E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ινδία: To μωρό έπαθε αυτοανάφλεξη!

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο από τους γονείς του

Δημοσίευση 21/1/2015 | 00:00

Ινδία: To μωρό έπαθε αυτοανάφλεξη!

Ένα περιστατικό που σοκάρει και εκπλήσσει ταυτόχρονα συνέβη στην πόλη Chennai της Ινδίας, με πρωταγωνιστή ένα νεογέννητο μωρό, μόλις 6 ημερών, το οποίο οι γονείς του προσκόμισαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο, λέγοντας στους γιατρούς ότι τα ποδαράκια του πήραν ξαφνικά φωτιά, χωρίς κάποια αιτία.

Η ομάδα του νοσοκομείου KMCH, που αποτελείται από παιδιάτρους, ψυχιάτρους και πλαστικούς χειρουργούς, μελετούν προσεκτικά την υπόθεση, για να διαπιστώσουν αν όντως πρόκειται για ένα επεισόδιο Αυτόματης Ανθρώπινης Ανάφλεξης. Βέβαια, η μητέρα του μωρού, K. Rajeswari, έχει ξαναμεταφέρει τα παιδιά της στο νοσοκομείο με εγκαύματα, λέγοντας πως έπιασαν φωτιά από μόνα τους.

Μάλιστα, τον Αύγουστο του 2013 είχε μεταφέρει στο νοσοκομείο των τριών μηνών γιο της, ο οποίος είχε πιάσει φωτιά για τέταρτη φορά! Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail πάντως, οι γιατροί έκαναν όλες τις εξετάσεις που απαιτούνται και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως δεν πρόκειται για αυτοανάφλεξη, ενώ εξέφρασαν τους φόβους τους για πιθανή κακοποίηση του μωρού από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Παρ' όλα αυτά, η περίπτωση της Αυτόματης Ανθρώπινης Ανάφλεξης είναι γεγονός και έχει κοστίσει τη ζωή σε περίπου 200 ανθρώπους, οι οποίοι βρέθηκαν απανθρακωμένοι χωρίς να υπάρχει γύρω τους κάποια εξωτερική εστία φωτιάς.

Θύματα αυτού του φαινομένου, με βάση τα καταγεγραμμένα περιστατικά, υπήρξαν κατά κύριο λόγο ηλικιωμένοι, πάσχοντες από χρόνιες ασθένειες ή άνθρωποι που ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, κάτι που εξηγεί τον λόγο για τον οποίο δεν μπόρεσαν να κατευνάσουν την φωτιά. Πάντως, οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ανθρώπινο σώμα αποτελεί ένα εν δυνάμει κερί, με φιτίλι τα ρούχα και το σωματικό λίπος μια εύφλεκτη ύλη που διατηρεί την φωτιά, ενώ λόγω της διαφοράς της θερμοκρασίας που ο κορμός έχει με τα άκρα του, τα πόδια και τα χέρια μπορούν να μείνουν άθικτα. Από την άλλη, υπάρχουν και εκείνοι που πιστεύουν ότι στον στατικό ηλεκτρισμό οφείλεται η συγκεκριμένη κατάσταση, καθώς με τις σπίθες του μπορεί να δημιουργήσει τη φωτιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 18.11.2025
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Γιάννης Πλούταρχος: Ποινή 18 μηνών με αναστολή στην εμμονική του θαυμάστρια

Ελλάδα 18.11.2025
Είχε πάει προ ημερών στην πρεμιέρα του!

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος και για τη δεύτερη υπόθεση revenge ρorn

Ελλάδα 18.11.2025
Στον παρουσιαστή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή