ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«13 χρόνια Εξαρχειώτης»: Διήμερο φεστιβάλ στις 17 & 18 Οκτωβρίου στο AN Club

Δύο ημέρες με ροκ, blues, gothic και metal ήχους στο ιστορικό club των Εξαρχείων, με τον Δημήτρη Μητσοτάκη και δεκάδες συγκροτήματα στη σκηνή.

 
Δημοσίευση 8/9/2026 | 17:28
«13 χρόνια Εξαρχειώτης»: Διήμερο φεστιβάλ στις 17 & 18 Οκτωβρίου στο AN Club
Δελτίο Τύπου

Το ιστορικό AN Club υποδέχεται στις 17 και 18 Οκτωβρίου το διήμερο φεστιβάλ «13 χρόνια Εξαρχειώτης», μια γιορτή για τα δεκατρία χρόνια του θεσμού που έχει αφήσει το δικό του μουσικό στίγμα στην πόλη. Στο πρώτο βράδυ κορυφαία εμφάνιση θα δώσει ο Δημήτρης Μητσοτάκης, ενώ ακολουθούν οι The Big Nose Attack, ΕΓΩ, Pulsating Radiostars, Αστικά Καβούκια, Αποκαλύπτω και ο guest Stavros EX (Deus Ex Machina). Τη δεύτερη ημέρα τη σκυτάλη παίρνουν οι The Black Capes, Black Stone Machine, Desert near the End, Ganzi Gun, Rollin' Dice και No Name Dogs, με guests τους Argy και Andreas Lagios των Nightstalker. Τα εισιτήρια διατίθενται προς 12€ ανά ημέρα μέσω more.com.

Το φεστιβάλ «13 χρόνια Εξαρχειώτης» επιστρέφει φέτος με διευρυμένη διάρκεια, καθώς για πρώτη φορά διοργανώνεται σε δύο ημέρες, στο ιστορικό AN Club. Η επέτειος έρχεται μετά το ξεχωριστό αποτύπωμα που άφησε η γιορτή των 10 χρόνων του θεσμού, ο οποίος συνεχίζει να λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για την underground μουσική σκηνή της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 17 Οκτωβρίου και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, με ξεχωριστό πρόγραμμα καλλιτεχνών κάθε βράδυ και τιμή εισιτηρίου 12€ ανά ημέρα.

Day 1 – Σάββατο 17 Οκτωβρίου

Επικεφαλής της πρώτης βραδιάς είναι ο Δημήτρης Μητσοτάκης, με τρεις δεκαετίες παρουσίας στη μουσική σκηνή και 14 δισκογραφικά άλμπουμ στο ενεργητικό του. Στη συναυλία θα παρουσιάσει τραγούδια από όλη τη μουσική του διαδρομή, από τους Ενδελέχεια μέχρι τα πρόσφατα ψηφιακά του σινγκλ, πλαισιωμένος από τους μουσικούς Οδυσσέα Τζιρίτα, Δημήτρη Κοσκινά, Παντελή Πέτρου και Γιώργο Κανακίδη.

Μαζί του στη σκηνή θα βρεθούν οι The Big Nose Attack, ροκ συγκρότημα με blues επιρροές και ενεργό διεθνές πρόγραμμα εμφανίσεων, οι ΕΓΩ με τον performer Δημήτρη Καλαντζή, οι Pulsating Radiostars με ήχο εμπνευσμένο από το rock 'n' roll των '70s, τα Αστικά Καβούκια με καυστικό και θεατρικό στίχο, καθώς και οι Αποκαλύπτω, νέο σχήμα που θα παρουσιάσει live τον πρώτο του δίσκο «Αυτό...» (2025). Special guest της βραδιάς θα είναι ο Stavros EX, γνωστός από τους Deus Ex Machina.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Day 2 – Κυριακή 18 Οκτωβρίου

Τη δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ ανοίγουν οι The Black Capes, πρεσβευτές της ελληνικής gothic rock σκηνής στο εξωτερικό, με τρία άλμπουμ κυκλοφορημένα από τη γερμανική darkTunes. Ακολουθούν οι Black Stone Machine, που συνδυάζουν σκληρό ήχο με blues και country rock στοιχεία και ετοιμάζουν το δεύτερο LP τους για κυκλοφορία το 2026, καθώς και οι Desert near the End, με πρόσφατο άλμπουμ το «Tides of Time» (Theogonia Records, 2024).

Στη σκηνή θα ανέβουν επίσης οι Ganzi Gun, με πρόσφατη παρουσία σε φεστιβάλ όπως το Rockwave και το Masters of Rock Festival στην Τσεχία, οι Rollin' Dice, που ετοιμάζουν το τρίτο τους full-length album, και οι No Name Dogs, με νέο EP «Playground» (26/9/25). Special guests της βραδιάς θα είναι οι Argy και Andreas Lagios των θρυλικών Nightstalker.

Εισιτήρια

Τα εισιτήρια διατίθενται σε προπώληση προς 12€ για κάθε ημέρα, μέσω της πλατφόρμας more.com:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Day 1 (17/10): Αγορά εισιτηρίων
Day 2 (18/10): Αγορά εισιτηρίων



ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ