E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

OPUS I # Temporality

Δημοσίευση 11/5/2015 | 00:00

OPUS I # Temporality

Το OPUS I # Temporality, είναι μια χορογραφική peformance για την εικαστική τριλογία ΜετροΛόγος, τα έργα της οποίας εκτίθενται στην γκαλερί Owl Art Space και εξετάζουν την σχέση τέχνης και επιστήμης. Ο Σπύρος Κουβαράς είναι επιλεγμένο μέλος του πανευρωπαικού δικτύου σύγχρονων καλλιτεχνών, Pépinières Européennes και η Synthesis 748 υποστηρίζεται απο το Γαλλικό Εθνικό Κέντρο Χορού.

Ο χρόνος είναι κίνηση, κίνηση με την έννοια της μεταβολής και του γίγνεσθαι. Ο Λόγος είναι ο χειριστής του χρόνου, ο αρχικά σκεπτόμενος ωκεανός χωρίς αρχή και τέλος, με την απόλυτη συμμετρία που έσπασε και κατέστει ασσύμετρος και λειτουργικός: τάξη – αταξία, τροπή – εκτροπή, ισορροπία – ανισορροπία. Η αιώνια φωτιά ανάβει και σβήνει με μέτρο. Το άτακτο και το τυχαίο υπακούει στο μέτρο, το μέτρο κυριαρχεί και είναι ο Λόγος. Σώμα που συντίθεται και αποσυντίθεται, μεταλάσσεται στην περιδίνηση μιας εσωτερικής αβύσσου. Όλα δομούνται και αποδομούνται μέσα απο συνεχείς μεταβολές των μερών που συνθέτουν το όλον.

Τα έργα της Synthesis 748 δεν διηγούνται ιστορίες. Οι σκηνικές εγκαταστάσεις, που αποτελούν πάντα και το σημείο αφετηρίας της όλης σύνθεσης, χαρακτηρίζονται από την δημιουργία άχρονων και άτοπων χώρων, από την δημιουργία καταστάσεων και πεδίων τα οποία ερμηνεύονται περισσότερο με το ασυνείδητο και λιγότερο με την λογική. Στόχος της ομάδας, είναι η καλλιέργεια ενός προσωπικού λεξιλογίου με την ενσωμάτωση της ιδιαίτερης ταυτότητας του κάθε ερμηνευτή και συντελεστή, που να επικεντρώνεται στην εξέλιξη μιας καινούργιας χορευτικής και χορογραφικής γλώσσας δημιουργώντας έτσι έργα υπό ένα πρίσμα υβριδικής πολλές φορές φόρμας.

Σύλληψη, Χορογραφία, Ερμηνεία: Σπύρος Κουβαράς
Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Κουβαράς
Βοηθός Χορογραφίας: Κορίνα Κοτσίρη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιωάννινα Half Marathon στις 9 & 10 Μαΐου

Φεστιβάλ 03.04.2026
Για να μην πεις: `Έπρεπε να ήμουν και εγώ εκεί!`

Zamna x Primer: 4‑5 Σεπτεμβρίου 2026

Μουσική 02.04.2026
Το παγκόσμιο φεστιβαλικό φαινόμενο ενώνει δυνάμεις με το Primer Music Festival για το πιο δυνατό dance διήμερο

Flea Market Δ.Ε.Θ. – TIF HELEXPO

Φεστιβάλ 02.04.2026
4 & 5 Απριλίου, είσοδος ελεύθερη!

Το πρόγραμμα του 5ου επετειακού Japan Festival 2026

Φεστιβάλ 28.03.2026
4 και 5 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, εκεί που χτυπάει η καρδιά της Ιαπωνίας!

5ο επετειακό Japan Festival 2026: Ένα διήμερο γεμάτο Ιαπωνία!

Φεστιβάλ 27.03.2026
4 και 5 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου

The Meet Market #EasterEdition στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Φεστιβάλ 26.03.2026
Spring is calling… και εμείς απαντάμε όπως ξέρουμε καλύτερα!

Career Path Youth στις 1 & 2 Απριλίου στον Δήμο Τριφυλίας

Φεστιβάλ 26.03.2026
Επαγγελματικός προσανατολισμός για μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Please: To blueprint της σύγχρονης pop

Μουσική 24.03.2026
Pet Shop Boys - Please - 40 years anniversary!

Ο Δημήτρης Μυστακίδης στο Block 33

Μουσική 19.03.2026
BLOCK 3328/03

Athens Pre Pride Party

LGBTQI+ 18.03.2026
Το Athens Pre Pride Party επιστρέφει για τρίτη χρονιά, το Σάββατο 4 Απριλίου, στην Πειραιώς 260, στον εμβληματικό χώρο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου