ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σεισμός στο Αιτωλικό: Δεύτερη δόνηση μέσα σε 24 ώρες

Το επίκεντρο εντοπίστηκε 8 χιλιόμετρα βόρεια του Αιτωλικού, με εστιακό βάθος 20,7 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Από το NEWSROOM 
Δημοσίευση 8/9/2026 | 11:02
Σεισμός στο Αιτωλικό: Δεύτερη δόνηση μέσα σε 24 ώρες
Z22 / Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Νέος σεισμός 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο Αιτωλικό, μία ημέρα μετά από δόνηση 3,7 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Αισθητή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου στο Αιτωλικό, λίγες ώρες μετά από προηγούμενο σεισμό στην ίδια περιοχή. Η κίνηση του εδάφους έγινε αισθητή από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 8 χιλιόμετρα βόρεια του Αιτωλικού, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 20,7 χιλιόμετρα.

Την προηγούμενη ημέρα, τη Δευτέρα, είχε καταγραφεί σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 Ρίχτερ με επίκεντρο και πάλι το Αιτωλικό, γεγονός που δείχνει αυξημένη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ