E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτή είναι η γυναίκα που ανάγκασε τον Σταύρο Θεοδωράκη να βγάλει το σακίδιο από την πλάτη του

Πώς αποχωρίστηκε το σήμα κατατεθέν του

Δημοσίευση 18/1/2015 | 00:00

Αυτή είναι η γυναίκα που ανάγκασε τον Σταύρο Θεοδωράκη να βγάλει το σακίδιο από την πλάτη του

Από την ώρα που δημιούργησε το Ποτάμι, έβαλε στον ώμο το αγαπημένο του σακίδιο και φορώντας τζιν παντελόνι και αθλητικά παπούτσια ξεκίνησε να ταξιδεύει ανά την Ελλάδα, με σκοπό να προωθήσει την καινούργια πολιτική φιλοσοφία του.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έγινε γνωστός με το σακίδιο. Και παρωδήθηκε γι' αυτό. Το σακίδιο που χρόνια χρησιμοποιούσε ως δημοσιογράφος στα ρεπορτάζ του έμελλε να γίνει το σήμα κατατεθέν του. Προκάλεσε ποικίλα σχόλια, καθώς σε κάποιους άρεσε και σε άλλους όχι. Με σπορ ντύσιμο, που συνδύαζε χρωματιστές μπλούζες, φούτερ, δερμάτινο μπουφάν και ενίοτε σανδάλια, ο Σταύρος άρχισε σιγά σιγά να ταράζει τα νερά στην πολιτική ζωή της χώρας.

Ωστόσο, το σακίδιο έφυγε από την πλάτη του μετά τις Ευρωεκλογές. Οι πληροφορίες λένε ότι ο άνθρωπος που τον τελευταίο καιρό επηρεάζει όσο κανένας άλλος τον Σταύρο Θεοδωράκη στα θέματα της εξωτερικής του εμφάνισης είναι η αδερφή του, Αλεξία Θεοδωράκη. Εκείνη του ζήτησε να αφήσει το σακίδιο και να αλλάξει λουκ.

Η πιο έντονη αλλαγή φάνηκε κατά την επίσκεψή του στο Μέγαρο Μαξίμου, στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου, οπότε πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά. Το σακίδιο έδωσε τη θέση του σε έναν μεγάλο δερμάτινο χαρτοφύλακα και το φούτερ σε ένα κομψό γκρι κοστούμι.

¶γνωστη στον πολύ κόσμο, η αδελφή του Σταύρου Θεοδωράκη είναι ενδυματολόγος, στον χώρο του λεγόμενου ποιοτικού θεάματος. Η ταλαντούχα σκηνογράφος και ενδυματολόγος γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε κλασική κιθάρα και θεωρία της μουσικής στο Απολλώνειο Ωδείο Αθηνών, και σχέδιο και ζωγραφική με τον ζωγράφο Γ. Μπουρναζάκη. Αφού ολοκλήρωσε τη φοίτησή της στο Μεταφραστικό Τμήμα του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, συνέχισε τις σπουδές της στη Βενετία και αποφοίτησε από το Τμήμα Σκηνογραφίας-Ενδυματολογίας της Ακαδημίας Καλών Τεχνών.

Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα εργάστηκε ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος στο θέατρο, την όπερα, το χοροθέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με τους Θοδωρή Γκόνη, Τάσο Ράντζο, Αλέξανδρο Ευκλείδη, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Δημήτρη Σκλάβο, Κλεώνη Φλέσσα, Τάκη Τουλιάτο, Δημήτρη Πιατά, Αγγελική Παπαδάτου, Στάθη Λιβαθινό και Παντελή Βούλγαρη. Έχει εργαστεί για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα Καβάλας, Σερρών, Αγρινίου και Κοζάνης, το Φεστιβάλ Αθηνών, την Όπερα Θεσσαλονίκης και την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Στον κινηματογράφο έχει εργαστεί σε ελληνικές και ξένες παραγωγές και σε δραματοποιημένα ιστορικά ντοκιμαντέρ. Επίσης, έχει διδάξει σκηνογραφία και ενδυματολογία σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο και ασχολείται επί σειρά ετών με τον εξατομικευμένο σχεδιασμό ενδυμάτων και τη διακόσμηση.

Η Αλεξία Θεοδωράκη προσφέρει τις ιδέες της σε θέματα που αφορούν τη δουλειά του επικεφαλής του Ποταμιού. Όπως, για παράδειγμα, το μπλογκ του δημοσιογράφου protagon.gr, στο οποίο η Αλεξία έχει επιμεληθεί το ντύσιμο όλων των πρωταγωνιστών-συνεργατών του αδελφού της, έτσι όπως παρουσιάζονται μέσα από μια κλασική θεατρική αυλαία, η οποία παραπέμπει σε... ιντερνετική παράσταση!

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ρωσία θα μπορούσε έως το 2029 να είναι σε θέση να επιτεθεί εναντίον χώρας‑μέλους του ΝΑΤΟ, λέει ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Κόσμος 25.11.2025
Η Ρωσία αν μη τι άλλο δημιουργεί για τον εαυτό της την επιλογή ενός πολέμου εναντίον του ΝΑΤΟ το αργότερο έως το 2029, δήλωσε ο Γιόχαν Βάντεφουλ

Θεσσαλονίκη: Σε φυλάκιση 4 ετών καταδικάστηκε διανομέας για τον θάνατο 50χρονου πεζού

Ελλάδα 25.11.2025
Ο 29χρονος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 5ετή κάθειρξη

Η Ουκρανία έχει συμφωνήσει με τα βασικά σημεία της πρότασης Τραμπ, λέει Αμερικανός αξιωματούχος

Κόσμος 25.11.2025
Νωρίτερα, ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας είχε κάνει, επίσης, λόγο για συμφωνία ΗΠΑ και Ουκρανίας στους βασικούς όρους του σχεδίου, στη διάρκεια των επαφών στη Γενεύη

Θεσσαλονίκη: 13χρονη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τους γονείς της

Ελλάδα 25.11.2025
Όπως κατέθεσε η ανήλικη, δεν ήταν η πρώτη φορά που οι γονείς άσκησαν βία εναντίον της

Ξεψύχησε λέγοντας το «Πάτερ Ημών» κλαίγοντας και παρακαλώντας για τη ζωή της η 75χρονη στη Σαλαμίνα

Ελλάδα 25.11.2025
Ο εθισμός της στον τζόγο, οι κάμερες και το αίμα στο αυτοκίνητο πρόδωσαν την 46χρονη που σκότωσε την πεθερά της στη Σαλαμίνα

Τουρκία: Έκρηξη στο δικαστικό μέγαρο της Σανλιούρφα ‑ Αναφορές για τραυματίες

Κόσμος 25.11.2025
Αγνωστη η αιτία που προκάλεσε την έκρηξη

Μπριζίτ Μπαρντό: Ξανά στο νοσοκομείο ‑ Νέο επεισόδιο της ασθένειας που αντιμετωπίζει

Κόσμος 25.11.2025
Η 91χρονη σταρ του γαλλικού σινεμά είχε νοσηλευτεί ξανά πριν από έναν μήνα

Συγκλονιστικό βίντεο για τις γυvαικoκτovίες: Θύματα «ζωντανεύουν» μέσω AI

Ελλάδα 25.11.2025
Με αφορμή τη 25η Νοεμβρίου, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Οργανισμός “Γίνε Ανθρωπος” δίνει μέσω AI φωνή στις ιστορίες γυναικών που δολοφονήθηκαν

Αυτό είναι το νέο άρμα των Τούρκων: Οι γείτονες ενισχύουν το οπλοστάσιό τους με τα πρώτα τεθωρακισμένα άρματα Altay T1

Κόσμος 25.11.2025
Τι σημαίνει αυτό για την ισορροπία ισχύος στην περιοχή και ποιο είναι το ενδιαφέρον για την Ελλάδα