο πιο παράδοξος τρόπος που ακούσατε ποτέ

Δημοσίευση 23/2/2015 | 00:00

Φυλή στην Αφρική δεν υπολογίζει την ημερομηνία γέννησης ενός παιδιού από τον τοκετό

Ούτε από την ώρα του τοκετού, ούτε από τη στιγμή της σύλληψης, αλλά από την ημέρα που το παιδί υπήρξε ως σκέψη στο μυαλό της μητέρας του υπογίζουν ως ωρα γέννησης σε μια αφρικανική φυλή . Και όταν μια γυναίκα αποφασίζει ότι θα έχει ένα παιδί, πάει και κάθεται κάτω από ένα δέντρο μόνη και ακούει όσο μπορεί να ακούσει το τραγούδι του παιδιού που θέλει να έρθει . Και αφού έχει ακούσει το τραγούδι, πάει πίσω στον άνθρωπο που θα είναι ο πατέρας του παιδιού , και το διδάσκει σ ΅αυτόν . Και στη συνέχεια , όταν κάνουν έρωτα για να συλλάβουν σωματικά το παιδί, τραγουδούν το τραγούδι του παιδιού , ως ένα τρόπο για να το καλέσουν.

Στη συνέχεια ,όταν η μητέρα είναι έγκυος , διδάσκει το τραγούδι του παιδιού στις μαίες και τις ηλικιωμένες γυναίκες του χωριού  έτσι ώστε όταν το παιδί γεννιέται , οι άνθρωποι γύρω του να του το τραγουδήσουν  για να το υποδεχθούνε . Τότε, καθώς το παιδί μεγαλώνει, οι άλλοι κάτοικοι του χωριού διδάσκονται το τραγούδι του παιδιού . Εάν το παιδί πέσει ή όταν πονάει το γόνατο του , κάποιος αρχίζει να του το τραγουδά. Ή όταν το παιδί κάνει κάτι θαυμάσιο, ή περνά μέσα από τις τελετές της εφηβείας και της ενηλικίωσης, οι κάτοικοι του χωριού τραγουδούν το τραγούδι του για να το τιμήσουν.

Στην αφρικανική φυλή υπάρχει μία άλλη περίσταση κατά την οποία οι κάτοικοι τραγουδούν για το παιδί . Σε οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωής του, κάποιος που διαπράττει ένα έγκλημα ή μια παρεκκλίνουσα κοινωνική πράξη καλείται στο κέντρο του χωριού και οι άνθρωποι στην κοινότητα σχηματίζουν ένα κύκλο γύρω του. Στη συνέχεια, τραγουδούν το τραγούδι του ενόχου.

Η φυλή αναγνωρίζει ότι η διόρθωση της αντικοινωνικής συμπεριφοράς δεν είναι η τιμωρία. Είναι η αγάπη και η ανάμνηση της ταυτότητας . Όταν έχω αναγνωρίσει το δικό μου τραγούδι, δεν έχω καμία επιθυμία ή την ανάγκη να κάνω κάτι που θα βλάψει τον άλλο .

Και το τραγούδι είναι ο τρόπος μέσα από τη ζωή τους . Στο γάμο, τα τραγούδια των νεόνυμφων τραγουδιούνται μαζί . Και τέλος, όταν αυτό το παιδί είναι ξαπλωμένο στο κρεβάτι , έτοιμο να πεθάνει , όλοι οι κάτοικοι γνωρίζουν το τραγούδι του, και του τραγουδούν – για τελευταία φορά – το τραγούδι του.
Μπορεί να μην έχουμε μεγαλώσει σε μια αφρικανική φυλή που τραγουδάει το τραγούδι μας σε κρίσιμες μεταβάσεις της ζωής μας, αλλά η ζωή πάντα μας υπενθυμίζει πότε είμαστε σε αρμονία με τον εαυτό μας και πότε όχι. Όταν αισθανόμαστε καλά, αυτό που κάνουμε ταιριάζει με το τραγούδι μας ενώ όταν αισθανόμαστε άσχημα, δεν συμβαίνει αυτό . Στο τέλος , θα αναγνωρίσουμε όλοι μας το τραγούδι μας και θα το τραγουδούμε καλά . Μπορεί να αισθανθούμε λίγο αμήχανα αυτή τη στιγμή, αλλά έτσι έχουν ολα οσα εχουν να κανουν με σπουδαίους τραγουδιστές . Ας κρατήσουμε το τραγούδι μας και θα βρούμε το δρόμο μας για το σπίτι .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοβαρά τώρα, τι συμβαίνει με τη Britney Spears;

Tabloid 10.09.2025
Ένα χρονολόγιο των τελευταίων ετών

Ξεκαρδιστικό βίντεο για τον ημιμαραθώνιο Κρήτης: 200.000 προβολές μέσα σε λίγες ώρες

Χιούμορ Χτες
«Με 50% έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια δεν έχεις δικαιολογία για να μην έρθεις στο νησί να τρέξεις», λένε με νόημα οι διοργανωτές

Σοφία Καρβέλα: «17 χρόνια νηφάλια, ό,τι κι αν γίνει δεν πιάνω ούτε ποτό ούτε ναρκωτικό»

Tabloid Χτες
Με μια ειλικρινή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Σοφία Καρβέλα γιόρτασε μία από τις πιο σημαντικές επετείους της ζωής της

Τζούλια Νόβα: Οι πόζες με μπικίνι που ξεσήκωσαν τους followers

Social Χτες
Μπορεί ο Σεπτέμβριος να έχει μπει για τα καλά, όμως η παρουσιάστρια βρίσκεται ακόμα σε vacation mood

Παύλου σε Χατζίδου: Να μην συνεχίζεις την εκπομπή στο σπίτι και σκοτωνόμαστε!

Tabloid Χτες
Ο Ετεοκλής Παύλου και η Ελένη Χατζίδου ετοιμάζονται να επιστρέψουν

Η Αντζελίνα Τζολί έκανε σέξι εμφάνιση με γόβες και καμπαρντίνα

Tabloid Χτες
Στο Φεστιβάλ του Τορόντο, 13 χρόνια μετά την εμβληματική στιγμή των Όσκαρ

Πασίγνωστος έλληνας ηθοποιός βρέθηκε με την Τζένιφερ Λόπεζ σε έξοδό της στο Μπέβερλι Χιλς

Tabloid Χτες
Ο Χρήστος Βασιλόπουλος βρέθηκε δίπλα στην Τζένιφερ Λόπεζ κατά τη διάρκεια βραδινής της εξόδου στο Beverly Hills

Ανθή Βούλγαρη σε βουλευτή της ΝΔ: «Αμα θέλετε να κάνουμε τις γλάστρες να πάμε σπίτι μας»

Tabloid Χτες
«Είστε πολύ ασεβής» είπε μεταξύ άλλων η Ανθή Βούλγαρη στον βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Σπανάκη

Γιώργος Χρανιώτης: Χρωστάω μια συγγνώμη σε μία κοπέλα που δεν ζει, μπορεί άθελά μου να συνέβαλα και εγώ σε αυτό

Tabloid Χτες
Ο ηθοποιός αναφέρθηκε σε μία πρώην συνεργάτιδά του, η οποία δεν είναι πια στη ζωή