E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δολοφονία στο Ηράκλειο: Το μοιραίο τροχαίο και το χρονικό της εκδίκησης ‑ Οι χαροκαμένοι γονείς

Το έγκλημα αυτό αποτελεί την τραγική κατάληξη ενός χρονικού που είχε ξεκινήσει με τον θάνατο του γιου του δράστη σε τροχαίο δυστύχημα το 2023

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 6/5/2026 | 07:11

Δολοφονία στο Ηράκλειο: Το μοιραίο τροχαίο και το χρονικό της εκδίκησης ‑ Οι χαροκαμένοι γονείς

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται συγγενείς και φίλοι του 20χρονου στο Ηράκλειο της Κρήτης, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του από τον 54χρονο δράστη, το απόγευμα της Τρίτης στο Γάζι.

Το έγκλημα αυτό αποτελεί την τραγική κατάληξη ενός χρονικού που είχε ξεκινήσει με τον θάνατο του γιου του δράστη σε τροχαίο δυστύχημα το 2023, για το οποίο ο πατέρας θεωρούσε υπεύθυνο τον 20χρονο.

Ο 20χρονος, γνωρίζοντας πως βρισκόταν στο στόχαστρο, έζησε τον τελευταίο καιρό υπό το καθεστώς απόλυτου τρόμου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Cretalive, η πλευρά του θύματος είχε απευθυνθεί τέσσερις φορές στις Αρχές, καταγγέλλοντας τις κατ’ επανάληψη απειλητικές κινήσεις του 54χρονου. Ο νεαρός φοβόταν ξεκάθαρα για τη ζωή του, όμως οι εκκλήσεις του δεν στάθηκαν ικανές να αποτρέψουν το μοιραίο.

Η ψυχολογική κατάρρευση που όπλισε το χέρι του δράστη

Την ίδια ώρα, η πλευρά του 54χρονου δράστη βίωνε μια παρατεταμένη και επώδυνη ψυχολογική δοκιμασία μετά την απώλεια του 17χρονου γιου της στο τροχαίο. Τα τελευταία χρόνια, η καθημερινότητα του πατέρα εξαντλούνταν σε μια διαρκή διαδρομή μεταξύ νεκροταφείου και δικαστηρίων. Πήγαινε σχεδόν κάθε εβδομάδα αναζητώντας απαντήσεις για την εξέλιξη της υπόθεσης του παιδιού του. Όπως αναφέρουν άνθρωποι του περιβάλλοντός τους, οι γονείς «είχαν πια κουραστεί να περιμένουν».

Η απόγνωση γιγαντώθηκε από το γεγονός ότι, εδώ και έναν χρόνο, η υπόθεση παραμένει στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας. Χαρακτηριστικό της απογοήτευσης είναι ένα περιστατικό που εκτυλίχθηκε πριν από λίγες ημέρες: Η σύζυγος του δράστη βρέθηκε στα δικαστήρια για να συμπαρασταθεί σε μια άλλη χαροκαμένη μητέρα. Όταν άλλοι γονείς τη ρώτησαν πώς προχωρά η δική τους υπόθεση, η απάντησή της ήταν ενδεικτική της απελπισίας τους: «Τίποτα. Το απόλυτο τίποτα». Αυτή η συσσωρευμένη οργή και η αίσθηση αδικίας φέρεται να ήταν η σπίθα που οδήγησε στη χθεσινή δολοφονία.

Το μνημόσυνο στη μνήμη του γιου τους έναν χρόνο μετά την τραγωδία

Έναν χρόνο μετά την τραγωδία οι γονείς του 17χρονου που έφυγε από την ζωή, στο τροχαίο στην παραλιακή λεωφόρο στο Ηράκλειο, στο ύψος του Καράβολα συγκεντρώθηκαν στο σημείο που έχασε τη ζωή του.

Στο μήνυμα της η οικογένεια ανέφερε: «Ένας χρόνος χωρίς τον μονάκριβο γιο μας. Στη μνήμη του παιδιού μας η οικογένεια και οι φίλοι του θα συγκεντρωθούμε την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στη 13.00, στην παραλιακή λεωφόρο Ηρακλείου.
Στο σημείο που έγινε το τροχαίο έγκλημα που έχασε τη ζωή του άδικα ο Γιώργος… Αυτή η συγκέντρωση για εμάς είναι το μνημόσυνο που θέλουμε για το παιδί μας.

Για να αφυπνίσουμε την πολιτεία και όλη την κοινωνία. Για να σώσουμε τα παιδιά μας από τους δρόμους… Για να δούμε να αλλάζει κάτι στις συμπεριφορές των ανθρώπων. Για να πούμε ότι σε μια στιγμή χάνεται ο κόσμος όλος…».

Το άγνωστο επεισόδιο του 2024

Η ένταση μεταξύ των δύο πλευρών είχε κορυφωθεί ήδη από τα Χριστούγεννα του 2024, όταν ο 54χρονος κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του νεαρού. Όπως είχε καταθέσει τότε το 19χρονο θύμα, επιστρέφοντας σπίτι του από νυχτερινή έξοδο, δέχτηκε ξαφνικό χτύπημα με ξύλο στα πόδια, ενώ ανέβαινε τις σκάλες.

Στο σημείο πετάχτηκαν ο πατέρας και η αδερφή του, τρέποντας τον δράστη σε φυγή. Ο νεαρός τον καταδίωξε κρατώντας ένα κοντάρι. Τον πρόλαβε και, έπειτα από συμπλοκή, κατάφερε να τον ρίξει στο έδαφος. Όταν έφτασε η αδερφή του για να τον απομακρύνει, ο δράστης σηκώθηκε και άρχισε ξανά να τρέχει. Κατά την καταδίωξη που ακολούθησε, ο δράστης φέρεται να έβγαλε ένα πιστόλι από τα ρούχα του και να πυροβόλησε μία φορά ευθεία προς τις δύο αδερφές του θύματος. Ο νεαρός τις προστάτευσε πέφτοντας πάνω τους και ο ένοπλος διέφυγε.

Αν και το θύμα ισχυρίστηκε προανακριτικά πως δεν είχε αναγνωρίσει το πρόσωπο του επιτιθέμενου, η αδερφή του κατονόμασε ξεκάθαρα τον 54χρονο. Εκείνος, από την πλευρά του, είχε αρνηθεί την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε βγει από το σπίτι παρά μόνο για να πάει στο νεκροταφείο.

Ο σπαραγμός της μάνας

Η τραγωδία έκλεισε τον κύκλο της το απόγευμα της Τρίτης, με σκηνές αρχαίας τραγωδίας. Όταν η μητέρα του 20χρονου έφτασε στον τόπο της δολοφονίας και αντίκρισε το άψυχο σώμα του γιου της, ξέσπασε σε λυγμούς και φωνές, αρνούμενη να πιστέψει την άγρια δολοφονία του παιδιού της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γεωργιάδης για την ψεύτικη φωτογραφία με το «φιλί»: «Η Ευγενία κατάλαβε αμέσως ότι ήταν ψέμα»

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
«Δεν σας κρύβω ότι με εντυπωσίασε το πόσο εύκολα ο κόσμος πίστεψε ότι θα πήγαινα σε μια ταβέρνα και θα χαριεντιζόμουν με μια γυναίκα. Σκέφτομαι πώς μπορείς να πιστέψεις κάτι τέτοιο;»

Θεσσαλονίκη: Φορτηγό έπεσε πάνω σε περίπτερο στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Τη στιγμή του ατυχήματος, το οποίο προκλήθηκε από την κακή εκτίμηση του οδηγού του έχασε τον έλεγχο κι έπεσε στο περίπτερο, μια κοπέλα ψώνιζε, όμως πρόλαβε κι απομακρύνθηκε

Γεωργιάδης: Αυτή είναι η φωτογραφία που αλλοίωσαν και άρχισαν να βρίζουν εμένα και την οικογένειά μου

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
«Μην πιστεύετε απολύτως τίποτε εύκολα πλέον από όσα βλέπετε στο διαδίκτυο» αναφέρει ο υπουργός Υγείας

Guardian: Γιατροί αγνόησαν συμπτώματα χανταϊού σε επιβάτιδα του MV Hondius – «Είναι μόνο άγχος»

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Σε «πολύ κρίσιμη» κατάσταση η Γαλλίδα που είχε εμφανίσει συμπτώματα γρίπης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, σύμφωνα με τον Ισπανό υπουργό Υγείας

Απεργία 13 Μαΐου: Ποιοι κατεβάζουν ρολά ‑ Τι θα γίνει με τα σχολεία ‑ Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Η ώρα της απεργιακής συγκέντρωσης την προσεχή Τετάρτη

Γιούνκερ: «Υπουργός άλλης χώρας στο Eurogroup πρότεινε να πουληθεί η Ακρόπολη – Της είπα `σκάσε`»

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Η αποστομωτική απάντηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε Ευρωπαία υπουργό που... μύρισε αίμα και ζήτησε μέχρι και την πώληση της Ακρόπολης

Iσπανία: Παιδιά σε «καραντίνα» επί 4 χρόνια μέσα σε άθλιες συνθήκες από τους γονείς τους

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Τα ανησυχητικά σκίτσα, οι λερωμένες πάνες και η σπαρακτική αντίδραση

Χωροταξικό Τουρισμού: «Κόφτης» για Airbnb, νέοι κανόνες για ξενοδοχεία και νησιά

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
«Παράθυρο» διορθώσεων έως τα τέλη Ιουνίου

Survivor: Ο παίκτης τραυματίστηκε από προπέλα σκάφους – Υπέστη μερικό ακρωτηριασμό

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Σοκαρισμένη η παραγωγή του Survivor την ώρα που οι γιατροί δίνουν μάχη για να σώσουν και το αριστερό πόδι του νεαρού

Καιρός: «Καλοκαιράκι» με 33 βαθμούς – Πού θα βρέξει

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Νοτιοδυτικοί άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες