E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αγόρασαν βενζίνη, έσπασαν την τζαμαρία και έκαψαν το κατάστημα

Καρέ - καρέ η επίθεση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/5/2026 | 11:46

Αγόρασαν βενζίνη, έσπασαν την τζαμαρία και έκαψαν το κατάστημα

Σε συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση του εμπρησμού που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Γαστούνη Ηλείας τα ξημερώματα της 5ης Μαΐου, όταν άγνωστοι είχαν βάλει φωτιά σε υπό κατασκευή mini market – cafe στο κέντρο της πόλης, προκαλώντας την ολοκληρωτική καταστροφή του καταστήματος.

Mετά από εκτεταμένη έρευνα, οι Αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν πέντε άτομα που φέρονται να συμμετείχαν στην οργανωμένη επίθεση, σχηματίζοντας δικογραφία για εμπρησμό και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία.

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την έρευνα εκτιμούσαν εξαρχής ότι οι δράστες είχαν κινηθεί οργανωμένα, με διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένο σχέδιο πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τον εμπρησμό.

Καρέ - καρέ η επίθεση

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μέλη της ομάδας φέρονται να συναντήθηκαν αρχικά σε μαγαζί στην κεντρική πλατεία της Γαστούνης, όπου φέρεται να έγινε ο τελευταίος συντονισμός πριν από την επίθεση. Λίγη ώρα αργότερα, μέρος της ομάδας επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και μετέβη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αμαλιάδα, όπου αγόρασαν ποσότητα βενζίνης την οποία τοποθέτησαν σε πλαστικά μπιτόνια.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, τέθηκε σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο. Λίγο πριν από τη διάπραξη του εμπρησμού, οι φυσικοί αυτουργοί μεταφέρθηκαν με όχημα κοντά στον καταυλισμό Ρομά στην περιοχή «Πηγαδάκια» της Γαστούνης. Εκεί αποβιβάστηκαν και κινήθηκαν πεζοί προς το κατάστημα που είχε μπει στο στόχαστρο.

Όταν έφτασαν στο σημείο, φέρονται να έσπασαν την τζαμαρία της εισόδου. Στη συνέχεια περιέλουσαν τον χώρο με εύφλεκτο υλικό, ενώ χρησιμοποίησαν και μία ξύλινη παλέτα που βρισκόταν έξω από το κατάστημα, τοποθετώντας την μέσα στο χώρο ώστε η φωτιά να εξαπλωθεί πιο γρήγορα και να προκαλέσει μεγαλύτερη καταστροφή.

Οι φλόγες επεκτάθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά, με αποτέλεσμα το υπό κατασκευή mini market – cafe να καταστραφεί ολοσχερώς.

Ο «τσιλίαδόρος»

Καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση φαίνεται πως είχε ακόμη ένα άτομο, το οποίο σύμφωνα με τη δικογραφία λειτουργούσε ως οδηγός και «τσιλιαδόρος».

Οι Αρχές εκτιμούν ότι κινούνταν συνεχώς με αυτοκίνητο σε δρόμους γύρω από το σημείο της επίθεσης, επιτηρώντας την περιοχή και ενημερώνοντας τους υπόλοιπους για τυχόν παρουσία αστυνομικών ώστε να αποφευχθεί η σύλληψή τους επ’ αυτοφώρω.

Μετά τον εμπρησμό, οι δράστες διέφυγαν πεζοί προς την περιοχή από όπου είχαν ξεκινήσει, ενώ το όχημα υποστήριξης κινήθηκε προς την ίδια κατεύθυνση, διευκολύνοντας την αποχώρησή τους από το σημείο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βγήκε για SUP στη Λήμνο και γύρισε με πρόστιμο 250 ευρώ: Τι πρέπει να θυμάστε πριν ανεβείτε στη σανίδα

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Πρόστιμο 250 ευρώ επιβλήθηκε χθες το μεσημέρι σε αναβάτη στην παραλία του Αη Γιάννη στη Λήμνο, επειδή δεν φορούσε το υποχρεωτικό ατομικό σωσίβιο.

Αφησε τον υπολογιστή ανοιχτό για 309 ώρες και ζήτησε υπερωρίες ‑ Τι αποφάσισε το δικαστήριο

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Δικαστήριο της Βαρκελώνης απέρριψε την αξίωση εργαζόμενης για 309 ώρες υπερωριακής απασχόλησης εξ αποστάσεως, κρίνοντας ότι η ενεργή σύνδεση υπολογιστή δεν αποδεικνύει πραγματική εργασία.

Προφυλακίστηκαν ο 29χρονος και η 26χρονη για τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Η 26χρονη όσο και ο 29χρονος φέρεται ότι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και οποιαδήποτε συμμετοχή στην πράξη κάνοντας λόγο για σκευωρία των αρχών και επικαλέστηκαν το δικαίωμα της σιωπής

Γιατί το αναμμένο αυτοκίνητο σε κλειστό γκαράζ μπορεί να αποβεί μοιραίο ‑ Tι πρέπει να γνωρίζετε

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Το τραγικό περιστατικό στον Πειραιά με δύο νεκρούς επαναφέρει στο προσκήνιο τους κινδύνους του μονοξειδίου του άνθρακα και τις απλές συνήθειες που μπορούν να σώσουν ζωές.

Αποχωρεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, παραμένει ως ανεξάρτητος στη Βουλή

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Ο βουλευτής Αχαΐας γνωστοποίησε την απόφασή του με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής

Περιοδείες σε όλη την Ελλάδα ξεκινά η Καρυστιανού για να ανακόψει την πτώση του κόμματός της στις δημοσκοπήσεις

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Από την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα ξεκινά η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» έναν κύκλο επισκέψεων, με στόχο τη συμμετοχή σε πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις και τη συνάντηση με στελέχη και μέλη του κινήματος

Θρίλερ με 20 τόνους Έμενταλ: Το τυρί εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ανάμεσα στη Βαυαρία και τη Γαλλία

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Αναπάντητο παραμένει το μυστήριο με τους 20 τόνους Έμενταλ αξίας άνω των 80.000 ευρώ που χάθηκαν στο δρόμο προς τη Γαλλία

Πακιστάν: 11 νεκροί από κατάρρευση οροφής κτηρίου εξαιτίας σφοδρών βροχοπτώσεων

Κόσμος 14.07.2026
Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Κοχάτ της επαρχίας Κχίμπερ-Πακτούνκβα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης, Μπιλάλ Φαΐζι

Γιατί φεύγουν οι εργαζόμενοι – Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα για την αγορά εργασίας στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Νέα έρευνα του kariera.gr και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αποτυπώνει τις τάσεις στην προσέλκυση προσωπικού, τη μισθολογική διαφάνεια και τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στο HR.

Πυρκαγιά στα Βασιλικά του δήμου Θέρμης – Ενεργοποιήθηκε το 112

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Στην περιοχή της φωτιάς εντοπίζονται διάσπαρτες κατοικίες

Τραγωδία στον Πειραιά: O ιατροδικαστής μιλά για αναθυμιάσεις από κλιματισμό και κινητήρα

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Ο πατέρας του 28χρονου ανακάλυψε τα δύο νεαρά άτομα νεκρά - Εικόνες και βίντεο από το σημείο

Μέσι εκτός προπόνησης πριν τον ημιτελικό: Τι συμβαίνει με τον αρχηγό της Αργεντινής;

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Ο Λιονέλ Μέσι απουσίασε από την προπόνηση της Δευτέρας ενόψει του ημιτελικού Μουντιάλ με την Αγγλία, αν και τα πρώτα μηνύματα εμφανίζονται καθησυχαστικά για τη συμμετοχή του.