E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δημοσκόπηση Pulse: Πρώτη η Νέα Δημοκρατία – Δεύτερος ο Τσίπρας και το θρίλερ για την τρίτη θέση ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Καρυστιανού

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δημοσίευση 2/6/2026 | 20:51

Δημοσκόπηση Pulse: Πρώτη η Νέα Δημοκρατία – Δεύτερος ο Τσίπρας και το θρίλερ για την τρίτη θέση ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Καρυστιανού

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα από τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, σύμφωνα με την οποία τα δύο νέα κόμματα κάνουν δυναμική είσοδο στο πολιτικό σκηνικό, αλλά η κυβέρνηση με πολύ γρήγορα αντανακλαστικά, συσπειρώθηκε και όχι μόνο διατήρησε τις δυνάμεις της, αλλά παρουσίασε και αύξηση κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα.

Σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου της Pulse, η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτη πολιτική δύναμη με ποσοστό 29,5%, παρουσιάζοντας αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα παρά τις πολιτικές ανακατατάξεις που έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο της αντιπολίτευσης, αλλά συγχρόνως και αύξηση από το 28% που συγκέντρωνε στην προηγούμενη δημοσκόπηση.

Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛΑΣ) εμφανίζεται να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στην εκτίμηση ψήφου με 15,5%, ενώ το απόλυτο θρίλερ διαφαίνεται για την τρίτη θέση. Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 11,5%, ενώ το κόμμα της κας Καρυστιανού, η Ελπίδα για τη Δημοκρατία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής στο 11%.

Σταθερό στην πέμπτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με ποσοστό στην εκτίμηση ψήφου στο 7%. Στον αντίποδα, η δημοσκόπηση καταγράφει σημαντικές απώλειες για δύο κόμματα που το προηγούμενο διάστημα είχαν εμφανίσει έντονη δημοσκοπική δυναμική. Η Ελληνική Λύση του Κυριάκος Βελόπουλος και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωή Κωνσταντοπούλου εμφανίζουν αξιοσημείωτη υποχώρηση σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις. Συγκεκριμένα στην εκτίμηση ψήφου η Ελληνική Λύση βρίσκεται στο 6,5% και η Πλεύση Ελευθερίας στο 5%.

Η εικόνα που προκύπτει από τη μέτρηση της Pulse δείχνει ένα ιδιαίτερα πολυκερματισμένο πολιτικό σκηνικό. Με βάση τα ευρήματα της έρευνας, στη νέα Βουλή θα μπορούσαν να εκπροσωπηθούν οκτώ ή ακόμη και εννέα κόμματα, ανάλογα με την τελική διαμόρφωση των ποσοστών. Το ΜέΡΑ25 κινείται οριακά γύρω από το όριο εισόδου του 3%, ενώ η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου καταγράφεται στο 3,5%, διατηρώντας προβάδισμα για κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρίλερ με την έκδοση του Τζέιμς Δαλαμάγκα στην Αυστραλία – «Η δολοφονία έχει παραγραφεί στην Ελλάδα»

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
«Προστατεύεται ως Έλληνας υπήκοος από τους νόμους του ελληνικού κράτους»

Ανεξέλεγκτη φωτιά στο Λουτράκι – Στη μάχη της κατάσβεσης και τα ενάερια μέσα

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Για την κατάσβεση επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, με 45 πυροσβέστες,

Πότε κλείνουν τα σχολεία ‑ Αναλυτικές ημερομηνίες ανά βαθμίδα

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Τελείωσαν σήμερα οι Πανελλήνιες εξετάσεις για τα ΓΕΛ - Τι ισχύει για τις υπόλοιπες βαθμίδες

«Παραλύει» η Μαγιόρκα από τις ιστορικές κινητοποιήσεις κατά του υπερτουρισμού – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Οι κάτοικοι στα ισπανικά νησιά εξεγείρονται για το κόστος ζωής και τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Channel 12: Το Ισραήλ σταματά τις επιθέσεις κατά του Ιράν, έπειτα από εντολή του Τραμπ

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Νωρίτερα, o στρατός του Ιράν ανακοίνωσε ότι το πρώτο κύμα επιθέσεων εναντίον του Ισραήλ από την εκεχειρία του Απριλίου έχει πλέον τελειώσει

Κρίστιαν Έρικσεν: Νέα ενημέρωση από τον γιατρό της Δανίας ‑ «Θα πάρει εξιτήριο»

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
«Μίλησα μαζί του το πρωί, τα πηγαίνει καλύτερα» είπε ο γιατρός της Δανίας για τον Κρίστιαν Έρικσεν

Συναγερμός στις φυλακές Χανίων, προσπάθησαν να περάσουν με drone κινητά, σουγιά και λάμες

Ελλάδα 08.06.2026
Ενεργοποιήθηκε το σύστημα αντιμετώπισης μη επανδρωμένων αεροσκαφών, με αποτέλεσμα την εξουδετέρωση του drone

Στον εισαγγελέα ο Τζέιμς Δαλαμάγκας μετά από 27 χρόνια καταζητούμενος ‑ Δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Ο 55χρονος συνελήφθη στην περιοχή του Αιγίου, όπου σύμφωνα με τις Αρχές ζούσε τα τελευταία 27 χρόνια χρησιμοποιώντας το όνομα «Αντώνης Τζίμας»

Επισπεύδεται ο ανασχηματισμός, πιθανώς σήμερα ή αύριο, μικρές αλλαγές και αναπληρώσεις θέσεων

Πολιτική 08.06.2026
Πιο πιθανό σενάριο να μείνει στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου ο Παύλος Μαρινάκης και να πάει στο υπουργείο Μεταφορών ο Γιώργος Κώτσηρας

Τι είναι το Posokanei και πότε ανοίγει

Ελλάδα 08.06.2026
Πώς θα αξιοποιηθεί η Τεχνητή Νοημοσύνη στη νέα πλατφόρμα Posokanei

Ιαπωνία: Δήμαρχος «γράφει» ιστορία παίρνοντας άδεια μητρότητας ενώ βρίσκεται στην εξουσία

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Θα απουσιάσει από τα καθήκοντά της για 16 εβδομάδες - Ελπίζει η απόφασή της να λειτουργήσει ως αφορμή για αλλαγές στην Ιαπωνία