Ποια είναι η Ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφος που άφησε τον Αντετοκούνμπο να μιλήσει ελληνικά στη συνέντευξη Τύπου
Η Trish Christakis του NBC 6 έκανε ερώτηση στα ελληνικά στην παρουσίαση του Greek Freak από τους Μαϊάμι Χιτ, με τον Γιάννη να αστειεύεται πως «της είπε ότι δεν τη συμπαθεί».
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/7/2026 | 16:44

Η Ελληνοαμερικανίδα ρεπόρτερ Trish Christakis έγινε γνωστή στο ελληνικό κοινό όταν ρώτησε τον Αντετοκούνμπο στα ελληνικά στην παρουσίασή του από τους Μαϊάμι Χιτ — οπαδός του Ολυμπιακού και θαυμάστρια του Μέσι.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πλέον ο νέος μεγάλος αστέρας στο αθλητικό «σύμπαν» του Μαϊάμι. Στην πόλη του Λιονέλ Μέσι, προστέθηκε ο Έλληνας σταρ του NBA, που παρουσιάστηκε επίσημα από τους Μαϊάμι Χιτ και φιλοδοξεί να φτάσει πολύ ψηλά φορώντας τη φανέλα με το νούμερο «7».
Μια από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές της παρουσίασης ήταν όταν η Ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφος Trish Christakis του έκανε ερώτηση στα ελληνικά, καλώντας τον να απαντήσει στη γλώσσα που επιθυμεί. Εκείνος μίλησε αυθόρμητα στα ελληνικά, εξηγώντας γιατί επέλεξε τους Χιτ — και όταν τελείωσε, συνειδητοποιώντας πως κανείς άλλος στην αίθουσα δεν είχε καταλάβει τίποτα, αστειεύτηκε στα αγγλικά: «Μόλις της είπα ότι δεν τη συμπαθώ», προκαλώντας γέλια από όλους.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η ερώτηση στα ελληνικά και η απάντηση του Αντετοκούνμπο
Ο Greek Freak στάθηκε στην παρουσία του Μπαμ Αντεμπάγιο και του προπονητή Έρικ Σπόελστρα, αλλά και στην ίδια την πόλη του Μαϊάμι, την οποία χαρακτήρισε ζεστή και φιλική. Ανέφερε επίσης ότι έχει οικογένεια που ζει εκεί εδώ και χρόνια, και ότι εκεί γνώρισε τη σύζυγό του, Μαράια.
Αναλυτικά, η δήλωσή του στα ελληνικά: «Πιστεύω πως η καινούργια σεζόν θα είναι σίγουρα δύσκολη. Οποιαδήποτε NBA σεζόν παίζεις με 82 παιχνίδια δεν είναι εύκολο. Είναι μακρύ το ταξίδι, είμαι ενθουσιασμένος που έχω έναν παίκτη σαν τον Μπαμ δίπλα μου που θα με στηρίζει. Σίγουρα, όταν κοιτάς τον πάγκο και βλέπεις έναν έμπειρο προπονητή σαν τον Έρικ Σπόελστρα, κάνει τη δουλειά σου πολύ πιο εύκολη. Το Μαϊάμι μου αρέσει γιατί είναι πολύ οικογενειακή και φιλική πόλη. Γνώρισε τη γυναίκα μου. Είναι μία ζεστή πόλη και είναι καλό για εμένα όσο μεγαλώνω σε ηλικία. Για αυτό διάλεξα το Μαϊάμι».
Miami got a lot more Greek today! Welcome to Miami, Giannis 🇬🇷🔥 @Giannis_An34 pic.twitter.com/JtIjVWJWmO
— Trish Christakis (@TrishChristakis) July 17, 2026
Ποια είναι η Trish Christakis
Μεγαλωμένη στο Σικάγο, η Christakis ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Illinois Urbana-Champaign με ειδίκευση στη δημοσιογραφία. Έχει εδραιώσει τη θέση της στο χώρο του NBA, κάνοντας αισθητή την παρουσία της από την κάλυψη του αγώνα Μαϊάμι Χιτ - Λος Άντζελες Λέικερς το 2023.
Η 32χρονη δημοσιογράφος εντάχθηκε στο CBS News Miami τον Φεβρουάριο του 2022, καλύπτοντας μεγάλα αθλητικά γεγονότα όπως το NBA, το NHL, το κολεγιακό μπάσκετ και το MLB. Εδώ και μερικούς μήνες ανήκει στο δυναμικό του NBC 6 South Florida.
Στο ρεπορτάζ της συμπεριλαμβάνονται οι αγώνες των Μαϊάμι Χιτ στο NBA, των Μαϊάμι Ντόλφινς στο NFL και της Ίντερ Μαϊάμι στο MLS, ενώ έχει καλύψει σημαντικά γεγονότα όπως το Stanley Cup και το κολεγιακό τουρνουά NCAA March Madness. Ήταν επίσης παρούσα στους τελικούς του NBA.
Η Trish λατρεύει να παίζει ποδόσφαιρο στον ελεύθερο χρόνο της και αστειεύεται ότι είναι «wannabe επιθετικός της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ».
Η αγάπη για τον Μέσι και ο Ολυμπιακός
«Το να παίζω ποδόσφαιρο όλη μου τη ζωή και να γίνω επαγγελματίας ήταν πάντα το μεγαλύτερο όνειρό μου. Αλλά το να πληρώνομαι για να καλύπτω την καριέρα του Μέσι, είναι περισσότερο από αυτό που μπορούσα να φανταστώ», έχει πει χαρακτηριστικά η ίδια, θεωρώντας τον Αργεντινό τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών.
Σε ανάρτησή της, η Christakis είχε αποκαλύψει ότι υποστηρίζει τον Ολυμπιακό όσον αφορά τις ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες. Εκτός γηπέδου, απολαμβάνει τη γυμναστική, τις δραστηριότητες στο νερό, ασχολείται ενεργά με εθελοντική εργασία σε καταφύγια ζώων και επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα για διακοπές.






