E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκλογές 2015: Περιμένοντας τα 4 exit polls

Στις 19.00 οι ανακοινώσεις

Δημοσίευση 25/1/2015 | 17:51

Εκλογές 2015: Περιμένοντας τα 4 exit polls

Κορυφώνεται η αγωνία για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, καθώς, οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα της Κυριακής και την ίδια στιγμή θα δοθούν στη δημοσιότητα τα exit polls με την πρώτη εκτίμηση για τον νικητή, αλλά και τη σύνθεση της νέας Βουλής.

Την ίδια στιγμή, οι «μονομάχοι» των φετινών εκλογών ετοιμάζονται για το άκουσμα της πρώτης εκτίμησης, ενώ, στα γραφεία των κομμάτων επικρατεί αναβρασμός.

Πέντε κανάλια, μια ιστοσελίδα, επτά εταιρείες, τέσσερα exit polls

Η πρώτη εκτίμηση για το αποτέλεσμα της κάλπης θα γίνει στις 7 το απόγευμα όταν και θα δοθούν στη δημοσιότητα τα exit polls τα οποία είναι στο σύνολο... τέσσερα.

Τη μεγαλύτερη έρευνα διεξάγουν από κοινού πέντε τηλεοπτικοί σταθμοί, ωστόσο, στη δημοσιότητα θα δοθούν και άλλα τρία exit polls, από δύο ακόμη κανάλια και μια ιστοσελίδα.

Ειδικότερα, το βασικό exit poll θα είναι αυτό των τηλεοπτικών σταθμών Alpha (Marc), ANT1 (Metron Analysis), Mega (GPO), ΝΕΡΙΤ (ALCO) και Star (MRB), ενώ τα υπόλοιπα είναι:

  • ΣΚΑΪ, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
  • ACTION 24, Pulse
  • In.gr, ΚΑΠΑ Research

Από σήμερα το βράδυ θα γνωρίζουμε ποιοι βουλευτές εκλέγονται σε Αθήνα και Πειραιά, ενώ για τις υπόλοιπες περιφέρειες θα μάθουμε την Τρίτη.

Απόψε θα μεταδοθούν πρώτα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας υπέρ συνδυασμών κομμάτων ή συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων ή μεμονωμένων υποψηφίων από τις Περιφερειακές Ενότητες της έδρας κάθε νομού τηλεφωνικά στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ακολούθως θα γίνει η μετάδοση του αποτελέσματος υπέρ υποψηφίων (σταυροί).

Στη Συγγρού από το πρωί ο Σαμαράς 

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ήταν ο πρώτος που άσκησε τα εκλογικά του καθήκοντα, στη ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο, ενώ στη συνέχεια μετέβη κατευθείαν στην Αθήνα και τα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού.

Εκεί έχει από το πρωί συνεχόμενες συσκέψεις με στελέχη και μέλη του επιτελείου του όπου αναλύουν τις πρώτες ενδείξεις.

Η ΝΔ κατήγγειλε τα δήθεν στοιχεία από τα exit polls

Παράλληλα, το μεσημέρι της Κυριακής αναρτήθηκαν σε διάφορα ιστολόγια δήθεν στοιχεία από τα exit polls, κάτι που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

Η Συγγρού εξέδωσε ανακοίνωση όπου έκανε λόγο για «πρωτοφανείς αθλιότητες» και ζήτησε την παρέμβαση των αρχών.
Αναλυτικά:

«Τις τελευταίες ώρες, σε ιστολόγια αναρτώνται δήθεν στοιχεία που υποστηρίζουν ότι προέρχονται από τα exit polls, κάτι που απαγορεύεται ρητά από το νόμο.
Πρόκειται για μια πρωτοφανή αθλιότητα που στόχο έχει να ποδηγετήσει τη βούληση του εκλογικού σώματος.
Καλούμε τους αρμοδίους να παρέμβουν άμεσα».

Σπίτι του θα δει τα exit polls ο Τσίπρας – Συγκρατημένη αισιοδοξία στον ΣΥΡΙΖΑ

Στον αντίποδα, ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρακολουθήσει τα exit polls από το σπίτι του στη Κυψέλη, ενώ, στην Κουμουνδούρου επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία.

Τα... ψιθυριστά νούμερα

Πάντως, από το μεσημέρι της Κυριακής κυκλοφορούν «ψιθυριστά» νούμερα και εκτιμήσεις για exit polls τα οποία κάνουν λόγο για ανατροπές και εκπλήξεις.

Στις 9.30 η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος

Η Singular Logic, έχει, ωστόσο, ανακοινώσει εδώ και ημέρες πως η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος θα γίνει στις 9.30 το βράδυ, ενώ, αναφορικά με την περίπτωση αυτοδυναμίας και το ποια κόμματα θα μπουν τη Βουλή ασφαλή συμπεράσματα θα βγουν τα ξημερώματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος Χτες
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος Χτες
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος Χτες
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος Χτες
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Κόσμος Χτες
Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Η νέα λειτουργία του WhatsApp ‑ Τι αλλάζει και πότε

Tech + Science Χτες
Η νέα λειτουργία του WhatsApp θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες, αλλά αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών