Επιβατικό πλοίο αναποδογύρισε ανοιχτά της Κερύνειας στα κατεχόμενα το μεσημέρι της Κυριακής, λίγο μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι, με 279 επιβάτες εν πλω και αναφορές για τραυματίες.
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτά της Κερύνειας, στα κατεχόμενα, όπου επιβατικό πλοίο αναποδογύρισε το μεσημέρι της Κυριακής, λίγο μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 279 άτομα.
Όπως αναφέρει το philenews.com, πρόκειται για το επιβατηγό Express, ιδιοκτησίας της εταιρείας Filo Jet. Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα Kıbrıs Postası, το περιστατικό σημειώθηκε περίπου τρία μίλια ανοικτά της Κερύνειας.
Υπάρχουν τραυματίες από το ναυάγιο στην Κερύνεια;
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν αναφορές για τραυματίες, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός τους ούτε η σοβαρότητα της κατάστασής τους.
Ασθενοφόρα των κατοχικών αρχών έχουν τεθεί σε ετοιμότητα για την παραλαβή και τη μεταφορά των διασωθέντων στα κοντινότερα νοσοκομεία.
Ήταν κατάλληλο για ναυσιπλοΐα το σκάφος;
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο για καταμαράν, ενώ διατυπώθηκαν ισχυρισμοί ότι το υλικό κατασκευής του σκάφους ενδεχομένως να μην ήταν κατάλληλο για χρήση στη ναυσιπλοΐα.
Αναφέρεται επίσης ότι το πλοίο ήταν παλαιό και ότι η κατασκευή από υαλοβάμβακα υπέστη σοβαρή ζημιά, με αποτέλεσμα να κοπεί γρήγορα στα δύο.





Πάσχα
Eurovision
Summer
Xmas
