E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Του είπα, έχω δύο παιδιά… Πάρε ό,τι θέλεις»: Συγκλονίζει οδηγός ταξί που έπεσε θύμα ληστείας

Η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε τον 25χρονο φερόμενο αρχηγό συμμορίας που διέπραττε ληστείες σε οδηγούς στην Αγία Βαρβάρα

Δημοσίευση 4/5/2026 | 18:35

«Του είπα, έχω δύο παιδιά… Πάρε ό,τι θέλεις»: Συγκλονίζει οδηγός ταξί που έπεσε θύμα ληστείας

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε στην εξάρθρωση συμμορίας που πραγματοποιούσε ληστείες σε οδηγούς ταξί, συλλαμβάνοντας τον 25χρονο φερόμενο ως αρχηγό στην Αγία Βαρβάρα, ενώ ο συνεργός του εξακολουθεί να αναζητείται.

Μέσα σε διάστημα περίπου ενός μήνα, η ομάδα αυτή είχε διαπράξει τουλάχιστον έξι ληστείες σε επαγγελματίες οδηγούς ταξί, δημιουργώντας κλίμα φόβου στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Θύματα περιγράφουν ότι μια απλή διαδρομή μετατρεπόταν ξαφνικά σε βίαιη επίθεση.

Όπως αναφέρει ένα από τα θύματα, ο δράστης επιβιβάστηκε ως επιβάτης και αρχικά φαινόταν ήρεμος και ομιλητικός, όμως όταν έφτασαν σε απομονωμένο σημείο, έβγαλε μαχαίρι και τον απείλησε, αφαιρώντας χρήματα, κινητό και προσωπικά αντικείμενα.

«Ήμουνα στην Αγία Βαρβάρα. Μου σήκωσε το χέρι. Μου ζήτησε να τον πάω κάπου κοντά. Ήταν προσιτός, δε μίλαγε άσχημα, μου έπιασε κουβέντα, δεν ψυλλιάστηκα εγώ κάτι. Και την ώρα που φτάσαμε, έβγαλε το μαχαίρι, μου το έβαλε στα πλευρά και μου πήρε κινητό, πορτοφόλι, λεφτά», λέει το θύμα της επίθεσης στο Mega.

Η μεθοδολογία τους ήταν σταθερή: δύο νεαροί περίπου 25 ετών προσποιούνταν τους πελάτες, επιβιβάζονταν στα ταξί και σε αρκετές περιπτώσεις προπλήρωναν τη διαδρομή για να μην κινήσουν υποψίες. Στη συνέχεια οδηγούσαν τους οδηγούς σε ερημικά σημεία, όπου τους ακινητοποιούσαν με απειλές και χρήση βίας, αφαιρώντας τις εισπράξεις τους. Σε ορισμένα περιστατικά υπήρχε και τρίτο άτομο. 

Σύμφωνα με καταθέσεις, ο ένας δράστης βρισκόταν στο πίσω κάθισμα και χρησιμοποιούσε ζώνη ασφαλείας για να ακινητοποιεί τον οδηγό, ενώ ο δεύτερος τον απειλούσε με μαχαίρι ή όπλο από τη θέση του συνοδηγού.

«Τρία άτομα ήτανε. Και όταν φτάσαμε εκεί που φτάσαμε, ο ένας μ’ έπιασε πίσω από τον λαιμό, ο άλλος από τα χέρια, ο άλλος βγήκε από το αμάξι και ήρθε από την αριστερά στο παράθυρο. Κι έπιασε το άλλο χέρι για να μην κάνω τίποτα», λέει το θύμα.

Συνολικά εκτιμάται ότι απέσπασαν περίπου 1.035 ευρώ από τουλάχιστον έξι οδηγούς ταξί. Τα χτυπήματά τους σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία της Αγίας Βαρβάρας, ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους και σε ώρες αιχμής ή πρωινές ώρες.

«Στη φωτογραφία τον αναγνώρισα. Πρέπει να είναι αυτός. Γιατί είχε ένα τατουάζ. Σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα φοβάσαι για την ζωή σου γιατί δεν ξέρεις τι να περιμένεις», λέει για τον 25χρονο συλληφθέντα ένα από τα θύματα του.

Οι περιγραφές των θυμάτων κάνουν λόγο για έντονη βία, απειλές με μαχαίρι και στιγμές τρόμου, με αρκετούς οδηγούς να φοβούνται για τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των επιθέσεων.

«Ο ένας από πίσω με έπιασε από το λαιμό και ο άλλος από την θέση του συνοδηγού με απειλούσε με μαχαίρι», λέει και συγκλονίζει.

«Ζώνη δεν μου τράβηξε εμένα. Μου είχε βάλει το χέρι του στον λαιμό. Με έσφιγγε με το χέρι του. Και με έσφιγγε με το μαχαίρι εδώ στα πλευρά. Μετά μόλις βγήκαν από το ταξί, ναι έφερα αντίσταση. Τους έβριζα εγώ αυτούς μήπως γυρίσουν πίσω. Τρεχάλα αυτοί και έμαθα ότι έκαναν και σε άλλα παιδιά».

«Την ώρα που μου έβαλαν το μαχαίρι στην κοιλιά σκέφτηκαν τα δύο παιδιά μου», λέει και συγκλονίζει ο οδηγός.

«Του είπα φίλε, έχω δύο παιδιά… Πάρε ό,τι θέλεις… Μου είπε «μετρητά». Άνοιξε το τεμπέλη, μου πήρε το πορτοφόλι που είχα. Πήρε το κινητό και έφυγε. Ούτε με χτύπησε ούτε έκανε κάτι χειρότερο. Εντάξει, και εγώ δεν αντέδρασα, γιατί δεν ήξερα πώς θα αντιδράσει εκείνος με το μαχαίρι που είχα δίπλα μου. 11:30 η ώρα το πρωί κάτι τέτοιο. Ένας δρόμος στην Αγιά Βαρβάρας. Ήταν απλά εκείνη την ώρα είχε ησυχία. Δεν ήταν ερημιά». 

Η Αστυνομία συνέλαβε τον 25χρονο όταν εντοπίστηκε στην περιοχή, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και μικροποσότητες ναρκωτικών. Ο δεύτερος εμπλεκόμενος παραμένει ασύλληπτος και αναζητείται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιράν: Δεν είχαμε κανένα σχέδιο να επιτεθούμε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Τι μεταδίδει η κρατική τηλεόραση του Ιράν για την πυραυλική επίθεση κατά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για τη Ryanair: Φόβοι για περικοπές πτήσεων στο «Μακεδονία»

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Έκτακτη κινητοποίηση φορέων και αυτοδιοίκησης μετά τα σενάρια μείωσης δρομολογίων που προκαλούν ανησυχία για τον τουρισμό και τη συνδεσιμότητα της πόλης

Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς στη Λειψία, τουλάχιστον δύο νεκροί και 8 τραυματίες

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη

«Του είπα, έχω δύο παιδιά… Πάρε ό,τι θέλεις»: Συγκλονίζει οδηγός ταξί που έπεσε θύμα ληστείας

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε τον 25χρονο φερόμενο αρχηγό συμμορίας που διέπραττε ληστείες σε οδηγούς στην Αγία Βαρβάρα

Συνελήφθη ντελιβεράς που πετούσε πέτρες και τραυμάτιζε γυναίκες στην Κηφισιά

Ελλάδα 04.05.2026
Φορούσε λευκό κράνος και φέρεται να έχει εμπλακεί σε πέντε περιστατικά επιθέσεων

Αγριος ξυλοδαρμός 17χρονου στο φάσμα του αυτισμού στη Νέα Φιλαδέλφεια από 25χρονο γνώστη πολεμικών τεχνών

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Όλα έγιναν για ένα τυχαίο σπρώξιμο - Συνελήφθησαν δύο άτομα

Χιλιάδες πολίτες στο Ντουμπάι έλαβαν επείγουσα ειδοποίηση για πιθανή επίθεση από πυραύλους

Κόσμος 04.05.2026
Το μήνυμα, το οποίο εμφανίστηκε στα αγγλικά και στα αραβικά, προειδοποιεί ότι «λόγω της τρέχουσας κατάστασης, υπάρχει ενδεχόμενο πυραυλικών απειλών» και καλεί τους πολίτες να αναζητήσουν αμέσως καταφύγιο στο πλησιέστερο ασφαλές κτίριο

Μεγαλοπόδαρος στο Οχάιο; Ντόπιοι αναφέρουν απόκοσμα ουρλιαχτά και τεράστιες πατημασιές

E-Daily 3.Left 04.05.2026
Σε κλίμα φόβου οι κάτοικοι, που πιστεύουν πως πρόκειται για ολόκληρη οικογένεια!