E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σαντορίνη: Τελεσίγραφο ξενοδόχων στην Trivago ‑ «Πληρώστε καμπάνια προβολής ή πάμε δικαστικά»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, Αντώνη Παγώνη, η Trivago θα πρέπει να προχωρήσει με δικά της έξοδα σε μία ακριβή διαφημιστική καμπάνια για το νησί

Δημοσίευση 9/7/2026 | 11:09

Σαντορίνη: Τελεσίγραφο ξενοδόχων στην Trivago ‑ «Πληρώστε καμπάνια προβολής ή πάμε δικαστικά»
Ushindi Namegabe / Pexels

Σε συμφωνία, προκειμένου να ξεκινήσει συνεργασία, στο πλαίσιο της οποίας να γίνει διαφημιστική προβολή της Σαντορίνης, κατέληξαν ο δήμος του νησιού με την παγκόσμια μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης τιμών για καταλύματα Trivago. Όπως είπε στο ethnos.gr η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και της Τουριστικής Επιτροπής Σαντορίνης, Γεωργία Νομικού, οι λεπτομέρειες της συνεργασίας βρίσκονται υπό καθορισμό και οι δύο πλευρές πολύ άμεσα θα καταλήξουν σε αυτές.

Η επαφή μεταξύ Δήμου Σαντορίνης και Trivago έγινε μετά το δυσφημιστικό βίντεο ΑΙ της τελευταίας για τη Σαντορίνη, με το οποίο ουσιαστικά κάλεσε τους τουρίστες να μην επισκεφθούν το νησί, με το πρόσχημα ότι έχει... πάρα πολλούς επισκέπτες.

Από την πλευρά της η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης είναι αποφασισμένη να μην κάνει… σπιθαμή πίσω από το αίτημά της, το οποίο είναι η Trivago να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να προχωρήσει με δικά της έξοδα σε μία ακριβή διαφημιστική καμπάνια για τη Σαντορίνη, προκειμένου να θεωρηθεί λήξαν το μείζον θέμα που προέκυψε με το δυσφημιστικό βίντεο.

Μιλώντας στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης (ΕΞΣ), Αντώνης Παγώνης τονίζει ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσει η Ένωση σε κατά μέτωπο επίθεση με νομικά μέσα εναντίον της Trivago και μάλιστα έχει ήδη ανατεθεί η υπόθεση σε μεγάλο νομικό γραφείο που έχει έδρα το Βέλγιο. Η νομική οδός θα ακολουθηθεί, σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτό από την Trivago το αίτημα των ξενοδόχων, το οποίο θα τεθεί σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία θα γίνει στις 4:30 το απόγευμα της Πέμπτης 9 Ιουλίου.

«Προσπαθούμε να διαφυλάξουμε το brand name του νησιού μας»

Ειδικότερα και σύμφωνα με την κ. Νομικού, η συμφωνία μεταξύ Δήμου Σαντορίνης και Trivago έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας του πρώτου να διαφυλαχθεί το brand name του νησιού.

«Μια οποιαδήποτε δυσφήμιση του νησιού μας αφορά όλους. Τους ξενοδόχους και τους υπόλοιπους επιχειρηματίες του τουρισμού στο νομικό της σκέλος, τον δήμο στο σκέλος της φήμης του προορισμού και στο πλαίσιο αυτό προσπαθούμε να διαφυλάξουμε το brand name του νησιού μας. Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται να δυσφημιστεί η Σαντορίνη. Θυμίζω το βίντεο ΑΙ που κυκλοφόρησε και το οποίο την περίοδο των σεισμών έδειχνε το ηφαίστειο να εκρήγνυται. Δυστυχώς, αντίστοιχες προσπάθειες δυσφήμισης γίνονται και σε βάρος άλλων νησιών με δυνατό όνομα, όπως η Μύκονος», λέει στο ethnos.gr η κ. Νομικού.

Κατά την ίδια, ο Δήμος Σαντορίνης αντιλήφθηκε το θέμα με το επίμαχο βίντεο της Trivago στις 29 Ιουνίου και την 1η Ιουλίου ο δήμαρχος έστειλε επιστολή στην εταιρεία.

«Εγώ προσωπικά έφερα το θέμα σε προσυνεδρίαση και αμέσως μετά ξεκίνησε σειρά αντιδράσεων από τον Δήμο Σαντορίνης. Στη συνέχεια προχωρήσαμε σε τηλεδιάσκεψη με την Trivago και αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε συνεργασία οι δύο πλευρές, ώστε να ξεκινήσει διαφημιστική καμπάνια και να βγει κάτι θετικό για το νησί μας. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας βρίσκονται υπό καθορισμό από αμφότερες τις πλευρές και αυτό θα ολοκληρωθεί άμεσα», σημειώνει η κ. Νομικού.

Σε ό,τι αφορά τις εντονότατες αντιδράσεις των ξενοδόχων σε βάρος της Trivago για το επίμαχο βίντεο και το αίτημα τους να προχωρήσει με έξοδά της η εταιρεία σε ακριβή διαφημιστική προβολή της Σαντορίνης, η ίδια τονίζει ότι «είναι καλοδεχούμενη οποιαδήποτε ενέργεια από οποιαδήποτε επαγγελματικό φορέα, η οποία θα βοηθήσει στο να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα για το νησί μας».

Ξενοδόχοι: Ανταποδοτική καμπάνια αλλιώς νομικά μέσα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, η Trivago, χωρίς να υπάρξει κανένας λόγος, χρησιμοποίησε αρνητικά τη Σαντορίνη, για να διαφημίσει τη Μήλο.

«Είναι πάγια τακτική το τελευταίο διάστημα να κατηγορούν έναν πολύ δημοφιλή τουριστικό προορισμό, για να προβάλλουν έναν άλλον. Μέλος του διοικητικού συμβουλίου μας είδε πολύ άμεσα το ΑΙ βίντεο της Trivago και μας ενημέρωσε όλους. Αμέσως στείλαμε επιστολή και το βίντεο κατέβηκε μέσα σε μισή ώρα, χωρίς, ευτυχώς, να προκαλέσει κάποια ζημιά στον τουρισμό του νησιού μας», λέει στο ethnos.gr ο κ. Παγώνης.

Ο ίδιος σημειώνει ότι, προκειμένου το θέμα να θεωρηθεί λήξαν, θα πρέπει η Trivago να προχωρήσει με δικά της έξοδα σε ακριβή καμπάνια προβολής της Σαντορίνης. Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο από την πλευρά της εταιρείας, Η ΕΞΣ θα κινηθεί με νομικά μέσα.

«Διάθεση να πέσουν οι τόνοι φαίνεται ότι υπάρχει από την πλευρά της Trivago, όμως, το ζήτημα είναι να δώσουν λεφτά για την καμπάνια. Έχει πάρει η εταιρεία πάρα πολλά χρήματα από όλους τους συναδέλφους, οι οποίοι είμαστε πελάτες της και η καμπάνια πρέπει να είναι πολυτελής και ανταποδοτική. Εμείς δεν πρόκειται να αρκεστούμε σε μία συγνώμη και ελπίζω το ίδιο να κάνει και ο Δήμος Σαντορίνης. Έχουμε ήδη μιλήσει για το ζήτημα με δικηγορικό γραφείο του Βελγίου. Πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη», τονίζει ο κ. Παγώνης.

Τέλος, ο ίδιος σημειώνει ότι και στο παρελθόν έχουν γίνει αντίστοιχες δυσφημιστικές προσπάθειες σε βάρος της Σαντορίνης και για το λόγο αυτό η ΕΞΣ έχει προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής, η οποία να αντιμετωπίζει τέτοια ζητήματα.

«Δεν θα αφήσουμε σε χλωρό κλαρί τον οποιοδήποτε προσπαθεί να δυσφημίσει το νησί μας. Εμείς δεν θέλουμε να καλυφθεί τίποτα το αρνητικό. Αυτό που θέλουμε, είναι να λέγεται η αλήθεια. Η Σαντορίνη δέχεται κάθε χρόνο τρία εκατομμύρια τουρίστες, το οποίο αντιστοιχεί στο 8%-10% του ελληνικού τουρισμού. Το νησί πρέπει να προσεχθεί και σε αυτό πρέπει να βοηθήσει και η Πολιτεία σε διάφορους τομείς. Να κάνει, για παράδειγμα, λιμενικά έργα και άλλες υποδομές», υποστηρίζει ο κ. Παγώνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρέθηκε το κινητό της αγνοούμενης Κινέζας στο κέντρο της Αθήνας, το ενεργοποίησε ένας άνδρας από την Αλβανία

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Οι αστυνομικοί πήραν τη συσκευή προκειμένου να την εξετάσουν - Οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας βρίσκονται σε εξέλιξη

Τι ώρα ανακοινώνονται οι βάσεις για τις Πανελλήνιες: Οι εκτιμήσεις για όλα τα πεδία

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, οι υποψήφιοι θα μάθουν σε ποια σχολή εισάγονται

Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι υπέρ της επιστροφής

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Ο Αντι Μπέρναμ έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών, ωστόσο το νομικό και πολιτικό πλαίσιο παραμένει πολύπλοκο.

Ο Μαδούρο θα βρεθεί ξανά σήμερα στο δικαστήριο – Το χρονοδιάγραμμα της δίκης του στις ΗΠΑ

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Ο ανατραπείς πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγορείται για ναρκωτρομοκρατία και διακίνηση κοκαΐνης

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ανέβηκε σε σκάφος οικογένειας στην Κρήτη ‑ δείτε τι έκανε όταν το παιδί είπε «Ολυμπιακός»

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Ο Ισπανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού απόλαυσε τις διακοπές του στην Κρήτη με χιούμορ, ανεβαίνοντας σε σκάφος και κάνοντας πλάκα σε παιδιά για το ποια ομάδα υποστηρίζουν.

Η Ντόρτμουντ είναι έτοιμη να αποκτήσει τον Καρέτσα με συμβόλαιο έως και το 2031

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Ο Έλληνας διεθνής είναι μια ανάσα από τους Βεστφαλούς, με τη Μίλαν να προσπαθεί να αλλάξει τα δεδομένα

Πειραιάς: Γιατί υπήρξε διαρροή υγραερίου σε κλειστό βενζινάδικο – Το σκοτεινό ιστορικό του

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Το πρατήριο είχε δεχτεί βομβιστική επίθεση το 2024 και σφραγίστηκε λόγω παρατυπιών, ενώ φερόταν να συνδέεται με δολοφονηθέν πρόσωπο της νύχτας.

Φωτιές στην Καλαβρία: Οι εμπρηστές έδεναν υφάσματα σε γάτες και τους έβαζαν φωτιά

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Ιταλοί ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων κατήγγειλαν πράξεις άνευ προηγουμένου βαρβαρότητας, με αμοιβή 1.000 ευρώ για όποιον οδηγήσει στον εντοπισμό των δραστών.

Αλλάζει ο καιρός: Έρχεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Τι είναι οι άνεμοι τύπου foehn που «εκτινάσσουν» θερμοκρασία και πότε αναμένεται πτώση έως και 10 βαθμών - Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλια

Πανσέληνος Ιουλίου 2026: Πότε θα εμφανιστεί το «Φεγγάρι του Κόκκινου Ελαφιού»

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Η προέλευση της ονομασίας της πανσελήνου του Ιουλίου – Τι φταίει για το μέγεθος και την πορτοκαλί απόχρωσή της

«Φέρτε φίλους στο Ντουμπάι και κερδίστε» – Το εμιράτο μοιράζει 700 ευρώ σε κατοίκους που προσκαλούν τουρίστες

Κόσμος 22.07.2026
Η κυβέρνηση διοχετεύει χρήματα για να στηρίξει τις επιχειρήσεις που έχουν δεχτεί το πλήγμα του πολέμου