ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν έχουν καν κανονικές τουαλέτες» ‑ Η απάντηση του Πεκίνου στην εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου

Η Κέιτι Ζακαράια, νέα εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, έζησε στην Κίνα στις αρχές της δεκαετίας του 2010 και δέχεται ήδη επικρίσεις για την ιδιότητα της δικηγόρου.

Από το NEWSROOM 
Δημοσίευση 16/10/2026 | 12:48
«Δεν έχουν καν κανονικές τουαλέτες» ‑ Η απάντηση του Πεκίνου στην εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου
twitter

Η Κέιτι Ζακαράια, νέα εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι η Κίνα δεν είχε «κανονικές τουαλέτες» και το Πεκίνο την κάλεσε να την επισκέπτεται «πιο συχνά».

«Την καλούμε να έρχεται στην Κίνα πιο συχνά, όταν θα έχει την ευκαιρία», δήλωσε με ένα ελαφρύ χαμόγελο η Μάο Νινγκ (Mao Ning), εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. Η απάντηση του Πεκίνου αφορά τις δηλώσεις της νέας εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου, Κέιτι Ζακαράια, για ελλείψεις σε τουαλέτες την εποχή που ζούσε στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ζακαράια έζησε στην Κίνα στις αρχές της δεκαετίας του 2010. Σε συνέντευξη που δημοσιοποιήθηκε χθες, Πέμπτη, είπε ότι εκείνη την εποχή η Κίνα δεν είχε «κανονικές τουαλέτες».

Τι είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιτι Ζακαράια για την Κίνα στο podcast;

Η Ζακαράια μίλησε σε podcast που μεταδόθηκε χθες, Πέμπτη, στον συντηρητικό σχολιαστή Τζακ Ποσομπιέκ (Jack Posobiec). Διηγήθηκε ότι το 2016, πριν από την άνοδο του Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump) στην προεδρία, κυριαρχούσε η ιδέα ότι η Κίνα θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ. «Μας έλεγαν όλοι ότι η Χίλαρι (Κλίντον) θα κέρδιζε. Ότι η χρυσή εποχή της Αμερικής, ότι οι ημέρες δόξας, τελείωσαν. Ότι η Κίνα θα κυριαρχούσε», είπε.

«Το θυμάμαι πολύ καλά. Μόλις είχα γυρίσει από την Κίνα και σκεφτόμουν: "Πώς θα μπορούσε η Κίνα να γίνει η επόμενη χώρα που θα κυριαρχήσει; Δεν έχουν καν κανονικές τουαλέτες"», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τραμπ έχει πολλές φορές μιλήσει για την «πολύ καλή σχέση» που έχει με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ (Xi Jinping). Στη σύνοδο κορυφής στην Ουάσινγκτον τον Σεπτέμβριο, οι δύο ηγέτες συζήτησαν από την τεχνητή νοημοσύνη έως το εμπόριο και τον πόλεμο στο Ιράν. Η Ζακαράια θα μπορούσε να βρεθεί στην Κίνα τον Νοέμβριο μαζί με τον Τραμπ για διεθνή σύνοδο κορυφής.

Γιατί αμφισβητείται η ιδιότητα της δικηγόρου της Κέιτι Ζακαράια;

Η 41χρονη διορίστηκε πρόσφατα από τον Τραμπ εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου και έχει ήδη δεχθεί επικρίσεις. Κατηγορείται ότι παρουσιάζεται ως δικηγόρος χωρίς τα ανάλογα προσόντα.

Η Ζακαράια παρουσιάζεται συχνά ως δικηγόρος, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο δίκτυο Fox News, για το οποίο εργάστηκε ως σύμβουλος. Δεν υπήρξε όμως καμία ένδειξη ότι πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις του δικηγορικού συλλόγου στις ΗΠΑ, μετά το πτυχίο νομικής από το πανεπιστήμιο Pepperdine στην Καλιφόρνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερωτηθείσα χθες από το συντηρητικό μέσο Real America's Voice, δήλωσε ότι είχε εγγραφεί για τις εξετάσεις, αλλά στη συνέχεια «αποσπάστηκε η προσοχή της». Επιβαρύνθηκε επίσης από τις υποχρεώσεις της μετακίνησής της στην Κίνα, όπου επρόκειτο να συναντήσει τον σύζυγό της.

Ελάχιστα γνωστή στο ευρύ κοινό, η Ζακαράια έκανε αισθητή την έλευσή της την Τρίτη. Η συνέντευξη Τύπου ήταν ασυνήθιστα σύντομη και απάντησε στις ερωτήσεις μόνο τριών επιλεγμένων δημοσιογράφων.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ