E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραγωδία στην Ισπανία: Νεκρό δίχρονο κοριτσάκι από θερμοπληξία, την ξέχασε ο πατέρας της στο αυτοκίνητο

Το παιδί παρέμεινε για ώρες μέσα στο όχημα του πατέρα του εν μέσω ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών για την εποχή

Δημοσίευση 21/5/2026 | 17:52

Τραγωδία στην Ισπανία: Νεκρό δίχρονο κοριτσάκι από θερμοπληξία, την ξέχασε ο πατέρας της στο αυτοκίνητο

Τραγωδία σημειώθηκε στην Ισπανία με ένα κοριτσάκι μόλις δύο ετών να χάνει τη ζωή του από θερμοπληξία, όταν παρέμεινε για ώρες μέσα στο αυτοκίνητο του πατέρα του, εν μέσω ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών για την εποχή.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Μπριόν της Γαλικίας, όπου το παιδί υπέστη καρδιακή ανακοπή την Τετάρτη, μετά από πολύωρη παραμονή στο όχημα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πατέρας του παιδιού ξέχασε να το αφήσει στον παιδικό σταθμό, καθώς αποσπάστηκε από τηλεφώνημα κατά τη διάρκεια της πρωινής διαδρομής.

Όπως μεταδίδουν ισπανικά και βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο πατέρας άφησε τον μεγαλύτερο γιο της οικογένειας στο σχολείο, δέχθηκε τηλεφώνημα για επείγουσα ανάγκη στο μηχανουργείο όπου εργάζεται και κατευθύνθηκε απευθείας εκεί, παραλείποντας – σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία – να περάσει από τον παιδικό σταθμό της μικρής και να την αφήσει.  Το παιδί παρέμεινε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, πίσω από φιμέ τζάμια, σε σημείο με περιορισμένη κίνηση πεζών. Η απουσία του δεν έγινε αντιληπτή μέχρι το μεσημέρι, όταν η μητέρα πήγε να παραλάβει την κόρη της από τον παιδικό σταθμό και ενημερώθηκε ότι το παιδί δεν είχε μεταφερθεί εκεί το πρωί.

Ο συναγερμός στην οικογένεια σήμανε λίγες ώρες αργότερα, όταν η μητέρα πήγε να παραλάβει το παιδί από τον παιδικό σταθμό και ενημερώθηκε ότι δεν είχε πάει εκεί το πρωί. Ο Πάμπλο Λάγκο, δήμαρχος του Μπριόν και επίσης φίλος αυτής της οικογένειας αναφέρει πως «εκείνη την ημέρα η διευθύντρια του παιδικού σταθμού ήταν σε αναρρωτική άδεια». Αυτό αλλοίωσε τη συνήθη λειτουργία του παιδικού σταθμού. Οι γονείς ειδοποίησαν άμεσα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ωστόσο το παιδί δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Όταν οι ομάδες έκτακτης ανάγκης έφτασαν στο αυτοκίνητο στο οποίο είχε κλειδωθεί το κοριτσάκι, η μικρή ακόμα ανέπνεε. Προσπάθησαν να την ανανήψουν, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Πέθανε από ασφυξία λόγω θερμοπληξίας. 

Διερευνάται η υπόθεση

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του τραγικού περιστατικού ενώ σύμφωνα με τις τοπικές αρχές η οικογένεια λαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη. Το δημοτικό συμβούλιο του Brión κήρυξε διήμερο πένθος στη μνήμη του παιδιού και ανακοίνωσε ότι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή. Σε ανακοίνωσή του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια, δηλώνοντας ότι θα διαθέσει όλους τους απαραίτητους δημοτικούς πόρους για τη στήριξή της.

Υψηλές θερμοκρασίες στην Ισπανία

Το δυστύχημα σημειώθηκε την ώρα που η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα κύμα ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών για τον μήνα Μάιο. Η κρατική μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποίησε ότι σε ορισμένες περιοχές της χώρας ο υδράργυρος ενδέχεται να φτάσει ακόμη και τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για ακραίες θερμοκρασίες που παραπέμπουν περισσότερο σε μέσα καλοκαιριού, ενώ επισημαίνουν ότι τα τελευταία χρόνια οι περίοδοι έντονης ζέστης εμφανίζονται ολοένα και νωρίτερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μουντιάλ 2026: Ο Σκαλόνι εκνευρίστηκε, ο Μέσι πειθάρχησε (Video)

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Η εντυπωσιακή στιγμή με τους παίκτες της Αργεντινής να τρέχουν στο πούλμαν μόλις ο προπονητής τους έκανε παρατήρηση για καθυστέρηση στην αναχώρηση της αποστολής – Μεταξύ αυτών και ο Λιονέλ Μέσι!

Στο σκοτάδι ξανά η Κούβα, τρίτο γενικό μπλακάουτ μέσα σε διάστημα εννέα ημερών

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Το μπλακ-άουτ άφησε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περίπου 10 εκατομμύρια ανθρώπους

Κατηγορούν τη Meta για απολύσεις μέσω AI: Στο στόχαστρο του αλγορίθμου έγκυες και εργαζόμενοι με αναπηρίες

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Εκπρόσωπος της Meta δήλωσε ότι οι κατηγορίες στερούνται νομικής βάσης - Η εταιρεία φέτος ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να απολύσει το 10% εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως, σχεδόν 8.000 άτομα

Τραμπ: Ακυρα τα διόδια 20% στα Στενά του Ορμούζ ‑ Αντικαθίστανται με συμφωνίες

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Πλήρης αποκλεισμός στα ιρανικά πλοία

Υπόθεση Marfin: Η 46χρονη έδωσε τη συγκατάθεσή της να εκδοθεί στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
H κατηγορούμενη πρόκειται να εκδοθεί στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες

Απόκοσμο σκηνικό στη Γαλλία: Η στιγμή που το «galerne» βυθίζει στο σκοτάδι παραλία εν μέσω καύσωνα, έτρεχαν να σωθούν οι λουόμενοι

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Η θερμοκρασία έπεσε 12°C σε μισή ώρα - Κάθε μέρα οι λουόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με το συγκεκριμένο φαινόμενο

Κύπρος: Χειροπέδες σε 44χρονο που βίασε επανειλημμένα την πεθερά του ‑ Τι είπε στον εισαγγελέα

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Υπό κράτηση 44χρονος στη Λεμεσό μετά από καταγγελία της πεθεράς του για σeξουαλική κακοποίηση και επαναλαμβανόμενη παρενόχληση.

Επίθεση σε συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ στα Ζωνιανά: Έσπασαν το όχημα και άρπαξαν εξοπλισμό, «μας περικύκλωσαν με κατσούνες»

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Το συνεργείο είχε πάει στην περιοχή για να αντικαταστήσει μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας

«Κατά συρροή νύφη» για να παίζει στα καζίνο του Λας Βέγκας: Τουλάχιστον 14 γάμοι ‑ αστραπή

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Σύμφωνα με την κατάθεσή της στην αστυνομία «θα μπορούσε να βγάλει έως και 20.000 δολάρια από έναν γάμο»

Αγριος ξυλοδαρμός 17χρονης από τον σύντροφό της στη Ρόδο για 5,5 ώρες

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
«Αν θέλει σφαλιάρα κανείς για να συνέλθει, είναι οκ να του τη ρίξεις»

Η παμπ στη Μπανγκόκ που έγινε παγίδα θανάτου: Τι κρύβεται πίσω από την τραγωδία με τους 30 νεκρούς

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Παράνομες κατασκευές, εύφλεκτα υλικά και άδεια εστιατορίου αντί διασκέδασης αποκαλύπτονται ως τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς στη Μπανγκόκ.

Βγήκε για SUP στη Λήμνο και γύρισε με πρόστιμο 250 ευρώ: Τι πρέπει να θυμάστε πριν ανεβείτε στη σανίδα

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Πρόστιμο 250 ευρώ επιβλήθηκε χθες το μεσημέρι σε αναβάτη στην παραλία του Αη Γιάννη στη Λήμνο, επειδή δεν φορούσε το υποχρεωτικό ατομικό σωσίβιο.