E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Περιστέρι: «Είχαν γαστρεντερίτιδα» είπε για τις ακαθαρσίες η μητέρα, «δεν ζούμε μόνιμα έτσι»

Έγκυος στο 7ο παιδί τους η γυναίκα

Δημοσίευση 16/5/2026 | 09:14

Περιστέρι: «Είχαν γαστρεντερίτιδα» είπε για τις ακαθαρσίες η μητέρα, «δεν ζούμε μόνιμα έτσι»
magnific

Μετά τις πρώτες καταγγελίες που έγιναν σε βάρος τους και φοβούμενοι ότι ενδέχεται να χάσουν την επιμέλεια των έξι παιδιών τους, οι γονείς εγκατέλειψαν προσωρινά το Περιστέρι και μετακινήθηκαν για περίπου πέντε μήνες στους Λειψούς, όπου διαμένει η μία από τις δύο γιαγιάδες της οικογένειας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί, η γιαγιά είχε αναλάβει τη φροντίδα των παιδιών, προσφέροντάς τους καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, καθαριότητα και καθημερινή υποστήριξη.

Η μητέρα των παιδιών απέδωσε την εικόνα ακαθαρσίας που επικρατούσε στο δώμα στο Περιστέρι όπου διέμεναν σε περιστατικό γαστρεντερίτιδας, υποστηρίζοντας ότι αυτή ήταν η αιτία της κατάστασης που αντίκρισαν οι Αρχές.

Από την πλευρά του, ο πατέρας τόνισε πως οι συνθήκες αυτές δεν αποτελούσαν μόνιμη πραγματικότητα για την οικογένεια, ζητώντας παράλληλα τη στήριξη της Πολιτείας ώστε να διατηρηθεί ενωμένη η οικογένεια, αντί –όπως είπε– να αντιμετωπίζεται με δημόσια κατακραυγή, κάτι που τελικά επηρεάζει κυρίως τα παιδιά.

Η δικηγόρος της οικογένειας υποστήριξε ότι τα έξι παιδιά βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση υγείας και απηύθυνε έκκληση για κοινωνική και κρατική υποστήριξη προς την οικογένεια.

«Έγινε μια καταγγελία στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Περιστερίου και γι’ αυτό σηκώθηκαν και έφυγαν και ήρθαν στους Λειψούς» είπε ο δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος, επιβεβαιώνοντας την είδηση.

«Τα φρόντιζε η γιαγιά, που πήγαινε στο σπίτι και καθάριζε και βοηθούσε, της μαγείρευε, της πήγαινε φαγητό για τα παιδιά. Τα ρούχα τους τα έπλενε η γιαγιά στο πλυντήριο πάνω, αφού δεν είχε εκεί, ήταν χαλασμένο το δικό της» ανέφερε, επίσης, συγγενής των παιδιών.

Η οικογένεια, ωστόσο, επέστρεψε στην Αθήνα και συνέχιζε να ζει στο δώμα των 27 τ.μ. κάτω από άθλιες συνθήκες.

Έγκυος σε έβδομο παιδί η μητέρα

Η μητέρα των παιδιών, που είναι έγκυος στο 7ο παιδί της, είπε ότι έμειναν για 10 ημέρες στο δώμα και τα παιδιά έπαθαν γαστρεντερίτιδα.

«Μέναμε 10 μέρες στο σπίτι στην ταράτσα, που ήταν μικρό σε τετραγωνικά. Κάποια στιγμή τα παιδιά μου έπαθαν γαστρεντερίτιδα. Η μία τουαλέτα που έχει το σπίτι ήταν διαρκώς κατειλημμένη. Έπρεπε να βρω μια λύση. Έδινα σακούλες στα παιδιά για να κάνουν την ανάγκη τους, γιατί δεν μπορούσαν να περιμένουν. Όταν τελείωναν, τις άφηνα στην άκρη, για να τις πετάξω όλες μαζί. Είμαι έγκυος στο 7ο και δεν μπορούσα να κατεβαίνω συνέχεια για να τις πετάω μία μία» δικαιολογήθηκε, σύμφωνα με το Mega.

Δεν ήταν αυτός ο τρόπος ζωής μας, λέει ο πατέρας των παιδιών

Ο πατέρας των παιδιών έκανε επίσης λόγο για γαστρεντερίτιδα, τονίζοντας πως δεν ζουν μόνιμα έτσι, όπως κατηγορούνται.

«Η οικογένεια που δημιούργησα με τη σύζυγό μου είναι όλη μου η ζωή. Εργάζομαι αδιάλειπτα και σκληρά για να προσφέρω στα 6 παιδιά μου, αναγκασμένος να εργάζομαι το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, χωρίς να παραπονεθώ ποτέ γι' αυτό. Είμαστε μια δεμένη και αγαπημένη οικογένεια. Το περιστατικό το οποίο ήρθε στη δημοσιότητα δεν ήταν σε καμία περίπτωση ένας μόνιμος τρόπος ζωής. Αναγκαστήκαμε να φιλοξενηθούμε για μερικές ημέρες στο δώμα μέχρι να ολοκληρωθεί η μετοίκησή μας στο νέο μας σπίτι» είπε στο Star, και πρόσθεσε:

«Δυστυχώς, περιστατικά ασθένειας (γαστρεντερίτιδα) τα οποία έπληξαν την οικογένειά μου ήταν αυτά τα οποία εκδηλώθηκαν ως μεμονωμένο συμβάν, το οποίο δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει μόνη της η σύζυγός μου με 6 παιδιά μέσα στο μικρό αυτό σπίτι. Ζητώ την εκδήλωση του κοινωνικού προσώπου της πολιτείας και αντί για ένα δριμύ κατηγορώ ας μας συνδράμει ως οφείλει για να κρατήσουμε δεμένη την οικογένειά μας προς όφελος της ομαλής ψυχοσωματικής ανάπτυξης των παιδιών μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ: Μυστήριο με το παράσιτο που προκαλεί «εκρηκτική διάρροια» και έχει μολύνει πάνω από 3.000 ανθρώπους

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Η ασθένεια σπάνια είναι θανατηφόρα, όμως τα συμπτώματά της μπορεί να είναι ιδιαίτερα έντονα και παρατεταμένα

Το απίστευτο σκηνικό στη Λήμνο – Έκανε SUP και του έκοψαν κλήση – Δείτε το βίντεο

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Η ελληνική νομοθεσία προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες για όσους επιλέγουν να κάνουν SUP

Τουρισμός για Όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το νέο πρόγραμμα

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Η αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων στο νέο Τουρισμός για Ολους – Πώς θα υποβληθούν οι αιτήσεις

Ποιο ηφαίστειο «ξύπνησε» μετά από 700.000 χρόνια και τι εντόπισαν οι δορυφόροι κάτω από την κορυφή του

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Δορυφόροι ραντάρ ανίχνευσαν ανύψωση εδάφους 9 εκατοστών στο ηφαίστειο Ταφτάν του Ιράν, αναζωπυρώνοντας την ανησυχία των επιστημόνων για ένα σύστημα που παρέμενε σιωπηλό για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια.

Ελληνικό άγημα παρήλασε στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι, όπως το 1919 – Οι συγκινητικές φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Η φετινή παρέλαση για την Ημέρα της Βαστίλης πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Marfin: Προφυλακιστέοι οι δύο 42χρονοι για την εμπρηστική επίθεση

Ελλάδα 14.07.2026
Οι δύο 42χρονοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες, μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη και κατασκευή ή κατοχή εκρηκτικών υλών.

Μουντιάλ 2026: Ο Σκαλόνι εκνευρίστηκε, ο Μέσι πειθάρχησε (Video)

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Η εντυπωσιακή στιγμή με τους παίκτες της Αργεντινής να τρέχουν στο πούλμαν μόλις ο προπονητής τους έκανε παρατήρηση για καθυστέρηση στην αναχώρηση της αποστολής – Μεταξύ αυτών και ο Λιονέλ Μέσι!

Στο σκοτάδι ξανά η Κούβα, τρίτο γενικό μπλακάουτ μέσα σε διάστημα εννέα ημερών

Κόσμος 14.07.2026
Το μπλακ-άουτ άφησε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περίπου 10 εκατομμύρια ανθρώπους

Κατηγορούν τη Meta για απολύσεις μέσω AI: Στο στόχαστρο του αλγορίθμου έγκυες και εργαζόμενοι με αναπηρίες

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Εκπρόσωπος της Meta δήλωσε ότι οι κατηγορίες στερούνται νομικής βάσης - Η εταιρεία φέτος ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να απολύσει το 10% εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως, σχεδόν 8.000 άτομα