ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φωτιά σε φέριμποτ στο Μπαλί: Αγωνία για τους 114 επιβαίνοντες – Δείτε βίντεο

Πάνω από 100 άνθρωποι σώθηκαν εσπευσμένα με τη βοήθεια πολεμικού πλοίου και διπλανού φέρι, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς σε πλοίο ανοικτά της Ινδονησίας.

 
Δημοσίευση 12/8/2026 | 08:36
Φωτιά σε φέριμποτ στο Μπαλί: Αγωνία για τους 114 επιβαίνοντες – Δείτε βίντεο
RadioElshinta x

Φέριμποτ με 114 επιβάτες τυλίχθηκε στις φλόγες στα ανοικτά του Μπαλί, αναγκάζοντας τις αρχές σε επιχείρηση διάσωσης. Οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε σκάφος του πολεμικού ναυτικού και σε άλλο πλοίο, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Δραματικές στιγμές βίωσαν τα ξημερώματα οι επιβάτες φέριμποτ που έπλεε στα ανοικτά του ινδονησιακού νησιού Μπαλί, όταν το πλοίο τυλίχθηκε στις φλόγες. Σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες διάσωσης, περισσότεροι από 100 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν εσπευσμένα από το σκάφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πορθμείο KM Putri Yasmin είχε αναχωρήσει από την Πανταγκμπάι του Μπαλί με προορισμό τη Λέμπαρ, στη Λόμποκ, στην επαρχία Δυτική Νούσα Τενγκάρα, όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, τις πρώτες πρωινές ώρες.

Επιχείρηση διάσωσης στα ανοικτά του Μπαλί

Οι επιβάτες του πλοίου μεταφέρθηκαν άμεσα σε σκάφος του πολεμικού ναυτικού και σε παραπλέον φέρι, όπως ανέφερε ο Μουχάμαντ Χαριγιάντι, επικεφαλής της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης της Ματάραμ, στη νήσο Λόμποκ.

«Μέχρι στιγμής, δεν λάβαμε καμιά πληροφορία για θύμα», δήλωσε ο αξιωματικός στο τηλεοπτικό δίκτυο Metro.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στο σκάφος επέβαιναν 114 άνθρωποι, αριθμός που ωστόσο τελεί υπό επαλήθευση. Πλοία της υπηρεσίας διάσωσης παραμένουν στην περιοχή, ενώ ελικόπτερο πραγματοποιεί πτήσεις αναγνώρισης και συντονισμού των επιχειρήσεων.

Συχνά τα ναυτικά δυστυχήματα στην Ινδονησία

Τα ναυτικά δυστυχήματα αποτελούν συχνό φαινόμενο στην Ινδονησία, ένα αρχιπέλαγος με περισσότερα από 17.000 νησιά, μεγάλα και μικρά, τα οποία συνδέονται κυρίως ακτοπλοϊκά. Οι συχνά ανεπαρκείς κανονισμοί ασφαλείας και οι απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες αυξάνουν τον κίνδυνο τέτοιων περιστατικών.

Στις αρχές του μήνα, πυρκαγιά σε πορθμείο ανοικτά της νήσου Ιάβας είχε στοιχίσει τη ζωή σε πέντε ανθρώπους, ενώ άλλοι 230 επιβαίνοντες στο σκάφος κατόρθωσαν να διασωθούν. Στα μέσα Ιουλίου, πάνω από 70 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε ναυάγιο κοντά στη μικρή νήσο Σελάγιαρ, νότια της Κελέβης.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ