ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έστησαν αναψυκτήριo σε προστατευόμενη παραλία ‑ Συνελήφθησαν από το Λιμενικό

Τρεις προσαγωγές από τις αρχές του Λιμενικού – Η παραλία ανήκει στην προστατευόμενη ζώνη του ευρωπαϊκού οικολογικού δικτύου Natura 2000

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 
Δημοσίευση 29/7/2026 | 17:40

Έστησαν αναψυκτήριo σε προστατευόμενη παραλία ‑ Συνελήφθησαν από το Λιμενικό
Daciana Cristina Visan / Pexels

Τρία άτομα συνελήφθησαν από τις λιμενικές αρχές, έπειτα από τον εντοπισμό φορτηγίδας που λειτουργούσε ως πλωτό αναψυκτήριο στα θαλάσσια ύδατα κοντά στην παραλία «Ιταλίδα», νοτιοανατολικά του Κουφονησίου — μια περιοχή ενταγμένη στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο Natura 2000.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, τις πρωινές ώρες της Τρίτης η Λιμενική Αρχή Νάξου έλαβε πληροφορίες για την παράτυπη παρουσία της φορτηγίδας στην περιοχή. Στο σημείο κατευθύνθηκαν άμεσα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι επί της φορτηγίδας βρίσκονταν τρία άτομα, τα οποία συνελήφθησαν αυτόφωρα για παράβαση του Ν. 1650/1986 περί προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς η εν λόγω παραλία είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000.

Κατάσχεση της φορτηγίδας και αναζήτηση ιδιοκτήτη

Το Λιμεναρχείο Νάξου, που διενεργεί την προανάκριση, βρίσκεται σε αναζήτηση του ιδιοκτήτη της φορτηγίδας στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Παράλληλα, με εντολή της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, το πλωτό μέσο κατασχέθηκε και μεταφέρθηκε υπό συνοδεία περιπολικού σκάφους του Λιμενικού στο λιμάνι του Καλαντού Νάξου.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ