Φωτιά στα Σπάτα – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με δεκάδες πυροσβέστες, αεροσκάφη και ελικόπτερα στην Αττική.
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/6/2026 | 15:56

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στα Σπάτα Αττικής, προκαλώντας άμεσο συναγερμό στην Πυροσβεστική με μεγάλες επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Ιουνίου στα Σπάτα Αττικής, σηκώνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Άμεσα κινητοποιήθηκαν μεγάλες δυνάμεις τόσο από το έδαφος όσο και από αέρος.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που εκδόθηκε, η επιχείρηση κατάσβεσης βρίσκεται σε εξέλιξη με εντατικούς ρυθμούς.
Οι δυνάμεις που επιχειρούν
Στο σημείο έχουν αναπτυχθεί 45 πυροσβέστες μαζί με δύο ομάδες πεζοπόρων της 1ης ΕΜΟΔΕ. Στην επιχείρηση συμμετέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.
Από αέρος, ρίψεις νερού πραγματοποιούν τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, ενισχύοντας σημαντικά την επίγεια προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς.
Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα Σπάτα
Σύμφωνα με ενημέρωση, η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε στην οδό Ρεθύμνης, από το ύψος της Επαρχιακής Οδού Παιανίας - Σπάτων, στην περιοχή των Σπάτων, προκειμένου να διευκολυνθεί η αντιμετώπιση του περιστατικού.
Παράλληλα, σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, συνεχίστηκε η διακοπή κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Δημάρχου Χρήστου Μπέκα και Βασιλέως Παύλου στα Σπάτα.
Οι αρχές παραμένουν στο σημείο και συνιστούν στους οδηγούς να αποφεύγουν τις συγκεκριμένες οδικές αρτηρίες και να ακολουθούν τις υποδείξεις της Τροχαίας.
Οι οδηγοί καλούνται να αποφεύγουν την περιοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, καθώς η κυκλοφορία θα παραμείνει περιορισμένη μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες ασφαλείας.






