An error occurred on the server when processing the URL. Please contact the system administrator.

If you are the system administrator please click here to find out more about this error.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρεις επιθέσεις σε γραφεία της ΝΔ και στελεχών της σε Κυψέλη, Δάφνη και Μαρούσι

Στόχοι έγιναν τα πολιτικά γραφεία του Ανδρέα Λοβέρδου στη Δάφνη και του Νίκου Παπαθανάση στο Μαρούσι, καθώς και τα γραφεία της ΝΔ στην Κυψέλη

 
Δημοσίευση 28/9/2026 | 14:14
Τρεις επιθέσεις σε γραφεία της ΝΔ και στελεχών της σε Κυψέλη, Δάφνη και Μαρούσι

Τρεις επιθέσεις σε γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και στελεχών της σημειώθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο στην Αττική, με στόχους τα γραφεία του κόμματος στην Κυψέλη, το πολιτικό γραφείο του Ανδρέα Λοβέρδου στη Δάφνη και εκείνο του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση στο Μαρούσι.

Στην Κυψέλη, άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στα γραφεία της 6ης Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ, σπάζοντας τζάμια και ρίχνοντας μπογιές στην είσοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολούθησε επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Ανδρέα Λοβέρδου στη Δάφνη, όπου άγνωστοι πέταξαν κόκκινη μπογιά στην είσοδο και στους εξωτερικούς τοίχους του κτηρίου.

«Δεν τους φοβάμαι. Δεν με πτοούν. Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι αντιμέτωπος με επιθέσεις», ανέφερε ο Λοβέρδος σε ανάρτησή του, προσθέτοντας ότι τέτοιες ενέργειες τον κάνουν ακόμη πιο αποφασισμένο να συνεχίσει «τον αγώνα για όσα πιστεύει».

Ο Λοβέρδος διεκδικεί βουλευτική έδρα με τη Νέα Δημοκρατία στον Νότιο Τομέα της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρίτος στόχος έγινε τα ξημερώματα το πολιτικό γραφείο του Νίκου Παπαθανάση στο Μαρούσι, όπου άγνωστοι έριξαν μπογιές.

Ο αναπληρωτής υπουργός καταδίκασε την επίθεση, τονίζοντας ότι η πολιτική διαφωνία και η κριτική έχουν θέση στη δημοκρατία, όχι όμως ο εκφοβισμός και οι καταστροφές.

«Θα συνεχίσω να ακούω όλες και όλους, να απαντώ στην κριτική με επιχειρήματα και να υπηρετώ όλους τους πολίτες», ανέφερε, προσθέτοντας ότι συνεχίζει τη δουλειά του «με ψυχραιμία, θεσμικότητα και αποφασιστικότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία συνέδεσε τα τρία περιστατικά, επισημαίνοντας ότι η επίθεση στο γραφείο Παπαθανάση ήταν η τρίτη μέσα σε ένα 24ωρο.

Σε ανακοίνωσή της χαρακτήρισε τους δράστες «θρασύδειλους τραμπούκους» και τόνισε ότι τέτοιες ενέργειες δεν πρόκειται να εκφοβίσουν ούτε να φιμώσουν το κόμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ματαιοπονούν, γιατί ούτε τους φοβόμαστε, ούτε πρόκειται να τους φοβηθούμε», ανέφερε η ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι κάθε τέτοια επίθεση έχει το αντίθετο αποτέλεσμα και συσπειρώνει ακόμη περισσότερο τα μέλη και τα στελέχη της.

Το κόμμα εξέφρασε παράλληλα την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών και κάλεσε εκ νέου τα υπόλοιπα κόμματα να καταδικάσουν τις επιθέσεις.

«Θα το πράξουν ή θα συνεχίσουν να κλείνουν το μάτι στους τραμπούκους σιωπώντας;», ανέφερε στο τέλος της ανακοίνωσής της.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας 

Οι επιθέσεις των θρασύδειλων τραμπούκων κατά της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζονται. Τις πρώτες πρωινές ώρες, στόχος έγινε το πολιτικό γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών Νίκου Παπαθανάση στο Μαρούσι. Ήταν η τρίτη επίθεση το τελευταίο 24ωρο, μετά τα γραφεία της 6ης Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στην Κυψέλη και το πολιτικό γραφείο του Ανδρέα Λοβέρδου στη Δάφνη.

Για ακόμα μια φορά τους λέμε ότι ματαιοπονούν, γιατί ούτε τους φοβόμαστε, ούτε πρόκειται να τους φοβηθούμε. Κάθε τέτοια επίθεση πετυχαίνει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Μας συσπειρώνει ακόμα περισσότερο απέναντι σε όσους αφελώς πιστεύουν ότι η βία μπορεί να φιμώσει τις ιδέες, τις αρχές και τις αξίες της Παράταξής μας.

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία ότι θα εντοπίσει άμεσα τους δράστες.

Και καλούμε, εκ νέου, όλα τα κόμματα να καταδικάσουν τις επιθέσεις κατά της Νέας Δημοκρατίας. Θα το πράξουν ή θα συνεχίσουν να κλείνουν το μάτι στους τραμπούκους σιωπώντας;

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ