E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Τσίπρας πρότεινε στον Θεοδωράκη να μπει στην κυβέρνηση

Στην πρώτη επίσημη συνάντηση

Δημοσίευση 27/1/2015 | 00:00

Ο Τσίπρας πρότεινε στον Θεοδωράκη να μπει στην κυβέρνηση

Πρόταση στον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, να συμμετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Θέλω να αναλάβεις ρόλους στην κυβέρνηση...», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας στον επικεφαλής του Ποταμιού κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν το βράδυ της Δευτέρας στην Κουμουνδούρου, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

«Δεν θέλουμε υπουργεία...», ήταν η απάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος είπε ότι δεν αφορούν τον ίδιο και το κόμμα του προτάσεις για συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα, εξαιτίας της συμμετοχής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που, όπως λένε από το Ποτάμι, είναι ένα κόμμα που έχει αντιευρωπαϊκή κατεύθυνση. «Με την τροπή που πήρε η κυβέρνηση, δεν μας αφορά η συμμετοχή σε αυτή», λένε στελέχη του Ποταμιού.

Στις δηλώσεις του ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι στο Ποτάμι «είμαστε διατεθειμένοι να μετέχουμε σε εθνική επιτροπή διαπραγμάτευσης, και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θέλει κάτι τέτοιο».

Αλλά, τόνισε ο κύριος Θεοδωράκης, «πρέπει να δούμε με ποιες θέσεις θα γίνει αυτό ακριβώς». «Η Ελλάδα να πάει ενωμένη έξω, να διευκολύνει το μέλλον, χωρίς να συγκρούεται με το μέλλον της στην Ευρώπη. Υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις, αλλά και σημεία συμφωνίας με την κυβέρνηση, αλλά αυτές τις ώρες πρέπει να δίνουμε σημασία στα σημεία συμφωνίας και να τα διευρύνουμε».

«Η απάντησή μας θα δοθεί μόλις γίνουν συγκεκριμένες οι προτάσεις της κυβέρνησης», τόνισε.

Κατά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κύριος Θεοδωράκης ενημερώθηκε, όπως είπε, για το τι παρέλαβε ο νέος πρωθυπουργός, «ή μάλλον δεν παρέλαβε», όπως σημείωσε, ενώ ο αρχηγός του Ποταμιού τόνισε πως η συμπεριφορά αυτή της Νέας Δημοκρατίας «δεν συνάδει με ένα αστικό κόμμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ποτάμι, στη συνάντηση συζητήθηκε και το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας, με συγκεκριμένα ονόματα, αυτά του κυρίου Δημήτρη Αβραμόπουλου, του σκηνοθέτη κυρίου Κώστα Γαβρά, αλλά και ένα ακόμα, που όμως ο κ. Θεοδωράκης δεν θέλησε να αποκαλύψει. Όπως είπε μάλιστα ο αρχηγός του Ποταμιού, το κόμμα του θα μπορούσε να συμφωνήσει με τις προσωπικότητες αυτές, ενώ πλησιέστερα στις θέσεις τους είναι τουλάχιστον μία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ρωσία θα μπορούσε έως το 2029 να είναι σε θέση να επιτεθεί εναντίον χώρας‑μέλους του ΝΑΤΟ, λέει ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Κόσμος 25.11.2025
Η Ρωσία αν μη τι άλλο δημιουργεί για τον εαυτό της την επιλογή ενός πολέμου εναντίον του ΝΑΤΟ το αργότερο έως το 2029, δήλωσε ο Γιόχαν Βάντεφουλ

Θεσσαλονίκη: Σε φυλάκιση 4 ετών καταδικάστηκε διανομέας για τον θάνατο 50χρονου πεζού

Ελλάδα 25.11.2025
Ο 29χρονος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 5ετή κάθειρξη

Η Ουκρανία έχει συμφωνήσει με τα βασικά σημεία της πρότασης Τραμπ, λέει Αμερικανός αξιωματούχος

Κόσμος 25.11.2025
Νωρίτερα, ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας είχε κάνει, επίσης, λόγο για συμφωνία ΗΠΑ και Ουκρανίας στους βασικούς όρους του σχεδίου, στη διάρκεια των επαφών στη Γενεύη

Θεσσαλονίκη: 13χρονη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τους γονείς της

Ελλάδα 25.11.2025
Όπως κατέθεσε η ανήλικη, δεν ήταν η πρώτη φορά που οι γονείς άσκησαν βία εναντίον της

Ξεψύχησε λέγοντας το «Πάτερ Ημών» κλαίγοντας και παρακαλώντας για τη ζωή της η 75χρονη στη Σαλαμίνα

Ελλάδα 25.11.2025
Ο εθισμός της στον τζόγο, οι κάμερες και το αίμα στο αυτοκίνητο πρόδωσαν την 46χρονη που σκότωσε την πεθερά της στη Σαλαμίνα

Τουρκία: Έκρηξη στο δικαστικό μέγαρο της Σανλιούρφα ‑ Αναφορές για τραυματίες

Κόσμος 25.11.2025
Αγνωστη η αιτία που προκάλεσε την έκρηξη

Μπριζίτ Μπαρντό: Ξανά στο νοσοκομείο ‑ Νέο επεισόδιο της ασθένειας που αντιμετωπίζει

Κόσμος 25.11.2025
Η 91χρονη σταρ του γαλλικού σινεμά είχε νοσηλευτεί ξανά πριν από έναν μήνα

Συγκλονιστικό βίντεο για τις γυvαικoκτovίες: Θύματα «ζωντανεύουν» μέσω AI

Ελλάδα 25.11.2025
Με αφορμή τη 25η Νοεμβρίου, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Οργανισμός “Γίνε Ανθρωπος” δίνει μέσω AI φωνή στις ιστορίες γυναικών που δολοφονήθηκαν

Αυτό είναι το νέο άρμα των Τούρκων: Οι γείτονες ενισχύουν το οπλοστάσιό τους με τα πρώτα τεθωρακισμένα άρματα Altay T1

Κόσμος 25.11.2025
Τι σημαίνει αυτό για την ισορροπία ισχύος στην περιοχή και ποιο είναι το ενδιαφέρον για την Ελλάδα