Αναφορές για οσμή αερίου σε αρκετές περιοχές της Αττικής
Ανησυχία και αναστάτωση στους κατοίκους
Δημοσίευση 19/5/2026 | 13:50

Δεν πρόκειται για διαρροή αερίου σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις - Έρευνα για να διαπιστωθεί πού οφείλεται
Έντονη οσμή αερίου, έχει αναστατώσει τους κατοίκους σε αρκετές περιοχές της νότιας Αττικής και συγκεκριμένα σε Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Άγιο Δημήτριο, Γλυφάδα, Άλιμο και Παλαιό Φάληρο, με αποτέλεσμα οι Αρχές να ζητήσουν να εκκενωθούν επιχειρήσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις και σχολεία.
Η πρώτη καταγγελία έγινε για σημείο κοντά στο 6ο δημοτικό Παλαιού Φαλήρου και τη γύρω περιοχή, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε το ίδιο πρόβλημα και σε γειτονιές κοντά στο Δημαρχείο της περιοχής, όπως μεταδίδει το notia.gr.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο Νέας Σμύρνης, η οσμή αυτή δεν οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την εταιρεία που διαχειρίζεται το δίκτυο. Επιπλέον, δεν είναι αποτέλεσμα περιβαλλοντικής ρύπανσης.
Η σύσταση, ωστόσο, είναι οι πολίτες να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους και με κλειστά τα παράθυρα, μέχρι να λυθεί το μυστήριο και να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.
Εκτός από την Πυροσβεστική, σε κινητοποίηση βρίσκονται επίσης το Λιμενικό και συνεργεία της ΔΕΣΦΑ.






