E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανατριχιαστικό: «Ζήτω οι κατακτητές μας!» φώναζαν χρυσαυγίτες τραγουδώντας τον ναζιστικό ύμνο

«Η Γερμανία πάνω από όλα» με φόντο τη σημαία του Γ' Ράιχ

Δημοσίευση 22/1/2015 | 12:29

Ανατριχιαστικό: «Ζήτω οι κατακτητές μας!» φώναζαν χρυσαυγίτες τραγουδώντας τον ναζιστικό ύμνο

Στιγμιότυπα από  συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, όπου ξεδιπλώνονται τα «πιστεύω» του σκληρού πυρήνα της ναζιστικής οργάνωσης, δημοσίευσε στη διαδικτυακή της έκδοση η Εφημερίδα των Συντακτών.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας υπογράφει μάλιστα ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς, ο οποίος είχε δεχθεί μήνυση από τον Ηλία Κασιδιάρη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και εξύβριση σχετικά με ένα άλλο βίντεο που είχε δημοσιοποιήσει το 2013. Ωστόσο, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας αθώωσε το δημοσιογράφο αφού έκρινε ότι δεν ευσταθούν οι κατηγορίες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του ρεπορτάζ του Δ. Ψαρρά για το νέο αποκαλυπτικό βίντεο:

«Φέρνουμε σήμερα στη δημοσιότητα ένα ανατριχιαστικό ντοκουμέντο. Είναι στιγμιότυπα από μια συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, όπου ξεδιπλώνονται τα «πιστεύω» του σκληρού πυρήνα της ναζιστικής οργάνωσης. Η εκδήλωση-συναυλία ξεκινά με την κραυγή του παρουσιαστή: «Για τους ενάρετους πεσόντες. Για το Αίμα! Για την Αξιοπρέπεια! Για τη Συνοχή και την αιώνια μακροημέρευση της Φυλής μας! Για τη Φυλή!»

Στην επόμενη σκηνή ακούγεται ο παρουσιαστής να παρουσιάζει τον «Καιάδα» (Γιώργο Γερμενή) και κάποια σύνθεσή του που είναι «αφιερωμένη στους ενάρετους πεσόντες, αυτούς που έχουν δώσει την ψυχή τους για να είναι αυτή η χώρα ανεξάρτητη, λεύτερη, περήφανη και δυνατή».

Για ποια χώρα μιλάμε; Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν καταλαβαίνει κανείς. Πάντως ο παρουσιαστής καλύπτεται από μια σημαία που δεν είναι ελληνική. Για την ακρίβεια, είναι η σημαία της ναζιστικής Βέρμαχτ, του στρατού της γερμανικής κατοχής. Ακολουθεί ο «χορός», μια βίαιη δηλαδή κίνηση μερικών αντρών υπό τους… ήχους του Καιάδα. Μετά το τραγούδι ακολουθούν τα συνθήματα: «Ζήτω η Νίκη» (το χιτλερικό Sieg Heil), «Ζήτω ο Αρχηγός», «Ζήτω η Χρυσή Αυγή». Όλα συνοδεύονται από τον απαραίτητο ναζιστικό χαιρετισμό.

Ο παρουσιαστής ζητάει να ψάλλουν όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο. Σε όλη τη διάρκεια που ακούγεται ο ελληνικός ύμνος, οι χρυσαυγίτες κρατούν υψωμένα τα χέρια τους. Και το κλου: ένας Γερμανός ή γερμανόφωνος «συναγωνιστής» ψάλλει τον ύμνο της ναζιστικής Γερμανίας, «Deutschland, Deutschland über alles» («Η Γερμανία πάνω από όλα»), με φόντο πάλι την πολεμική σημαία του Τρίτου Ράιχ με τη σβάστικα.

Με σήμα κατατεθέν τους απαγορευμένους στίχους

Οι στίχοι αυτοί του ύμνου είναι βέβαια απαγορευμένοι στη Γερμανία, αλλά αποτελούν το σήμα κατατεθέν των πιο σκληρών ναζί σ” όλο τον κόσμο. Οι χρυσαυγίτες υψώνουν πάλι το χέρι τους στον ναζιστικό χαιρετισμό και κραυγάζουν ρυθμικά «Sieg Heil», αυτή τη φορά στα γερμανικά, ακολουθώντας το παράγγελμα που τους δίνεται από τον παρουσιαστή-φαλαγγάρχη.

Και έτσι μαθαίνουμε ποιοι είναι οι «ενάρετοι πεσόντες». Οι άντρες του γερμανικού στρατού κατοχής. Πρόκειται για ακραία επίδειξη ταύτισης με τον κατακτητή, για ανοιχτή προδοσία. Και βέβαια τα περί πατρίδας, Ελλάδας κ.λπ. πάνε περίπατο, στάχτη στα μάτια των αφελών που εξακολουθούν να πιστεύουν το παραμύθι του «ελληνολάτρη».

Τα στιγμιότυπα αυτά περιλαμβάνονται στο εξαιρετικό ντοκιμαντέρ της Μάρσιας Τζιβάρα «Burning from Inside», το οποίο πρόκειται να παιχτεί σε λίγες βδομάδες. Το ντοκουμέντο δεν αμφισβητείται. Και διαψεύδει κάθε προσπάθεια της οργάνωσης του Νίκου Μιχαλολιάκου να απαρνηθεί την ταύτισή της με τον ναζισμό στην πιο ωμή εκδοχή του.

Μετά και από αυτήν την αποκάλυψη, δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για κανέναν. Όσοι επιλέξουν αυτό το πολιτικό μόρφωμα στις εκλογές της Κυριακής, γνωρίζουν πλέον ότι ψηφίζουν εκείνους που λατρεύουν τους Γερμανούς κατακτητές και δίνουν όρκο τιμής σε ένα ξένο κράτος, το γερμανικό Τρίτο Ράιχ».

 

Πηγή: efsyn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Κόσμος 24.02.2026
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Κόσμος 24.02.2026
Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Κόσμος 24.02.2026
Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Καταδικάστηκε ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία

Ελλάδα 24.02.2026
Η δίκη ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε με την έκδοση απόφασης μετά από πολλές αναβολές

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 24.02.2026
Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Κόσμος 24.02.2026
Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Ελλάδα 24.02.2026
Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Χαλκίδα: Ανήλικος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με 13χρονο που οδηγούσε πατίνι

Ελλάδα 24.02.2026
Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε πιο σοβαρά ενώ ο 13χρονος, έλαβε εξιτήριο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Κόσμος 24.02.2026
Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Αθλητικά Νέα 24.02.2026
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Ελλάδα 24.02.2026
Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Ρωσία: «Γαλλία και Βρετανία θέλουν να δώσουν μυστικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία» – Απειλές Πούτιν για αντίποινα

Κόσμος 24.02.2026
Η έκθεση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών «άνοιξε» μια επικίνδυνη κουβέντα στην επέτειο συμπλήρωσης 4 ετών από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία