ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χάος στη Γαλλία με τις μαθητικές κινητοποιήσεις – 170 μαθητές τραυματίστηκαν ‑ 2.000 προσαγωγές

Κλείνουν 400 σχολεία

 
Δημοσίευση 2/10/2026 | 09:12
Χάος στη Γαλλία με τις μαθητικές κινητοποιήσεις – 170 μαθητές τραυματίστηκαν ‑ 2.000 προσαγωγές
Alexander Zvir / Pexels

Σε ένταση βρίσκονται οι μαθητικές κινητοποιήσεις στη Γαλλία, οι οποίες τις τελευταίες ημέρες έχουν οδηγήσει σε σοβαρά επεισόδια και μαζικές συλλήψεις.

Σε ένταση βρίσκονται οι μαθητικές κινητοποιήσεις στη Γαλλία, οι οποίες τις τελευταίες ημέρες έχουν πάρει βίαιη τροπή, με επεισόδια σε αρκετές περιοχές της χώρας και μεγάλη κινητοποίηση των αρχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, πραγματοποιήθηκαν σχεδόν 2.000 προσαγωγές, από τις οποίες περίπου 1.800 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι περισσότεροι κατηγορούνται για άσκηση βίας, κυρίως κατά αστυνομικών.

Ιδιαίτερα μεγάλη είναι η αναστάτωση στον χώρο της εκπαίδευσης. Περίπου 400 σχολεία αναμένεται να παραμείνουν κλειστά και να λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση, ενώ 170 μαθητές και 65 εργαζόμενοι στην εκπαίδευση έχουν τραυματιστεί από την έναρξη των κινητοποιήσεων.

Η γαλλική κυβέρνηση κάνει λόγο για «αστικές ταραχές» και κατηγορεί τη ριζοσπαστική αριστερά ότι υποκινεί τη βία, την ώρα που το πολιτικό κλίμα στη χώρα γίνεται όλο και πιο τεταμένο ενόψει των προεδρικών εκλογών.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ