E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οχτάχρονη πρότεινε πιθανή θεραπεία για τον καρκίνο!

Την τέσταραν επιστήμονες

Δημοσίευση 31/1/2015 | 00:00

Οχτάχρονη πρότεινε πιθανή θεραπεία για τον καρκίνο!

Ο ερευνητής του Ινστιτούτου Καρκινικών Ερευνών,του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, Michael Lisanti, σκέφτηκε πως θα ήταν διασκεδαστικό να ρωτήσει την 8χρονη κόρη του πώς θα θεράπευε εκείνη τον καρκίνο και αφού η μικρή Camilla σκέφτηκε για λίγα λεπτά, απάντησε ότι θα χρησιμοποιούσε τα απλά αντιβιοτικά, όπως όταν κάποιος έχει πονόλαιμο.

Ο καθηγητής και η σύζυγός του, Federica Sotgia, που είναι επίσης ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, αποφάσισαν να τεστάρουν την ιδέα της κόρης τους και έμειναν πραγματικά έκπληκτοι με το αποτέλεσμα.

Όπως αποδείχτηκε, 4 από τα πιο διαδεδομένα σε χρήση και φτηνά αντιβιοτικά κατάφεραν να καταστρέψουν τα καρκινικά κύτταρα από δείγματα όγκων στον μαστό, τον προστάτη, τον πνεύμονα, τις ωοθήκες, του παγκρέατος, του δέρματος και του εγκεφάλου.

Μιας και τα αντιβιοτικά περιέχουν ουσίες που εμποδίζουν τη δημιουργία των μιτοχονδρίων, τα οποία εφοδιάζουν τα κύτταρα με ενέργεια, και από τη στιγμή που τα καρκινικά βλαστικά κύτταρα, που ευθύνονται για τον σχηματισμό των όγκων, αποτελούνται από έναν μεγάλο αριθμό μιτοχονδρίων, είναι επόμενο η χρήση αυτών των φαρμάκων να αποτρέπει τη δημιουργία τους.

Τα κυριότερο όμως σημείο στην ιστορία αυτή είναι το γεγονός ότι τα αντιβιοτικά μπορεί μεν να αναστέλλουν τη δημιουργία των καρκινικών κυττάρων, όμως δεν βλάπτουν τα υγιή κύτταρα του οργανισμού.

Ο καθηγητής Lisanti πιστεύει ότι τα αντιβιοτικά θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια φθηνή και ασφαλή μέθοδο για τη θεραπεία του καρκίνου και μπορεί στην αρχή να αμφισβήτησε και ο ίδιος την πρόταση της κόρης του, όμως τελικά παραδέχτηκε ότι η 8χρονη είχε... δίκιο.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail πάντως, αν και αυτή η έρευνα είναι αρκετά ελπιδοφόρα, αυτήν τη στιγμή τα αποτελέσματά της είναι αποκλειστικά εργαστηριακά και για να αναπτυχθεί περαιτέρω, θα πρέπει να δοκιμαστεί και σε ανθρώπους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισπανία – Αργεντινή 1‑0: Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Φούριας Ρόχας

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Ο Φεράν Τόρες σκόραρε στο 106` της παράτασης και χάρισε στην Ισπανία τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, σε έναν τελικό όπου η «Φούρια Ρόχα» κυριάρχησε απόλυτα.

Σούπερ μάρκετ: Ποια προϊόντα αναμένεται να φθηνύνουν από τον Σεπτέμβριο

E-Daily 1.Hero 20.07.2026
Μετά τη λήξη του πλαφόν, τίθεται σε ισχύ συμφωνία πάγωματος τιμών σε 2.000 προϊόντα για Ιούλιο-Αύγουστο, με νέες μειώσεις να προγραμματίζονται από το φθινόπωρο.

Η Αγκυρα αντιδρά στην αναστολή λειτουργίας 11 σχολείων στη Θράκη και επαναφέρει τους ισχυρισμούς περί «τουρκικής μειονότητας»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Για καταπιεστικές αποφάσεις και πρακτικές που συνιστούν παραβίαση των διατάξεων της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ

Τροχαίο στη Χαλκιδική: Καταγγελίες για πλαστό έρανο για την επιστροφή των σορών στη Μολδαβία, αύριο θα επιχειρήσουν οι γιατροί να ξυπνήσουν την 7χρονη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έφτασε στη Θεσσαλονίκη η θεία που θα αναλάβει την κηδεμονία του παιδιού - Η μητέρα, ο πατέρας και η αδερφή του παιδιού σκοτώθηκαν όταν το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με βυτιοφόρο στη Χαλκιδική

Μουντιάλ 2026: Πόσα εκατομμύρια θα εισπράξει η ομάδα που θα σηκώσει την κούπα

E-Daily 3.Left Χτες
Η FIFA διαθέτει φέτος τεράστια ποσά για τους νικητές - ο πρωταθλητής κόσμου θα φύγει με 37,1 εκατ. ευρώ, ενώ και ο φιναλίστ εξασφαλίζει κέρδος ρεκόρ.

Μελόνι για τον κοσμηματοπώλη‑δολοφόνο: «Ποιος μπορεί να κρίνει τον φόβο του ανθρώπου;»

Κόσμος Χτες
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να κινήσει τη διαδικασία απονομής χάριτος στον Μάριο Ροτζιέρο, που καταδικάστηκε τελεσίδικα σε 14 χρόνια και 9 μήνες για τη δολοφονία δύο ληστών.

Ο Τσιτσιπάς επέστρεψε στην κορυφή: Πρώτος τίτλος μετά από 17 μήνες στο Γκστάαντ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε του Κολινιόν με 2-1 σετ στον τελικό του ATP 250 στην Ελβετία και κατέκτησε τον 13ο τίτλο της καριέρας του.

Σοκαριστικό βίντεο: Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τούμπαρε μετά από σύγκρουση με ΙΧ στα Χανιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ασθενοφόρο μετέφερε ασθενή με ανακοπή - ένας διασώστης τραυματίστηκε με κατάγματα στον θώρακα, ο ασθενής κατέληξε και τα αίτια ερευνά η Τροχαία Χανίων.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Σελίνια της Σαλαμίνας

Ελλάδα Χτες
Μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις επί τόπου - Οκτώ αεροσκάφη και ελικόπτερο επιχειρούν από αέρος

Ο Μέσι «μίλησε» πριν τον τελικό του Μουντιάλ ‑ το μήνυμα που συγκλόνισε εκατομμύρια

E-Daily 3.Left Χτες
Ο αρχηγός της Αργεντινής ανάρτησε συγκινητικό μήνυμα λίγες ώρες πριν τον τελικό με την Ισπανία, εστιάζοντας στη διαδρομή της ομάδας και όχι στο τρόπαιο.

Ινδία: Πώς σχεδίασε η σύζυγος τον «τέλειο» θάνατο του άνδρα της με δηλητηριώδες φίδι

E-Daily 3.Left Χτες
Η 32χρονη Νταμίνι, μαζί με τον εραστή της και δύο γητευτές φιδιών, φέρεται να νάρκωσε τον σύζυγό της και στη συνέχεια άφησε κράιτ να τον δαγκώσει ώστε ο θάνατος να μοιάζει με ατύχημα.

Τελικός Μουντιάλ 2026: Efood και Wolt σταματούν τις παραδόσεις – Από τι ώρα και γιατί

Ελλάδα Χτες
Οι διανομείς των δύο μεγάλων πλατφορμών κηρύσσουν στάση εργασίας από τις 19:00 έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο 20χρονου συναδέλφου τους.